Šta je novo?

Samsung 970P - Magic Tune 3.6

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Imam masinu u opisu i Magic Tune 3.6 mi redovno krahira i blokira racunar. Nisam nikada stigao do kraja kalibrisanja, a i na drugim opcijama mi blokira. Ne znam sa cime se kolje. Driveri za graficku su ovi zadnji 84.21 cini mi se, a za monitor su instalirani ovi sa cd-a. Jel se i vama ovo desava? Sta da radim?

Ja imam 940bf i isti je slucaj. Vidio sam jos dosta ljudi sa tim problemom. Nesto je samsung tu zeznuo.
Sve se moze nastimati i bez MT direktno na monitoru.

na 970p tesko da ce bilo sta da namesti direktno na monitoru obzirom da postoji samo dugme za paljenje/gasenje monitora. Ja sam koristio taj monitor na default podesavanjima, bez problema, posle mnogo maltretiranja sa magic tune-om (u smislu kalibrisanja monitora, a ne blokiranja aplikacije). Ako mora nesto da se podesi, to moze i iz drajvera za graficku.

Imam masinu u opisu i Magic Tune 3.6 mi redovno krahira i blokira racunar. Nisam nikada stigao do kraja kalibrisanja, a i na drugim opcijama mi blokira. Ne znam sa cime se kolje. Driveri za graficku su ovi zadnji 84.21 cini mi se, a za monitor su instalirani ovi sa cd-a. Jel se i vama ovo desava? Sta da radim?

Problem je u kompatibilnosti MT 3.6 sa drajverima za graficku karticu koliko sam ja shvatio. I kod mene je slucaj da ne radi tj. blokira (ima ga jos par ljudi koje znam) ali na racunaru gde je ATI MT 3.6 radi bez problema. Resenje je u cekanju nove verzije MT. Probao sam inace verziju 4.0 koja je namenjena 2x4T monitorima (moj je 204B) ali je rezultat bio samo za nijansu bolji tj. moze se malo podesavati ali ubrzo blokira (za razliku od 3.6 koji blokira odmah).

Inace evo strane vezane za Magic Tune http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/magictune_01s.htm

na 970p tesko da ce bilo sta da namesti direktno na monitoru obzirom da postoji samo dugme za paljenje/gasenje monitora. Ja sam koristio taj monitor na default podesavanjima, bez problema, posle mnogo maltretiranja sa magic tune-om (u smislu kalibrisanja monitora, a ne blokiranja aplikacije). Ako mora nesto da se podesi, to moze i iz drajvera za graficku.

ja ne znam ni sta to specijalno dobijas kalibrisanjem? Koji sad monitor koristis?

ja ne znam ni sta to specijalno dobijas kalibrisanjem? Koji sad monitor koristis?

Pa meni je u pocetku monitor bio previse svetao, medjutim nisam nista dobio petljanjem po magictune-u, tako da sam se vremenom privikao na default. Trenutno koristim 214t.

Ja imam 940b i kad god sam posle formatiranja instalirao taj Magic Tune neshto je bagovao tako da ga sad vishe ne diram,obriso ga i ne treba mi vishe...

Kod mene u kombinaciji sa ATi drajverima radi odlicno. Probaj MT 3.5 komsija ima tu verziju uparenu sa GF6800 i radi bez problema. Jedino sto ti nece biti dostupan magic zone, ali on i ovako nema neku preteranu upotrebnu vrednost.

Majstore, kad imaš 970P moraš da koristiš MagicTune pošto monitor nema tastere na sebi (osim za uključivanje:)).

Majstore, kad imaš 970P moraš da koristiš MagicTune pošto monitor nema tastere na sebi (osim za uključivanje:)).

vidi stvarno nema tastere, 6 meseci sam mislio da ih ima
:)

pa zato sam i postavio ovaj topic - zato sto ga ne mogu koristiti a i vidim da nisam jedini

Probajte verziju za 971P ...Ako uspete da nadjete MT 4.5

Skinite MT 3.6 sa Samsungovog sajta jer se razlikuje od onog koji ste dobili na CD-u.Ja sam imao isti problem,medjutim sa ovom verzijom sa sajta nema problema...Verzija 4.0 ne radi uvek kako treba,bar kod mene...:eyebrows:

Dzaba imam 971P i skinuo sam taj sa sajta i opet brljavi. Nezamislivo, puknes tolko para za monitor a oni ti uvale bangljav software.
Znaci taj MT 3.6 sa sajta nije nista bolji od onog sa cd-a. A sad mi pravi problem jer i kad ga skinem slika na playeru je skroz svetla.
Jedino da se ceka 4.5, i to ako uspeju da poprave ovaj problem, jer bi ga inace odavno pustili.

Ne mogu da verujem!!!Izgleda da stvarno nema nikakvih pravila,kada kod tebe ne radi ta verzija sa sajta...Ja sam mislio da pravi gluposti sa ATI karticama,koliko vidim ,ti imas Nvidiu agp...Trebalo bi da zamolimo nekoga za pomoc ,ako uopste postoji mogucnost da se e-mailom zatrazi pomoc i obrazlozenje Samsunga za takve brljotine...Najbolje bi bilo kontaktirati generalnog uvoznika za Samsung...AKo da nisu mogli da naprave monitor sa normalnim menijem,OSD meni i tako to...Budalastina...:mad:

:trust: A da li je neko od vas imao problem sa Magic Rotation softverom???Prilikom rotiranja ekrana za 90 stepeni,jednostavno se desi da progrm registruje da je monitor u drugom polozaju,ali se slika ne rotira???:trust: :bottle:

Skinite MT 3.6 sa Samsungovog sajta jer se razlikuje od onog koji ste dobili na CD-u.Ja sam imao isti problem,medjutim sa ovom verzijom sa sajta nema problema...Verzija 4.0 ne radi uvek kako treba,bar kod mene...:eyebrows:

E moj EMRAX skinem ja /ebenu,prokletu,ao kako sam besan:mad: 3.6 verziju sa sajta, ovu koju sam boldovao, pretpostavljam da je ta i opet isti problem. Imam GeForce 6600 silencer. Kako se skidaju ti novi driveri za graficku, da probam da nije to?

MagicTune Download

MagicTune 2.5 International Downloads (only 720B, 721B, 920T)
s MagicTune 2.5 (64bit) International Downloads for 64bit XP OS (only 720B, 721B, 920T)

MagicTune 3.6 International Downloads
MagicTune 3.6 (64bit) International Downloads for 64bit XP OS

MagicTune 4.0 International Downloads (only 204Ts, 214T, 244T, 215tw)
MagicTune 4.0 (64bit) International Downloads for 64bit XP OS (only 204Ts, 214T, 244T, 215tw)
64bit MagicTune will be installed in 64bit system with 64bit XP OS

MagicTune 2.0 for Mac Download
( MAC O/S update guide for using MagicTune for Mac. )

Ma ne pada mi na pamet zbog toga da reinstaliram ceo win, mozda treba da skinem nove drivere za graf. ali sa ovom mojom dial up konekcijom to moze da potraje vecnost i po!

Samsumg je zaista zasrao sa 970p!

Na mom Samsungu osim zaglavljivanja Magic Tune-a imam problema i sa padanjem samog ekrana. Taman podesim visinu monitora kako mi ogovara, a ekran lagano kljoki dole i nasloni se na postolje.
Postoji li mogucnost da se "dotegnu safovi" u zglobovima kako ekran ne bi padao?

Ja bih to prijatelju reklamirao a ne dotezao :mad: Tolike pare dati i sta onda?Da se igras sa shrafcigerom??? Vracaj im to!

E sada nakon sto sam ih ispljuvao, malo sam googlao i evo sta sam pronasao:
http://www.wilderssecurity.com/archive/index.php/t-114653.html

Proverio sam svoj antivirus (NOD32) i dodao sve exe fajlove iz Magic tune direktorijuma u exclusion list IMON-a. I da vidis cuda Magic tune je prestao da se zaglavljuje.

Samsumg je zaista zasrao sa 970p!
Na mom Samsungu osim zaglavljivanja Magic Tune-a imam problema i sa padanjem samog ekrana. Taman podesim visinu monitora kako mi ogovara, a ekran lagano kljoki dole i nasloni se na postolje.
Postoji li mogucnost da se "dotegnu safovi" u zglobovima kako ekran ne bi padao?

Nisu problem "šrafovi" nego opruga. Videćeš je ako skineš poklopac sa gornje strane nosača. Naime, postolje je projektovano za 17'' model, i opruga je dimenzionisana za njegovu težinu. 19'' model ima teži panel, i opruga nije dovoljno jaka da ga drži.

Pazi kada sam u prodavnici pre kupovine razmisljao da li je ovo postolje dovoljno jako da izdrzi ekran od 19". I umesto da poslusam svoju intuiciju ja pomislim, Samsung je sigurno to dobro proracunao i kupim ga. Uhh Klintone!:mad: !

Ja konacno istalirah MT 3.6, ali tek posto sam instalirao nove drivere za graficku, sada radi kao sat. Zasto su u MT Contrast,Color Control itd. svi Not Available?

Ja konacno istalirah MT 3.6, ali tek posto sam instalirao nove drivere za graficku, sada radi kao sat. Zasto su u MT Contrast,Color Control itd. svi Not Available?

Ako ti je monitor priključen na DVI neka podešavanja nisu moguća (ne znam tačno koja).

Ako ti je monitor priključen na DVI neka podešavanja nisu moguća (ne znam tačno koja).
NEMA TO VEZE SA TIM, KADA KORISTIS MAGIC COLOR OPCIJU U MT-U (full i intelligent)ONDA SE "COLOR CONTROL" I "COLOR TONE" OPCIJE ZAKLJUCAVAJU I NE MOGU SE KORISTITI Kada iskljucis MAGIC COLOR na "off" onda mozes sve da koristis

Poslednja izmena:
NEMA TO VEZE SA TIM, KADA KORISTIS MAGIC COLOR OPCIJU U MT-U (full i intelligent)ONDA SE "COLOR CONTROL" I "COLOR TONE" OPCIJE ZAKLJUCAVAJU I NE MOGU SE KORISTITI Kada iskljucis MAGIC COLOR na "off" onda mozes sve da koristis

Kada reči pišeš velikim slovima to znači da se dereš. Podizanje glasa bez razloga predstavlja primitivizam, i ne vidim razloga da se tako komunicira sa bilo kim. Mislim da bi bio red da se izviniš.

Vrh Dno