Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung A42 128GB 6GB vs Pixel 4 5G 128GB 6GB

Koji mobilni telefon kupiti

daredevilboy

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2007
Poena
309
Pozdrav svima,

pokusavam da odlucim koji je bolji deal i telefon izmedju dve alternative:

Google Pixel 4 5G za $599

ILI

Samsung Galaxy A42 5G 128GB 6GB za $550

Oba izgleda da imaju NFC i dobre specifikacije. Cini mi se da Pixel ima bolji procesor (nisam siguran), ali Samsung ima bateriju jaceg kapaciteta (mada i dosta veci ekran koji ce mozda ponistiti donekle benefit jace baterije). Oba imaju 6GB rama i 128GB.

Oba su trenutno na nekom snizenju, Ono sto me malko buni je to sto je u originalnoj ceni Pixel skuplji za oko 150-200 od Samsunga a ne vidim sta je mnogo bolje (i da li je).

Ovde je poredjenje specifikacija:

Moj trenutni status je:
  • Kod kuce imamo puno USB C kablova pa mislim da bi oba trebala biti kompatibilna
  • Obicno drzim telefon oko 3-4 godine i potom ga zamenim
  • Ja sam vrlo smotan te ce telefon imati sigurno zastitno staklo i i plasticnu zastitu.Ovo kazem jer izdrzljiviji telefon bi mozda bio faktor ako je velika razlika. (relativno cesto mi ispadne negde)
  • Zadnja 2-3 telefona koja sam imao su xiaomi (stvarno mi se jako svidjao android one experience)

Hvala

По мом мишљењу бољи пиксел, бољи екран, бољи чипсет, боља камера, једино боље на овом А42 је батерија која можда може и два дана да изгура, скоро све остало мсм да је бољи пиксел...али пиксел нема SD картицу, можда ти и то значи...

Ne moze da se edituje pocetni post a sad mi pade na pamet da sam trebao napraviti glasanje. :((

Elem Hvala ti Cicarito
Mislim da mi SD kartica ne znaci previse ako je vec 128 GB.
Prethodni telefoni su uglavnom imali 64 GB i tu sam uvek negde do oko 60GB napunjenosti, godinama nisam premasio - kontam da mi je to neki limit potrebe za memorijom.

Mislio sam da mi znaci dual sim (mislim da samsung ima tu opciju) ali i to verovatno moze da se resi s nekom aplikacijom do sada.

Piksel je zasigurno bolji uređaj (kamera sigurno za 2 koplja ispred, čipset, ažuriranje, ekran).
Ono što treba da imaš na umu je da je baterija verovanto dosta slabija u odnosu na samsung, i da je to model star godinu i po dana.

Nazad
Vrh Dno