Šta je novo?

Samsung, data kabl, flashovanje, java itd

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Evo odlucio sam da otvorim topic koji ce biti vezan za samsung mobilne. Kao prvo, cuo sam da je tasko nabaviti odgovarajuci kabl a nesto nisam cuo da su ga ljudi mnogo flashovali :)

Ja sam licno pre imao siemens SL45 pa sam ga flashovao i modovao firmware do besvesti, i sve je bilo super, jer je uz njega isao original kabl. Sad imam samsung X450 i hteo bih ponovo da se igram :) S obzirom na tehnicke mogucnosti novog fona, sigurno su moguce mnoge stvari...

Konkretno, skoro mi je neophodan kabl da bih prebacio 200 sms poruka koje su se nakupile, na komp. I ako nadjem dobar kabl, nadam se da softver uopste moze to da uradi? Nema IC port, tako da sam sve morao da skidam preko wap-a, sto je uzasan zamor, tako da ce kabl izgleda biti pravo resenje...

Dakle, postujte u ovu temu bilo sta korisno sto ste dobudzili na svoj samsung. Jos bolje ako imate neki dobar link za java igre / programe, 40kanalne mmfove itd. Jos bolje neki modovi za firmware ;)

Ja sam se letos igrao sa t100 i mogu ti reci da sa kablom (koji kosta oko 400-500) mozes uraditi sta god hoces! Sa flashom budi oprezan jer je samsung jako cudan sto se tice toga! Ortak drzi servis mobilnih telefona i prenosim njegovo iskustvo sto se tice flasha!

Ok, znaci kabl je prava stvar :) I po tvojim recima relativno je jeftin, ja sam ocekivao reda 800-1000 din kao za ostale mobilne. Potrazicu po radnjama gde ima da se kupi, ali se bojim da ne pobrkam pa ne kupim pogresan.

Koji si softver koristio uz taj kabl? Ok necu ga flashovati, i onako nemam ideju sto bih to radio kad sve radi super. Vise sam mislio one fore promenis neku vrednost na nekoj adresi u fw, i promenis mu neku osobinu koju inace nema u opcijama, kao sto sam radio sa siemensom... Ali dobro, nije ni bitno, za sada mi je bitno da prebacim poruke, i da ne moram vise da se drndam sa javom i melodijama preko wap-a.

Hvala :) Ako imas neku preporuku gde da uzmem kabl ti reci :)

Koristio sam "PClink for GSM" koji se nalazio na disku koji je bio sa telefonom! Nemoj me drzati za rec ali mislim da najnoviji OXIGEN podrzava sve mobilne telefone (nedavno sam ga skinuo tako da nisam ni proverio sta sve moze)! Kabl je oko 10 evra, ***a navikao sam na ortakove nabavne cene! Mozes ga kupiti gde hoces, jer sve radnje nabavljaju robu na istim mestima i cene su svuda iste!

Kabl sam od 30 prodavnica (sve izlistane na mobilnisvet.com) nasao u samo jednoj i kosta 1200 din. Necu da dam tolike pare za kabl koji realno kosta 100 din (dva konektora i parce zice).

Evo jedan dobar wap site: wap.temryuk.ru

Proximo, jel imas ti jos taj kabl? Jel mogu da ga pozajmim na par dana, naravno ako ti to nije problem?

Geek brate, imao sam taj x450 do prekjuce, telefon je perverzija! slika i sve ostalo na njemu je vrhunsko! Juce sam kupio E310... Jako Jako Jako mocan telefon, pored toga sto slika u 640x480 moze i da snima u 320x240 !!! Postoji 1000 modova za slikanje, gray,sepia,negative... da neverujes! Ali da predjem na stvar, ja imam VODAFON softver, pa me zanima sta mislite jesam li time uskracen za nesto ili sam u prednosti? U odnosu na Samsung original softver??? Mogu li pomocu tog softvera sto ste naveli "OXIGEN" i "PClink for GSM" da skinem slike sa telefona na komp???

Mozes brate sa god hoces!

Evo jedan wap site, nije nesto specijalno, ali ko nema kabl moze da se nadje ponesto
Kod:
wap.temryuk.ru

Evo jedan engleski sajt-forum, ima svasta za samsung, sve na engleskom, patchevi i to, i gomila demo i free igara kao i igre portovane sa drugih telefona. Super animacije, melodije itd. Obavezno pogledati.

http://techmobile.co.uk/forums/

Nazad
Vrh Dno