Šta je novo?

Samsung 913N???

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Primetio sam da mi je slika na monitoru tamnija na vrhu nego na dnu (postepeno prerasta). Da li je to uobicajana pojava? :trust:
Moguce je da i zbog ugla na koji gledam monitor...

POZ :wave:

Pre neki dan sam i ja "presao" na tft ali 17" (713N). Isto sam primetio premda nije nista strasno. Verujem da je to cak izrazenije kod 19" zbog dioda (cega vec) koje osvetljavaju ekran. Ono sto sam takodje primetio, to je da kada gledam monitor odozdo (1m ispod), vidljivost je smanjena ~50%. Zato nocu kada gledam tv iz kreveta moram da nagnem monitor unapred 🙂 Da li je i to uobicajena pojava?

Gidra85 je napisao(la):
Moguce je da i zbog ugla na koji gledam monitor...
To je... Imam 710TM i nisam primećivao dok je bio šaren desktop (u igrama i filomovima pogotovu), tek kad sam stavio jednobojni plavi desktop. Generalno ako se spuštaš slika tamni a ako se podižeš postaje svetlija. Takođe po horizontali, ako se pomeriš levo ili desno bela boja dobija žućkastu nijansu.

Kad si ravno ispred ekrana donji deo gledaš malo 'odozgo' a gornji malo 'odozdo' pa izgleda tamniji. A bočne ivice vidiš pod uglom u odnosu na centar pa su žućkaste. Takva tehnologija, pumpaju samo milisekunde... 🙁

Da sada kupujemo TFT išao bih na PVA model koji ima mnogo bolju sliku po ovim pitanjima a uz mnogo sporiji odziv. Ionako se ne igram...

Ok, znaci normalna je pojava. 🙂

913n kod mene isto tako, krevet 50cm nize od monitora, stavim monitor skroz ispravljen, cisto jer mi ovako donja strana bude opticki sira nego gornja a i generalno vertikalni uglovi gledanja su losiji od horizontalnih.....

Gidra85 je napisao(la):
Ok, znaci normalna je pojava. 🙂

poz gidra 😀

e da te pitam nesto, jel moze da se igra cs na 640x480 ili 800x600, a da se nista ne muti pri tome?

Poz Agressore,
ma ne muti se nista, samo je malo slika zrnastije, posto je tft-u optimalna rezolucija 1280x1024 (17" i 19").

hvala na odgovoru Gidra, posto ovih dana gledam koji tft da uzmem, a najverovatnije cu uzeti 713n, pa gledam da li cu se pokajati, a to sto govorite o razlicitosti svetline me i ne zabrinjava toliko😀😀😀

Poslednja izmena:
O toj "svetlini i tamnini" 😀 :d nema ni reci kada se prica o igricama. Ali npr. Benchmark sajt kao da ima blago zatanjenje od vrha ka dnu.

Poslednja izmena:
Samsung 913N - Probaj ovako podesavanja da postavis u custom profilu:

Brightness = 85
Contrast = 45

Uocljivi postaju tonovi sive skale 2-254 za razliku od ovih ponudjenih profila......

BigBoy je napisao(la):
Samsung 913N - Probaj ovako podesavanja da postavis u custom profilu:

Brightness = 85
Contrast = 45

Uocljivi postaju tonovi sive skale 2-254 za razliku od ovih ponudjenih profila......

Ja sam nasao neku meru na:
brightness=70
contrast=43

I zaista "tamnina" u gornjem delu nije vise toliko izrazena.

Danas sam primetio da imam jedan bad pixel pa me interesuje da li ima smisli javljati se firmi od koje sam kupio. a pritom ih poznajem veoma dobro? Bad pixel se nalazi otprilike ispod samog centra monitora nekih 3-4cm.

Gidra85 je napisao(la):
O toj "svetlini i tamnini" 😀 :d nema ni reci kada se prica o igricama. Ali npr. Benchmark sajt kao da ima blago zatanjenje od vrha ka dnu.

Pa da... Znao sam da nije problem pri nasim monitorima vec je BENCHMARK kriv 😀 😀 😀
Salu na stranu,meni je malo svetlije pri gornjem levom uglu.To tek primetim kad stavm celu plavu boju preko desktop-a,ali kao sto vidim to je normalna pojava.Vise treba da zabrinjavaju bad pixeli kao sto gidru trenutno brinu.. 😡

Jerry[NS] je napisao(la):
Pa da... Znao sam da nije problem pri nasim monitorima vec je BENCHMARK kriv 😀 😀 😀
Salu na stranu,meni je malo svetlije pri gornjem levom uglu.To tek primetim kad stavm celu plavu boju preko desktop-a,ali kao sto vidim to je normalna pojava.Vise treba da zabrinjavaju bad pixeli kao sto gidru trenutno brinu.. 😡

Pa da... :wall: 😡 :S:

POZ :banana:

Nazad
Vrh Dno