Šta je novo?

Samsung 940N

Lo0odak

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2009
Poena
319
Ovako,imam problem sa monitorom...Samsung 940N je u pitanju,uzet 17.10.2007,garancija im je 3 godine,kupio kod lokalnog prodavca,uvoznik im je tada bio PIN Computers ja mislim,pre 15ak dana je monitor prestao da se pali,samo lampica sija za "power" posle par sati upali se monitor normalno,inace se cuje "zujanje,krcanje" u njemu,monitor sam odneo u radnju gde sam ga i kupio,oni "ce ga dalje proslediti" tada cena mu je bila 17 000,a sada je nov oko 200e,i sada ja kao treba da cekam da se svi oni sporazumeju ili sta vec,sta da radim ako mi ponude recimo samsung 19" wide,koji vredi 8-9000 sada?Inace,da sam hteo i tada bih uzeo wide screen,ali mi se to nije svidelo,e sad' jedino bih mogao da prihvatim da mi isti daju,s'obzirom da je tesko naci u prodaji isti model (940N) kako mi je objasnjeno ovde...Sta uraditi?Pozdrav!:crash:

Pre nekih dve godine sam imao situaciju da mi se Philips CRT pokvario. Nisu imali isti da mi daju, i vratise mi kes koliko sam ga ja platio, a njegova vrednost je bila makar tri puta pala realno. Tako je i pisalo koda mene u garanciji, ako nemaju isti model daju kes.

E sad, sta kod tebe pise u garanciji, i kakva je politika te firme gde si uzeo sam vidi.

Poslednja izmena:
Pre nekih dve godine sam imao situaciju da mi se Philips CRT pokvario. Nisu imali isti da mi daju, i vratise mi kes koliko sam ga ja platio, a njegova vrednost je bila makar tri puta pala realno. Tako je i pisalo koda mene u garanciji, ako nemaju isti model daju kes.

E sad, sta kod tebe pise u garanciji, i kakva je politika te firme gde si uzeo sam vidi.

Fora je sto kada sam odneo monitor u radnju pre 15ak dana,ostavio sam im garanciju,inace navodno mi je ova firma garantovala,a ne tamo neki japanac,kinez itd...Krivo mi je sto su takvi lokalni prodavci,u bg bi mi rekli da biram drugi sa police ili tako nesto,a kada bi mi vratio punu cenu tadasnju,mogao bih da uzmem 22" da se uka**s...:)

ja mislim da ce ti popraviti monitor i vratiti ga...

Ako ne poprave tvoj 940N mozes ocekivati 943N koji jos uvek postoji u ponudi.

Kod vraćanja keša, obično vraćaju iznos po kome se taj monitor poslednji put nalazio u prodaji.

S'obzirom da je ova radnja menjala vlasnika a ime nije,ne znam sta mogu da ocekujem,jer kada vidim prodavca namazanog,i tako to,odmah razveze svoju pricu,plasim se da necu dobiti ni monitor ni pare,inace garancija vazi,i poslat je na reklamaciju kako ovaj meni rece pre 2 dana...Ipak mislim da je najbolje narucivati od uvoznika ili tako nesto...

A za 943N ne razumem zasto su tu seriju monitora izmislili,da li je 940N greska ili sta vec,to ne znam,i cela ta prica sa samsungom i dead pixelima mi dojadila...

Ortak uzeo lepo Benq 22" radi kao SAT,nijedan stuck kristal niti pixela mrtvih,'bem li ga...:mad:

BTW 940N je vrlo kvarljiv monitor. Na razduženju obično stoji HD board ili Invertor i posle popravke u ERC-u uvek rade OK.

Biće to sve OK ;)

Heh,iz tvojih usta u njihove usi!Gubim vid polako ovih dana pored ove grdosije SyncMaster 753s...:)

Ne bih se ja cimao,nego ovaj mi nesto rece kao"ne radimo sa samungom vise" i tako te price,mozda su raskinuli ugovor sa tadasnjim uvoznikom ili kako i sta...Ali dobro,sacekacu malo,ili svih 45 dana koliko im je rok valjda da mi obezbede nesto...:wave:

BTW 940N je vrlo kvarljiv monitor. Na razduženju obično stoji HD board ili Invertor i posle popravke u ERC-u uvek rade OK.

Biće to sve OK ;)

E da,setih se ERC Computers je valjda uvoznik ili sta?Posto je ova firma tada sa njima radila,a mislim da ovi sada nisu pod ugovorom sa samsungom,pa me zanima opet kako ce mi taj ERC nadoknaditi i da li ce ako bude nekih problema sa ovima u mom gradu?:S:

Nema tu ugovora. Samo njihova dobra volja da ga što pre odnesu u ERC. Ako je još pod garancijom, nemoj da brineš, biće popravljen.

Ako si imao Samsung garantni list i fiskalni račun, bilo je jednostavnije da si sam odneo u ERC, znao bi na čemu si...

Kod vraćanja keša, obično vraćaju iznos po kome se taj monitor poslednji put nalazio u prodaji.

nije tacno.

vraca se iznos koji pise na fiskalnom racunu dana kada je roba kupljena.
ovo je 100% proverena informacija u Trzisnoj inspekciji, tako da nemojte da dozvolite da vas varaju.

Ovo jeste apsurdno, ali tako je.

Pravo na vracanje punog iznosa imate u slucaju da vam u garantnom roku i zakonskom roku od 40dana ne poprave ili ne nadju adekvatnu zamenu.

Pod adekvatnom zamenom se smatra model identicnih ili boljih karakteristika.

Ako ti uvale 19" wide, momentalno trazi povracaj novca i reci da si se konsultovao sa trzisnom inspekcijom.

Naravno, pre svega ovoga bi bilo pametno da po svaku cenu imas kod sebe fiskalni racun, inace mrka kapa.

Primer od pre 6meseci:

kolegi crko AMD Athlon64 3000+ s745.

vazeca 3god garancija jos par meseci.

naravno da ne mogu da poprave.

naravno da nemaju na lageru.

naravno da nema kod uvoznika.

na kvarno ponude zamenu novim AMD LE procesorom,
uz pricu: pa ovaj ti je jos i bolji od tvog starog, ima duplo vise cache-a...

kolega: apsolutno me ne interesuje taj proc.

nudili su mu onda komplet plocu sa tim proc (~75e u zbiru)

kolega: ne. znam da po zakonu morate da mi vratite pare, ako nemate adekvatnu zamenu.

oni: ok, javite se sutra u maloprodaju i novac ce vam biti isplacen.

Radi se o jednoj od najpoznatijih firmi u BG-u.

Vraceno mu je ~9000din, koliko je pre dve ipo god platio taj CPU.

Poslusacu savete,ako bar ne budu popravili ili zamenili Samsungom 943N(novije serije)...Garancija i fiskalni racun su "priheftani" zajedno,tako da...Jedino da trazim racun od njih ili tako nesto,ali opet sacekacu 17.08. sam ostavio kod njih monitor,a 28.08 je tek poslat u bg na reklamaciju(tako mi rece telefonom ovaj)...Pa cemo videti,spreman sam svasta da uradim,s'obzirom da mi je neophodan monitor...

Izgleda da je Kimtec bio uvoznik tada,koliko sam skontao tamo je poslat monitor...
E,sad' me zanima,da li su i oni pouzdani i tako to,posto sam se i u ERC-u informisao,kakav im je servis itd...

p.s. Ovaj u radnji sve vuce na to da ce mi poslati WIDE SCREEN,na kraju cu da prihvatim,i da prodam odmah nekome,posto nam je drzava odjavila ocigledno...

Imam isti monitor i dobio sam belu horizontalnu liniju 1 cm od gornje ivice ekrana koja se tacno poklapa sa donjom linijom gornjeg naslovnog taskbara od programa, browsera kad se rasiri na ceo ekran. Jel to jedna vrsta image burna ili nesto drugo? Kada stavim crnu pozadinu linija se ne vidi, ali sa svetlim nijansama je tu. Jedino nije tu kad se monitor sutradan ukljucuje, ali se vrati posle pola sata.

Evo kako slika izgleda.

Evo kako slika izgleda.

Ja znam za probijanje BELE svetlosti u gornjem/donjem delu kod TFT monitora i dead pixele,to mi je prvenstveno smetalo kod ovog monitora cim sam ga upalio,prvi put sam zamenio zbog stuck pixela koji je bio PO SRED ekrana(crvena tackica),e sad' moguce da je hardverski problem kod tebe ili tako nesto,ako ti je pod garancijom jos uvek odnesi im sto pre,jer ja cekam evo vec 40 dana da poprave/posalju nov...

Drugi problem je sto ih jako malo ima na lageru,ili ti prodaji,ko zna iz kojeg budzaka vade ove sada...:,,:

Poslednja izmena:
Konacno...

Vracen mi je monitor posle 42 dana sa reklamacije,popravljen u ERC-u,kazu:zamenjeno napajanje,i sada evo radi,i opet nerviranje oko onog "1280x1024 optimum mode"znaci ne moze manja rezolucija,haha,u igrama kao radi,ali nekada se desi da se ugasi i pocne da se vrti po ekranu "Not optimum mode,set resolution to 1280x1024" bla bla,vazno je da radi,da odmorim oci od prastarog 753s samsunga...:banana:

42, 42, ali dobio si ga nazad popravljenog :d
Kao što rekoh, biće sve to OK ;), nije bilo potrebe da dramiš...

Hehe,nisam bio upucen u zakone i nacin na koji drzava radi...

P.S. Imam sivi dead pixel,mislio sam da se musica pokakila,ali nije izgleda,tako da moram cekati jos 2 komada da bih nosio opet na reklamaciju,haha,mrtva trka ovde...:-devil-:

Da bar radim jos uvek,sledeca plata bi bila za 22" "kvalitetniji" ali sta je tu je,cekacu bolje vreme...:crash:

Nazad
Vrh Dno