Šta je novo?

Samsung 970p i DVI-I splitter

banzaiii

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
319
Kao sto je (verovatno) opste poznato, Samsung 970p ima samo jedan DVI-I konektor koji se naizmenicno koristi kao ulaz za analogni i digitalni signal.
U testu objavljenom na Benchmarku pise da je "moguće dokupiti i spliter, te sa njim povezati dva računara, a onda standardno birati izvor signala u OSD meniju". O mogucnosti postojanja takvog splittera sam cuo/citao i drugde, a i sasvim je logicno s obzirom da je pomocu tastera moguce menjati izvor signala tokom rada (analog/digital).
Problem je u tome sto jos nisam cuo da je iko video/koristio takav spliter. Raspitivao sam u vecem broju radnji (naravno i u Samsung shopu).

Moje pitanje za clanove foruma je: da li je neko video/probao takav splitter?
Ako neko jos zna gde moze da se nabavi, tim bolje.

P.S. Trenutno su mi dva racunara povezana na monitor (i mis i tastaturu) preko KVM switch-a, sto radi OK, ali bih hteo da probam i kombinaciju sa splitterom.

Ako je pitanje da li postoje - mora da postoje (verovatno ovakav kao na slici). A na pitanje gde ima ovde da se kupe... ne bih znao.

Prilozi

• DVI.jpg
    DVI.jpg
    20.8 KB · Pregleda: 83
Nasao sam i ja sliku jednog, ali za ovaj pise da je za povezivanje jedne graficke na dva monitora. Ne znam da li isti kabl moze da posluzi za oba posla.

Prilozi

• ad_1_b.JPG
    ad_1_b.JPG
    16.9 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Ova dva kabla nisu ista, drugi je sa muškim DVI-I ka kartici a 2x ženski (DVI-D i D-SUB) ka monitorima tj. ovo je adapter u koji se uključuju kablovi sa monitora. Onaj gore mi više liči sa svim muškim konektorima pa bi trebalo da pasuje na 2 grafičke i 1 monitor (beše na monitoru DVI ženski, da ne odšrafljujem sad?).

Prvo, ZorMi, da ti se zahvalim na potrosenom vremenu, duzan sam ti pivo :bottle:
Nasao sam kabl sa tvoje slike na http://www.pacificcable.com/DVI.htm. Ima tamo jos slicnih dziza-bidza. Ono sa moje slike je splitter na koji se moraju staviti jos dva kabla, i tada se dobija ista funkcionalnost kao i sa integrisanim kablom-splitterom sa tvoje slike.
Sudeci po onome sto sam nasao na Netu ovakvi kablovi&splitteri se prvenstveno koriste za povezivanje jedne graficke na dva monitora. Potrazicu rasporede pinova, pa cu da vidim da li mogu da se upotrebe i za ovu drugu namenu.
Ako se ispostavi da mogu, ostaje mi "samo" problem nabavke istog.

P.S. Ako neko ima, a ne treba mu, neka pusti PM.

Mene je nedostatak drugog ulaza na 970P odbio od kupovine. Koliko vidim nema ga ni 960BF, tako da ću morati da pazarim 940B.

Vrh Dno