Šta je novo?

Samsung es6100 vs es6540

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo drugari. Vec par nedelja planiram da kupim Samsung 40es6100. Zbog najave novih modela cekam sto duze ne bi li im cena pala sto vise. :eyebrows: Ovde na forumu sam procitao vecinu stvari o njemu, a najvise na HDportalu, tako da verujem da znam sve njegove mane i prednosti. Medjutim, sad sam video cene modela Samsung 40es6540. Jeste malo skuplji, ali ima 400Mhz, sto bi ga stavilo u kategoriju " pravih 3D televizora". Nisam uspeo da pohvatam mnogo detalja o njemu da netu, a i ne razumem se bas previse... :S:
Mozete li mi reci sta mislite o njemu? Kakve su vase impresije? Vredi li investicije u odnosu na 40es6100?

Zdravo drugari. Vec par nedelja planiram da kupim Samsung 40es6100. Zbog najave novih modela cekam sto duze ne bi li im cena pala sto vise. :eyebrows: Ovde na forumu sam procitao vecinu stvari o njemu, a najvise na HDportalu, tako da verujem da znam sve njegove mane i prednosti. Medjutim, sad sam video cene modela Samsung 40es6540. Jeste malo skuplji, ali ima 400Mhz, sto bi ga stavilo u kategoriju " pravih 3D televizora". Nisam uspeo da pohvatam mnogo detalja o njemu da netu, a i ne razumem se bas previse... :S:
Mozete li mi reci sta mislite o njemu? Kakve su vase impresije? Vredi li investicije u odnosu na 40es6100?
Da li si procitao i ovo: http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=85554. Inace bio sam na otvaranju novog objekta Tehnomanije na Dusanovcu. Na samsung standu stoji izlozen 46ES6100 sto i kusur dinara. Pustili neki hd materijal i primetim u gornjem delu ekrana fali parce slike. Kad pogledas sve defekt do defekta. Znam par ljudi kojima su se pojavili mrtvi pikseli posle par meseci koriscenja TV-a., a to ne spada pod garanciju.

Hmmmm... Odlicna tema. Upoznat sam sa ovim problemom, samo nisam znao da to ume da bude u ovolikoj meri. Ovo je nenormalno...
Koliko vidim korisnik je 3x menjao televizor, pa pretpostavljam da ga je pazario u Srbistanu gde se prodaje shkart koji niko drugi nece. Moj plan je da TV uzmem u Madjarskoj preko nekoga sa kupujemprodajem sajta.
Elem, nisam definitivno bas za model 40es6100. Bilo sta sto ulazi u ovaj cenovni rang sa +/- 50e, a preporucujete ga svakako ce uci u razmatranje. Zato sam i podelio ovo sa vama ( model es6540 ), zato sto se ne razumem bas najbolje. :)
Dakle, svaki predlog i ideja je dobrodosla!

Ja sam pre par meseci uzeo 40es6540 upravo zbog 400 hz, sto je zapravo 200 hz.

Sad, razliku izmedju 6540 i 6100 ne bih mogao da ti kazem jer nisam imao priliku da uporedim.

Probijanje bele postoji, ali realno to se vidi samo nrp. kada pocinje film i ide potpuno crna slika. Narocito je izrazeno u mracnoj sobi. Posle u toku filma ili za vreme gledanja TV programa se ne primecuje.

Uzmi u obzir i 40eh6030 koji je skoro isto sto i 40es6100 za 100e manje, razlika je sto je deblji i nema SMART.

Danas je izgleda kupovina TV-a macka u dzaku. ***... Voleo bih SMART opciju, to je i jedan od razloga zbog kojeg kupujem televizor. Ima li jos neko neki predlog ili iskustvo? Estetika nije presudna. Presudno je, naravno, sto bolji kvalitet za sto manje para... :)

Danas je izgleda kupovina TV-a macka u dzaku. ***... Voleo bih SMART opciju, to je i jedan od razloga zbog kojeg kupujem televizor. Ima li jos neko neki predlog ili iskustvo? Estetika nije presudna. Presudno je, naravno, sto bolji kvalitet za sto manje para... :)
Danas je kupovina bilo cega macka u dzaku. Najbolji kvalitet slike daje plazma, ali i ona ima mana kao sto je vise puta opisano ovde na forumu. Jednostavno nepostoji savrsen televizor.;)

Što više ponuda i opcija veće glavobolje i 100 dilema. Nekada davno kod crno-belih Gorenje, EI Niš ili Rudi Čajevec nije bilo ni jedne dileme. ;)

Na preporuku kolege sa sajta u razmatranje je usao i Philips 40PFL5507K model. Na stranu da li ce doci S-PVA ili UV2A matrica, kome bi vi dali pre glas???
Philips ima i 400Mhz ( 200Mhz ) za razliku od Samsungovih 100Mhz.

ja ne bih uzimao philipsa, ortak je imao problema sa philipsom ali ne tim modelom, i to kad igra sony, imao efekat kao da je odziv ekrana uzas, ali su mu zamenili tv, rekli mu sitan kvar, ali ipak mu odobrili zamenu i to kod nas, posle je uzeo neki samsung i kaze da je nebo i zemlja...

Philips ima brzinu odziva od 29ms, sto je nesto bolji rezultat od Samsunga. Tako da ne verujem da je to bio problem. Sto se slike tice verujem da tu moze dosta da utice podesavanje, kao sto je opisano na HD portalu. Verujem da je to bio " izolovani incident ", kojih, ruku na srce, ima previse.
Opet se vracamo na nesto sto sam vec napisao. Kod nas se prodaje sve sto u Evropi nema prodju. Verujem da je nesto sto se kupuje van Srbije, a namenjeno je Evropskom trzistu, bolje odradjeno i kvalitetnije nego ovo ovde...

ja ne bih uzimao philipsa, ortak je imao problema sa philipsom ali ne tim modelom, i to kad igra sony, imao efekat kao da je odziv ekrana uzas, ali su mu zamenili tv, rekli mu sitan kvar, ali ipak mu odobrili zamenu i to kod nas, posle je uzeo neki samsung i kaze da je nebo i zemlja...
Koji model Philipsa je u pitanju?

Narucio sam 40pfl5507k. Javljam impresije kad stigne... :)

Nazad
Vrh Dno