Šta je novo?

Samsung 970p i DVI-I splitter

banzaiii

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
319
Kao sto je (verovatno) opste poznato, Samsung 970p ima samo jedan DVI-I konektor koji se naizmenicno koristi kao ulaz za analogni i digitalni signal.
U testu objavljenom na Benchmarku pise da je "moguće dokupiti i spliter, te sa njim povezati dva računara, a onda standardno birati izvor signala u OSD meniju". O mogucnosti postojanja takvog splittera sam cuo/citao i drugde, a i sasvim je logicno s obzirom da je pomocu tastera moguce menjati izvor signala tokom rada (analog/digital).
Problem je u tome sto jos nisam cuo da je iko video/koristio takav spliter. Raspitivao sam u vecem broju radnji (naravno i u Samsung shopu).

Moje pitanje za clanove foruma je: da li je neko video/probao takav splitter?
Ako neko jos zna gde moze da se nabavi, tim bolje.

P.S. Trenutno su mi dva racunara povezana na monitor (i mis i tastaturu) preko KVM switch-a, sto radi OK, ali bih hteo da probam i kombinaciju sa splitterom.

Ako je pitanje da li postoje - mora da postoje (verovatno ovakav kao na slici). A na pitanje gde ima ovde da se kupe... ne bih znao.

Prilozi

• DVI.jpg
    DVI.jpg
    20.8 KB · Pregleda: 83
Nasao sam i ja sliku jednog, ali za ovaj pise da je za povezivanje jedne graficke na dva monitora. Ne znam da li isti kabl moze da posluzi za oba posla.

Prilozi

• ad_1_b.JPG
    ad_1_b.JPG
    16.9 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Ova dva kabla nisu ista, drugi je sa muškim DVI-I ka kartici a 2x ženski (DVI-D i D-SUB) ka monitorima tj. ovo je adapter u koji se uključuju kablovi sa monitora. Onaj gore mi više liči sa svim muškim konektorima pa bi trebalo da pasuje na 2 grafičke i 1 monitor (beše na monitoru DVI ženski, da ne odšrafljujem sad?).

Prvo, ZorMi, da ti se zahvalim na potrosenom vremenu, duzan sam ti pivo :bottle:
Nasao sam kabl sa tvoje slike na http://www.pacificcable.com/DVI.htm. Ima tamo jos slicnih dziza-bidza. Ono sa moje slike je splitter na koji se moraju staviti jos dva kabla, i tada se dobija ista funkcionalnost kao i sa integrisanim kablom-splitterom sa tvoje slike.
Sudeci po onome sto sam nasao na Netu ovakvi kablovi&splitteri se prvenstveno koriste za povezivanje jedne graficke na dva monitora. Potrazicu rasporede pinova, pa cu da vidim da li mogu da se upotrebe i za ovu drugu namenu.
Ako se ispostavi da mogu, ostaje mi "samo" problem nabavke istog.

P.S. Ako neko ima, a ne treba mu, neka pusti PM.

Mene je nedostatak drugog ulaza na 970P odbio od kupovine. Koliko vidim nema ga ni 960BF, tako da ću morati da pazarim 940B.

Nazad
Vrh Dno