Šta je novo?

Samsung DDR 400

TazDeVil

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2002
Poena
619
Razmisljam da uzmem 2 X 256mb DDR400, pa postavljam pitanje, da li je neko probao samsungove modele, kako rade, kako se moze o.c. itd...

Ako je original bolje nema jer se svi ostali brendovi svode na rucno biranje najboljih samsungovih i stavljanje heat spreader-a...

broz se malo zezn'o... naime, koliko ja znam, a mozda i gresim, samsung je od ddr400 modela izbacio samo CL3, sto je veoma slabo.

koliko sam imao prilike da vidim, dosta ljudi se zali da nece ni na 200.

ja imam doditcni, kupljen od gedze, i sa 2.8v radi na 205, a to je max sto sam pokusao do sada. jednostavno nemam vremena da se cimam vise, mada sam siguran da moze i vise da izvuce

"...every other "gaming memory" or "overclocker memory" that you'll find on the market will always use Samsung chips (some use Winbond, but not many). Essentially Samsung is THE best high end memory bar none, which is why Corsair, Geil, and OCZ all use Samsung chips in their high end stuff. Yep, that's right...Corsair PC2700/PC3000/PC3200 XMS memory uses this very same Samsung module but the difference is that they
1) Hand pick the chips;
2) Include a (useless but cool looking) heat-spreader; and
3) Charge a heck of a lot more for basically the same memory."

evo sta kaze covek insajder - unofficial

A kako se moze prepoznai "original samsung" i koja je cena na nasem trzisu ?

Broz je napisao(la):
"...every other "gaming memory" or "overclocker memory" that you'll find on the market will always use Samsung chips (some use Winbond, but not many). Essentially Samsung is THE best high end memory bar none, which is why Corsair, Geil, and OCZ all use Samsung chips in their high end stuff. Yep, that's right...Corsair PC2700/PC3000/PC3200 XMS memory uses this very same Samsung module but the difference is that they
1) Hand pick the chips;

Taj covek insajder nema veze sa mozgom. :cuss: Corsair 3000, 3200 i 3500 koristi Winbond memoriju, Geil koristi svoju memoriju koju proizvodi sam, a za OCZ ne smem da tvrdim jer ga nisam imao i nisam skidao hladnjake.

TazDeVil je napisao(la):
Razmisljam da uzmem 2 X 256mb DDR400, pa postavljam pitanje, da li je neko probao samsungove modele, kako rade, kako se moze o.c. itd...

Posto sam ga imao, mozda cak i prvi u YU evo ti moje iskustvo. Pravi Samsung DDR400 je na mojoj ploci radio na max 208MHz na labavim tajminzima, najostrije sto sam mogao da ga poteram je 205MHz cas2 3-5-3 1T bez obzira na voltazu. Na P4 je radio na labavim tajminzima do 217Mhz-a.

Slozio bih se sa Acom i dodao da cak i ocz koristi winbond memorijske module i koji su definitivno trenutno najbolji na trzistu

cheers

Broz je napisao(la):
1) Hand pick the chips;

Samsung nije nesto mnogo dao na razvoj PC3200 i jacih modela. Verovatno se okrenuo ka DDR2 modulima i tu ce verovatno da napravi bum. Kao sto rece Aca trenutnonajjace memorije koriste Winbond, ali samo probrane primerke.

Moja varijanta je da bi ti trebalo da uzmes 2x256 333 jer sam citao da je 400 pravljena za CAS3. A sto se tice 333 meni sasvim lepo radi na 420 MHz. :wave; Sa labavim tajminzima naravno

Nazad
Vrh Dno