Šta je novo?

Samsung 913N?

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Sta mislite o ovom modelu monitora? Kakva su vam iskustva? Koja je realna cena za njega? Da li je 8ms dovoljno za brze sadrzaje?

POZ :wave:

Jel ima samo analogni ili i digitalni ulaz?

Imas test u aktuelnom (apriliskom Digitalu!)
U pitanju je zaista odlicna 19ca sa deklarisanim odzivom od 8ms
Ima samo D-SUB.
Mislim da mu je cena veoma dobra... vredi tih para!

Nedjo je napisao(la):
Imas test u aktuelnom (apriliskom Digitalu!)
U pitanju je zaista odlicna 19ca sa deklarisanim odzivom od 8ms
Ima samo D-SUB.
Mislim da mu je cena veoma dobra... vredi tih para!

Pa jel velika razlika u kvalitetu slike izmedju D-SUB-a i DVI-a?

razlika se strasna, monitori bez DVI jedva da rade :d

DVI je precenjen, gledao sam kad sam uzimao TFT za sebe, odlican monitor , uzimaj...

mada, ima istu rezoluciju kao i 17" model pa vidi sta dobijas sa 19' i da li ti se to isplati..

Pa kao prvo svidja mi se veliki monitor, a kao drugo deklaracija na 8ms. 😉

Poslednja izmena:
Ima i u martovskom PC-ju test 913-ice, zajedno sa jos 40-ak monitora, ali ja nisam platio reklamu, pa smem da pominjem PC jednom nedeljno (allowed free commercial) 😀
Salim se... Ja mislim da je 913 OK monitor, pogotovo za te pare i posebno ako je odziv najbitnija stavka. Kada su ostale karakteristike u pitanju, monitor je u rangu V serije - cist prosek ili ispod toga.

Bane® je napisao(la):
A na benchmarku nema testa?
Tim gore po Gidru koji je prvo rekao hop, pa skocio 😉
U svakom slucaju pametno je procitati sa Bahati kaze na tu temu. Zar ne? 😉

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Tim gore po Gidru koji je prvo rekao hop, pa skocio 😉
U svakom slucaju pametno je procitati sa Bahati kaze na tu temu. Zar ne? 😉
Pa obzirom da onoliko ne zna da igra Counter Strike, pretpostavljam da dobro piše o monitorima 😀

Test je napisao Maxa koliko vidim 🙂

ps
strasno koliko ova (blaga) prepucavanja deluju ruzno...

Bane® je napisao(la):
Pa obzirom da onoliko ne zna da igra Counter Strike, pretpostavljam da dobro piše o monitorima 😀

A ko to igra CS? :trust:

Poslednja izmena:
andjelkoyu je napisao(la):
Test je napisao Maxa koliko vidim 🙂

ps
strasno koliko ova (blaga) prepucavanja deluju ruzno...
Sto ruzno? pa mi se onako kolegijalno kacimo na redovnoj bazi 😉
Bahati pise monittre za digital od pocetka Digitala!
Coveku je toliko monitora proslo pred ocima da ja potpisujem da nema boljeg strucnjaka od njega za iste.

Nedjo je napisao(la):
😀

Nedjo je napisao(la):
Bahati pise monittre za digital od pocetka Digitala!
Ma, u trenutku sam se zbunio kada sam procitao tvoju recenicu, posto si referisao na Bahatog (a koji nekad pise i testove za bench 🙂) a posto ne citam Digital, nije mi bas bilo jasno na koji test ti referises... takjo da sam se brzo ispravio sledecim pitanjem. 🙂

Nedjo je napisao(la):
Coveku je toliko monitora proslo pred ocima da ja potpisujem da nema boljeg strucnjaka od njega za iste.
Ma u to ne sumnjam ni jednog momenta! 🙂

pozdrav

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
ahahah, bar sam savladao w, a, s i d dugmice. 😀 al' tebi skidam kapu za cucanje, bas si profi! :d

apropo monitora - ja sam video tred cim je postavljen i htedoh da pitam coveka dal' uopste posecuje sajt, al' rek'o necu da ispadnem glup; mozda je procitao test al' sad trazi 'second opinion' na forumu. 🙂
ovo sto je nedjo reko za kolicinu monitora svakako je istina. ne znam dal' me taj kvantitet sam po sebi kvalifikuje za nesto (hvala nedjo svecki mega care 😀), al' on definitvno ima jednu posledicu - pocelo je jako da me mrzi da se 'mesam' u tredove o monitorima. 🙂 uglavnom se ubacim ako neko izjavi nesto s cime se bas ne slazem.
recimo, ne slazem se maxom, al' nije da se 'bas' ne slazem, pa necu ni da se 'mesam'. 😀

Bahati [SiD] je napisao(la):
...recimo, ne slazem se maxom, al' nije da se 'bas' ne slazem, pa necu ni da se 'mesam'. 😀

Slobodno se ti umesaj, ja sam bas zainteresovan sta imas da kazes na temu ovog monitora! 🙂

:wave:

Nedjo je napisao(la):
Da, najgore smo strine 😀... Nista se vi ne brinite za Nedju i mene 🙂

Kad smo vec kod 913N. Kako ga kalibrisati (probao sam sa nokia monitor testom, ali nesto bas i ne ide, proleteo sam i kroz onaj NaturalColor)? Na koliko osvezavanje ga staviti 60 ili 70HZ i koliko je to bitno?

Utisci:
- Nema ghosta uopšte (ili ga ja nisam primetio)
- Uglovi horizontalni odlicni, vertikalno zadovoljavajuce
- Boje odlicne
- Kontrast mi nesto i nije bas (zato i pitam kako se kalibrise LCD monitor)

Naspram ekrana na Toshibi A30 i LG 1730s konacno veoma upotrebljiv monitor ove vrste.

Upravo ono sto sam i ja rekao... Cudi me kako drugi rivjueri nisu napisali da je kontrast nedovoljan, nego ga nahvalishe najstrasnije. Elem, kalibracija ti nece pomoci u tom smislu, a možeš da nabaviš MagicTune pa da probaš kroz wizard da namestiš boje.

Boje su ok ali nesto oko kontrasta mi nije bas kako treba. Probao sam recimo Nokia Monitor Test i zacudilo me je sto konvergencija, recimo, bezi za po jedan red piksela, a onaj test za brightnes i contrast nema sanse da se namesti, uvek je svetla slika tj. onih 5% je uvek vidljivo iako spustim sve na "0".

BigBoy je napisao(la):
zacudilo me je sto konvergencija, recimo, bezi za po jedan red piksela
konvergencija je termin vezan za CRT monitore, tj. konvergiranje - priblizavanje/spajanje elektronskih snopova.
to sto vidis kao 'bezanje' je fizicka razlika izmedju pozicija subpiksela i to tako mora i treba da bude. 😉

OK 🙂 A sta mu je FINE i COARSE opcija u meniju? Cemu tacno sluze? Ostalo mi je jasno.

Ljudi sad ste me uplasili sa tim osvetljenjem 😀 , ne znam da li da uzimam monitor ili ne? A 100% sam zainteresovan za njega.

Ako si pre toga imao CRT, bice kontrastniji od njega, a možda i osvetljeniji... Pogledaj kod nekoga pa se odluči.

Ja sam na 913N presao sa 21" CRT Nokia monitora i prezadovoljan sam. Osvetljenje je OK a spominjan je problem sa kontrastom, koji se moze podesiti da ne smeta. Generalno, kontrast nije katastrofalan vec je malo slabiji u odnosu na druge modele i moze da smeta ako si bas picajzla.

Najbolje da, kao sto byMax rece, pogledas pre kupovine kod nekog i prelomis 🙂

Ma ja sada imam krsh monitor Samsung 750S, tako da mislim da cu se preporoditi kada budem presao na TFT. 😀

Nazad
Vrh Dno