Šta je novo?

Samsung analogna kamera SCL810

agata

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2004
Poena
304
Doneo drug iz USA i hoce da proda/ to jest ja hocu da kupim verovatno, pa ne mozemo da utvrdimo cenu.
Kamera nema bas sve kablove, nema sa sobom uputstvo, i to je analogni model HI8 Video, tako da ne znam ni kako se moze povezati sa kompom.
Kako da procenim koliko vredi (stara je par godina, a on je ceni otprilike 150 EUR, a tamo ju je platio 240 USD). Ja bih da budem fer i da mu ne dam ni previse ni premalo, ali nemam stvarno predstavu koliko to vredi.
Pa ima li neko ideju? Hvala

verovatno je u ntsc sistemu tako da je malo verovatno da ces naci tv na koji bi je prkljucio... tv kartice su uglavnom multisistemske pa tu mozda mozes nesto da iskombinujes. (pogledaj na netu po modelu sta moze a sta ne). nije moje da komentarisem ali mislim da je to u americi malo preplatio.....

Analogna, sto posto ntsc, mora se kroz komp. provući materijal a da bi postigao malo bolji kvalitet treba ti dobra kartica. Bolja varijanta = pare koje bi dao za karticu i kameru daj za "normalnu" mini DV kamericu.
Generalno - loša kupovina.(Ako kupiš...)

Poslednja izmena:
Generalno kod samsungovih kamera sa SC- se oznacavaju NTSC modeli a sa VP- PAL modeli. OVO JE NTSC kamera. Evo uputstva: http://www.samsung.com/download/Model_Select.aspx?type=Camcorder&typecode=7&subtype=8mm&subtypecode=702&model=SCL810&fileType=UM

Na novijim TV-ima (koji imaju: Vertical sync adjustment circuitry for 60Hz) mocices da pustas sliku s te kamere, al iz iskustva ti mogu reci da nikad nece biti kvalitetna kolko bi bila na NTSC TV-u (ili s PAL kamere na PAL TV-u). Neces moci da presnimavas na ovdasnje PAL trake bez konvertora a i s njim stoji gore pomenut pad kvaliteta. Nema USB port tako da ti ostaje samo da pomocu neke analog capture ili TV kartice ubacujes materijal u komp.

shark je napisao(la):
Bolja varijanta = pare koje bi dao za karticu i kameru daj za "normalnu" mini DV kamericu.
Generalno - loša kupovina.(Ako kupiš...)

Podrzavam Shark-ovu preporuku i ocenu.

prodaju ljudi za oko 100$ na ebay...
ja mislim da je potpuni promasaj cak i za te pare

Da je poklon onda bi još i imalo smisla da se maltretiraš time, no ovako...

Sačuvaj pare i gledaj neku miniDV kamericu, makar i najjeftiniju...

Hvala na savetima, ali kamera ima neki PAL-NTSC switch i moze da se gleda na bilo kom TV-u, a kvalitet slike je veoma dobar, zvuk takodje, a ima raznorazne efekte. Ja bih je svakako uzela, bar za pocetak, ali koliko vidim, ne isplati se dati vise od 100 EUR za istu, jer je malo verovatno da se moze povezati na komp, to jest potrebne su posebne capture kartice. Ovo mi je svakako zgodno da uzmem, jer moze i na 2-3 rate, a ipak mi za najgoru DV kameru treba bar 300 EUR koliko mi je poznato. A te pare nemam. Zna li ko gde mogu da nabavim sve potrebne kablove za prebacivanje na komp, a i kako na kompu da ustanovim da li imam odgovoarajucu video capture karticu? I valja li sta Windows Movie Maker za amatersko zezanje (jer samo za to bi mi sluzila). Hvala jos jednom svima.

Taj switch je ono o cemu sam pricao u proslom postu. Kad ga prebacis na pal kamera samo prilikom playback-a SIMULIRA PAL sistem ali sa 60hz tako da je moguce gledati sliku na TV-u koji tolerise 60hz ulaz (skoro svi noviji do recimo 5 godina). To NIKAKO ne znaci da kad prebacis na PAL ona postaje PAL kamera.

U NS u tehno marketu videh neku Samsung kameru za 17999 (neznam dal daju i na rate). Verovatno je i ta Hi8 (sudeci po ceni), al bar neces imati muke s nabavkom kablova, ostarelom baterijom (koja kad ti crkne to je jos 30-40e da se zameni) i sto je najvaznije nema patnje s NTSC-om.

Poslednja izmena:
jos nesto, pogledaj dv kamere koje prodaju u metrou, koleginica je kupila i za sitno vezbanje deluje ok. uz nju idu svi kablovi + usb za povezivanje sa kompjuterom (nije potrebna nikakva capture kartica). capture radi prilicno ok, ja sam joj cak onako na brzaka sve prebacio na video cd da gleda na dvd playeru. (sve je windows sam prepoznao). sad proceni da li ti je dovoljno zabave sa tom koju bi kupila i sta ti je sve potrebno da nabavis da bi radila neku montazu....
inace za capture i kako kazes igranje sa tom samsung kamerom za pocetak ti je dovoljna bilo kakva tv kartica.
u svakom slucaju srecno i dobra zabava....

Proverio sam (us put do kuce mi je taj bilboard). Model u tehnomarketu je samsung vp-d351. To je Mini DV kamera. Sto znaci da je cena ludilo. Jedva preko 200e, a dobijas novu PAL kameru s garancijom, svezom baterijom, svim kablovima, uputstvom i sta ti ja znam. Po meni besmisleno bi bilo dati i dinar na tu NTSC kameru. Bavim se montazom vec 6 godina i veruj mi kad god mi dodje neko s NTSC materjalom imam samo muke.

P.S. Za povezivanje Mini DV kamere s kompom ti treba firewire (IEEE1394) port na ploci. Ako ga vec nemas potrebna ti je firewire kartica koja kosta reda velicine 10-15e (sto je 3-4 puta manje od najjeftinijih tv kartica) i uz njih obicno dobijes neki jednostavan program za montazu i zabava moze da pocne.

Hannibal je napisao(la):
P.S. Za povezivanje Mini DV kamere s kompom ti treba firewire (IEEE1394) port na ploci. Ako ga vec nemas potrebna ti je firewire kartica koja kosta reda velicine 10-15e (sto je 3-4 puta manje od najjeftinijih tv kartica) i uz njih obicno dobijes neki jednostavan program za montazu i zabava moze da pocne.

A taj port mi treba samo za DV kameru, a ne za ovu analognu sto bih kupila? Nisam bas shvatila najbolje.

E nije bitno. Ne uzimaj tu kameru...

najbolje je da on tu kameru nekom pokloni posto ona vise nema nikakvu trzisnu vrednost (recimo u odnosu na najnovije je kao parna lokomotiva u odnosu na japanski brzi voz)

Poslednja izmena:
pa sad, parna lokomotiva vredi nesto kao staro gvozdje... ili kao muzejski eksponat
od ove kamere bi mogao da napravis durbin |>>

Nazad
Vrh Dno