Šta je novo?

Samsung 971p, magicTune i nvidia

sveti sava

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2003
Poena
620
Kupio pre par dana Samsung 971p. Sve je izuzetno :), osim software-a koji nece da radi. Probao sam AutoRotation Premium, probao i samo MagicTune Premium i oba prijavljuju kako nisu kompatibilni ili tako nesto, vec sam zaboravio poruku koju izbace. Negde sam procitao da nisu kompatibilni sa novim nvidia driverima. Graficka je 9600GT sa 174.74 driverima. Ima li resenja za ovaj problem?

hvala i pozdrav!

Taj magic tune je krsh od softvera koje nekad radi a nekad nema sile...
Na njihovom sajtu pise da je Magic Tune "only partially compatible with DVI", tako da i tu moze da nastane problem, pored tog sa drajverima.Bilo je vec o tome u temi o ovom monitoru, i taj softver je cista lutrija, nekome radi, a nekome ne.Na prethodnoj masini mi je radio bez problema (venice,2g rama,7900GTO) a sad nikako nece, cak ni sa istom grafickom...nigde nisam ni nasao resenje.
Tako da sam digao ruke
Tipicno za samsung, cak i pc softver za mobilne im je njesra koje nece da radi :p

Poslednja izmena:
Kad das za monitor 400e nebi bilo lose dati jos 10e za hardversku kalibraciju i da batalis sve te softwere bez poente! :wave:

yeah.
Mada ovde samo podesavanje boja nije toliko vazno (prikaz boja je na defaultu vrlo dobar) koliko zna da iritira pozadinsko osvetljenje.Kad je mracna soba, citanje teksta na beloj pozadini zna da bude pain in the ass...
A to se jedino moze kontrolisati tim budjavim softverom.

Izem ti monitor bez dugmica , sto bi rekli "nemoz to bez kabla"

Hehe, ima on dugmic koji se moze predefinisati za profile, ali da bih to uradio opet mi treba Magic Tune :S: Ovako postoje neki profili ali mi je na svima ruzna slika...:p

ja ga drzim na "Internet" podesavanju i ne bljesti mi monitor kada je mrak u sobi :) mislim da je tada brightness na 40 :) ah, taj kontroverzni 971P :smoke:

Interesantno da njegov predhodnik 970p apsolutno nema nikakvo probijanje pozadinskog osvetljenja. A po specifikaciji trebalo bi 971p d ima manje probijanje jer mu je kontrast drasticno veci

Inace, predefinisani profili su cool ;)

ko kaze da 971P ima probijanje?! moj nema ama bas ni malo.

Jel zna neko da li se u medju vremenu pojavio neki fix za ovaj problem.

Evo sta mi je Gospodin SAMSUNG odgovorio na isti problem (doduse sa ATI karticom):

"Dear V*****v B**********i,

Thank you for purchasing our monitor and really sorry for your inconvenience.

Magictune is closely related to graphic card and most of problems are happening mainly by using old version of Graphic Card driver and old version of Magictune.

Therefore in order to find the reason of your problem, your system needs to be checked as to the following instruction which is the general step to check a problem by Magictune. Please check your system as to the following items before everything.

1. Please check whether the monitor is connected directly to the system(PC).(there should not be any device between the monitor and system(PC))

2. Please check whether monitor is recognized as "Plug and Play" by checking at

->Control Panel->Systems->Hardware->Device Manager->Monitor

3. Please check the version of your graphic card driver and install the latest version of Graphic card driver from the Graphic Card company web site.

4. Please try the latest MagicTune Premium(v1.0.108 for Windows XP). Updated version solved some compatibility problems and functions which customers had inconvenience.

You should uninstall previous MagicTune completely and reboot again before installing updated MagicTune.
http://www.samsung.com/us/consumer/learningresources/monitor/magetune/pop_download.html

After you check above things, if you have same problem then please feel free to contact us again.

Thanks and Best Regards,

SAMSUNG Electronics Co., Ltd."

Naravno to nije pomoglo.

Moje resenje je bilo prelazak na HP LP1965 :)
Pozz :wave:

Poslednja izmena:
Meni je ovo nova verzija sa gore pomenutog linka resila problem sve radi.

Zanimljivo, Vista x64 i verzija sa tog linka (2.0.12) je proradila i kod mene...fakin neverovatno, posle toliko vremena su najzad izbacili verziju koja je proradila kod mene (bilo na xp ili na visti).

meni ne radi. skinuo sam verziju za XP i kada je pokrenem kaze sledece:

btw. obrisao sam i natural color program. da nema neke veze sa time?

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    17.8 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
^Nemas srece...tu poruku sam dobijao sa svim dosadasnjim instalacijama na ovoj masini...

Da li ti je instaliran drajver za monitor (mada, slaba vajda i od toga, al ajd da pitam)?

jeste i win ga lepo prepoznaje.
pazi sada zaplet: vratim stari autorotation premium 1001 (kombinacija MT-a i magic rotationa koji mi je lepo radio na X1650XT, 8800GT ali ne i na 4850...) i popijem BSOD kada udjem u windows :smoke:
probacu sada neki bajati magic tune (3.6 ili 4.0) i nadati se najboljem. interesantno je da mogu da menjam profile na ono dugme sa strane iako nemam instaliram trenutno ni jedan MT ili nesto slicno...
kakvi su likovi ovi iz Samsunga...

Neznam za vas ali ja ozbiljno pocinjem da razlisljam o prelasku na Dell Ultra Sharp seriju tamo nema ovoga problema oko softvera nego lepo na dugmice stelujes sve. Jos mi je skup ali plairam da pazarim u bliskoj buducnosti Dell 2408WFP ili nekog njegovog buduceg naslednika.

nema to vece sa dugmicima nego sa smrdljivim programom. a sto se tice tog PVA Dell-a, koliko sam video nije ni on bas savrsen...neki rekose da je 2407 bio bolji, plus citao sam na forumu da je Dell-ova podrska na nasem trzistu ocajna.

Kako rekose da je los mozda je ona prva ver. bila losa zato sto je imala lag kolorni da ga tako nazovem ali ima revizija kod koje je to ispravljeno ortak je kupio tu prvu ver. i meni licno to ne smeta ni najmanje boje su odlicne na tom monitoru jedino sto je tada bila veca cena nego danas.

I ja da javim da je MagicTune konacno proradio. Skinuo sam verziju sa gornjeg linka, MagicTunePremium 1.0.109 za Windows XP.

Mozda nekom bude korisno, graficka je 9600GT, 177.83 driver.

Nazad
Vrh Dno