Šta je novo?

SAMSUNG c100 (rushed)

***mr23

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2002
Poena
619
Jel mozhe ovaj telefon da funkcionishe kao modem ako se vezhe preko IrDa. Skinuo sam easyGPRS sa samsunga, a kasnije kad sam chitao pdf vidoh da kao za managment phona mozhe da se koristi IrDA ali za modem valjda treba DATA CABLE.

Ako neko ima iskustva i zna nek kazhe.

HVALA!

Ako si siguran da tel ima modem, tada ce sigurno raditi na bilo koji nacin(data kabl,irda)
A zasto se ne raspitas u nekoj prodavnici telefona?

npetar je napisao(la):
Ako si siguran da tel ima modem, tada ce sigurno raditi na bilo koji nacin(data kabl,irda)
A zasto se ne raspitas u nekoj prodavnici telefona?

Ne modem, vec da funkcionishe kao jedan, on ima sve sto je neophodno- gprs, nego softverom sa sajta nije potvrdjeno (bar u PDF-u koji sam chitao) da mozhe preko IrDA, da se surfuje vec samo kao managment samog telefona. Kazhem zato sto sam kabl (IC) vec naruchio, pa *** ako nishta drugo videcu kad stigne.

ja sam sinoc bas probao gprs preko irda ako na to mislis.ince imas gprs wizard i jednostavno je sve namjestiti da funkcionise u poredjenju sa drugim telefonima

Evo ja sad upravo surfujem preko c100 i 064 prepaid. Nije komplikovano. Surfovanje ide preko GPRS Wizarda, a ne preko konekcije, kako stoji u uputstvima za druge telefone. Kad instaliras EasyGPRS instaliraj i Samsung GPRS modem. Preko njega se konektujes. Broj treba da ostane onaj koji vec stoji, dakle ne diraj. Ja sam se tako zeznuo pa sam stavio *99***1#, jer je tako stajalo u uputstvu. Medjutim ti brojevi zavise od telefona, tako da je taj u stvari bio za siemens, dok je za samsung valjda *99**1*1#, ne mogu da se setim. Posle samo podesis IP adresu, APN i takve sitnice u GPRS Wizardu i sve mora da radi odlicno. Drug surfuje sa istim telefonom na 063 bez ikakvih problema. cheers

Laza je napisao(la):
Evo ja sad upravo surfujem preko c100 i 064 prepaid. Nije komplikovano. Surfovanje ide preko GPRS Wizarda, a ne preko konekcije, kako stoji u uputstvima za druge telefone. Kad instaliras EasyGPRS instaliraj i Samsung GPRS modem. Preko njega se konektujes. Broj treba da ostane onaj koji vec stoji, dakle ne diraj. Ja sam se tako zeznuo pa sam stavio *99***1#, jer je tako stajalo u uputstvu. Medjutim ti brojevi zavise od telefona, tako da je taj u stvari bio za siemens, dok je za samsung valjda *99**1*1#, ne mogu da se setim. Posle samo podesis IP adresu, APN i takve sitnice u GPRS Wizardu i sve mora da radi odlicno. Drug surfuje sa istim telefonom na 063 bez ikakvih problema. cheers

Uspelo je, mozhesh i preko windows konekcije.

Hvala!

Nazad
Vrh Dno