Šta je novo?

Samsung 959NF zujanje?

• Začetnik teme Frost
  • Datum pokretanja
F

Frost

Guest
Gr33t!n9s all.
Imam Samsung 959NF koji je josh pod garancijom,ali ni ortak (koji ih prodaje) a ni ja nismo sigurni da li je monitor u redu ili ne.Naime..glupa stvar zuji..
Znaci ne kad je u stand by nego dok radi..kad krene signal iz kompa on pocne tiho da zuji,a mene to taaaaakkooo iritira da ne mogu da opishem.Cuo sam Samsungovi monitori kao zuje po nekad al interesuje me ima li neko ovde samsung 959 i da li zuji dok radi :wall:

Problem je verovatno u visoko naponskom trafou. Ako je jos uvek pod garancijom nema razloga da ga ne reklamiras.

da nista strasno, visoki napon je preopterecen. Moze da ti radi monitor jos 100godina (moj ortak ima jednog takvog), a mozda i rikne. Ako se poigras sa rezolucijama videces da ne zuji na svakoj rezoluciji, pogotovo na manjim, isto vazi i za osvezavanje. Ako imas garanciju vrati ga i reci da oces drugi...obavezno drugi !

Frost je napisao(la):
Gr33t!n9s all.
Imam Samsung 959NF koji je josh pod garancijom,ali ni ortak (koji ih prodaje) a ni ja nismo sigurni da li je monitor u redu ili ne.Naime..glupa stvar zuji..
Znaci ne kad je u stand by nego dok radi..kad krene signal iz kompa on pocne tiho da zuji,a mene to taaaaakkooo iritira da ne mogu da opishem.Cuo sam Samsungovi monitori kao zuje po nekad al interesuje me ima li neko ovde samsung 959 i da li zuji dok radi :wall:

Proveri da li je refresh rate 85 Hz... Na 753s (nekima) je znalo da zuji kada padne ispod 85 Hz...

a jel to zujanje izrazito bas kada je na ekranu cela bela povrsina i to na max refresh rate-u.

meni se to cesto desava, znam da zuji trafo , ali zasto mu to ponekad dodje i sta znaci neznam

kao sto je gore napisano, zuji visoki napon (to je jedan deo u monitoru, uglavnom oklopljen u metalnoj kutiji velicine kutije cigara, malo veci)...

malo ce teze ici sa reklamacijom
nema ih nigde vise

Poslednja izmena:
Hmmm...meni zuji kad je u stend-baju :) I radi vec x godina :d da kucnem u drvo :smash:

nenene decko taj verbatim..tj. veritech ti se nikad nece transfor..err.wow thats neat

Zuji bez obzira na refresh rate, rezoluciju, i boju koja preovladava ekranom.
Mene interesuje ima li ovde neko sa 959NF monitorom i da li toj osobi zuji.
Mislim jedva se cuje..ali takoooo iritira ..odvratno.

Moj se cuo dok je u masini bio 5900sp, i to uglavnom pri paljenju i onako random. Mislio sam da se cuje graficka, ali definitivno je bio monitor u pitanju. Izgleda da ima neke veze sa signalom koji dolazi do njega. Neznam da li je kod tebe taj tip zujanja ili nesto drugacije

nenene taj veritech ti se nikad nece transfor..oh wow..thats neat

Na osnovu cega tvrdish da je normalno da NF serija zuji kad svi tvrde da je u pitanju neki visokonaponski trafo

@argus:

Moj drugar ima 959nf i ne zuji, zapravo ja sam prvi put cuo da NF monitor zuji ovde, u ovom threadu...do sada sam ih video 3...nije mnogo ali dovoljno da povrgne ono sto si rekao "zujanje je normalno za NF seriju monitora" ...

Ako ti smeta ti monitor na rame pa ga vrati gde si ga kupio tamo ce ga primiti
na servis tj.poslace ga dobavljacu i posle 15-20 dana odes da podignes tvoj monitor ponovo.ako imas srece mozda ti ga poprave :smash: ili mozda ti daju nov ali kazem ako...pogotovu ako si uzeo u nekoj firmici tj prodaja iz sobe... :wave:

Naravno da nije normalno da NF serija zuji. To je klasican izgovor prodavaca pri reklamaciji monitora. Ako si na monitor dobio 3 godine garancije onda ga ne nosis kod dilera od koga si ga kupio vec direktno na Vozdovac u ERC-ov servis koji je po pitanju ovih stvari veoma profesionalan tako da ne moras da brines mnogo.

cekcekcek

Izvini jel mozesh malo da mi pojasnish to za ERC servis....Zastho da ne nosim dileru..kakve oni veze imaju s tim shto monitor ima garanciju 3 godine (tj. sta to dokazuje i kako ih garancija od 3 godine dovodi u vezu sa njima).
Pls elaborate :guitar:

Do nove 2004 godine ERC je davao godinu dana garancije na svoje monitore i u slucaju reklamacije monitora kupac ga nosi dileru od koga ga je uzeo, a diler ga nosi u ERC na servis. Nakon nove godine ERC je promenio politiku i poceo da daje 3 godine garancije na svoje monitore, s tim da kupac u slucaju reklamacije sada preskace dilera od koga je kupio monitor i direktno nosi monitor u ERC-ov servis (naravno sa monitorom ide i propratna dokumentacija tj. garantni list i validan racun od dilera preko koga je monitor kupljen). Dakle stvar je vrlo jednostavna. Ako imas nekih nedoumica nista te ne kosta da nazoves svog dilera i pitas ga kakva je procedura. Pozdrav.

simpa

Znaci ERC ce da sredi sve besplatno....interesantno..
Fala za info.

argus je napisao(la):
zujanje je normalno za NF seriju monitora.
Znachi ja imam nenormalan NF (ne zuji) :D

Jedi Knife

Eh da je i moj monitor tako nenormalan :smash:

Vrh Dno