Šta je novo?

Samsung 840 (Samsung MDX controller, TLC 21nm Toggle Mode 2.0 NAND)

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Obzirom da na našem tržištu predstavlja trenutno najbolju kupovinu, očekujem da će biti solidno interesovanje te otvaram temu u kojoj se može o njemu diskutovati. Rezultati verzije od 250GB su u prilogu:

Samsun 840 250GB 00.jpg Samsun 840 250GB 01.jpg

Prilozi

• Samsung 840.250GB.Z77.SATA3.iaStor.png
    Samsung 840.250GB.Z77.SATA3.iaStor.png
    56.4 KB · Pregleda: 109
  • Samsung 840.250GB.Z77.iaStor.png
    Samsung 840.250GB.Z77.iaStor.png
    50.5 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Drugari, nađoh vremena da testiram Samsung 840 120GB, pa samo da mi kažete posle oko 2 mesece korišćenja da li su ovo dobri rezultati:

HP ProBook 4740s je laptop u kome je SSD.

snap-2013-06-01-at-18514.png
snap-2013-06-01-at-18515.png

Poslednja izmena od urednika:
Dobri su rezultati. U skladu sa onim što verzija od 120GB može da pruži, a to je: sjajno sekvencijalno čitanje, dobre random performance i ograničeno sekvencijalno pisanje.

Ljudi, koristite SSD, uzivajte u brzini, sta ih testirate svakih mesec dana. :D

Slažem se.
Non-stop neko merenje i rangiranje, nije mi jasno odakle toliko patkometrije.

Ja sam super zadovoljan ovim SSDom od 120gb. Sve prosto leti osim instalacije programa koja je nesto malo brza nego na WD black. Ali, ne instaliram programe svakodnevno, i kada se program instalira, pokretanje istog je milina. Nisam merio, niti sta specijalno podesavao SSDu.

@The Minister

Tako je. Ko to svaki dan instalira/reinstalira/deinstalira programe.

Ja sam se malo igrao kada sam kupio lap sa različitim verzijama/distribucijama Windowsa i Linuxa i na kraju sam instalirao W7 (64-bit), drajvere (pomoću jednog programa-HP SoftPaq Download Manager), programe, uradio update i to je to.

Izašla nova verzija Medžikana :d

snap-2013-06-04-at-10051.png

cemu sluzi taj magician ?

Zaključi iz slika:

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

Jesi li ssd samo stavio u laptop na mesto hdd-a ili si ssd stavio na mesto opotike i kao trece, ssd na mesto hdd-a , a hdd na mesto optike?

Ssd umesto hdd-a. Hdd napolje u eksterni rek. Nisam još dirao optiku.

Off topic: Dobro je što nisi kupio Hp: http://h41191.www4.hp.com/servisi/

Da sam znao ko je serviser nikada ne bih kupio :(

Sledeći put ću bolje da pazim.

Sto?
Sta sistemu 1 fali?
Imao neko lose iskustvo ili znas nekog koje kod njih nagraisao?

Imao sam Tošibu pre oko 4-5 godina, bila je zamena matične u pitanju. Em što su me z... 45 dana i da ne bi istekao rok pošalju mi poruku 45-ti dan da je zamenjena matična (nisu radili konektori za audio a bavio sam se Cobase-om, Sound Forge-om, Reason-om...), odem da preuzmem i reko odokativno sve je u redu nisu ga pojeli :), potpišem preuzeo, kući dođem, ostavili brdo softverskih programa za ispitivanje, tako da sam morao da reinstaliram os (legalna Vista Home Premium je bila u pitanju). OK nema veze, ubacim dvd - KRČI optički uređaj, ne može da učita, zovem ih... Šef se ne javlja ni posle desetog poziva, zovem Comtrade gde sam kupio, inspekciju, vrtim se u krug, svi se ograđuju. Uzmem lap u svoje ruke, nisu dobro spojili/zavrnuli donju stranu laptopa. I dalje se čuje optika ali ne tako jako, hard se čuje jako iako je odrađena defragmentacija i sve je u redu sa njim (provereno programima). Zovem ih i usput pitam što je trebalo 45 dana da se zameni matična, kažu poručivali smo je iz "Francuske" pa je oko mesec dana bila na carini. Dobro de, a što mi ne radi lap onako kako sam vam ostavio. Pa donesite u servis. I usput saznam da trebam da im opet ostavim 45 dana da vide šta nije u redu. Ekran je blještao tako da su me oči pekle dok sam radio na njemu, sve u svemu lap je našao novog kupca (naravno objasnio sam šta je u pitanju ali kupac je bio zadovoljan, spustio sam cenu samo tako i njemu nisu smetali problemi koji su meni). U kontaktu sam sa čovekom kome sam prodao lap i kaže da i dan danas radi (ako je za utehu) iako ga on koristi povremeno, samo je otišla baterija (kapacitet).

Elem, sada kažu da za zamenu memorije trebam da platim 1.800,00 dinara iako ne treba ni jedan šraf da se odvrne - lak je pristup laptopu (i sam znaš kako se otvara ProBook serija) i isto toliko (1.800,00 dinara) za zamenu hard diska i naravno da se ostavi njima jer ne može odmah to da se odradi, trebaju da se unesu podaci...

Znaš kada ću da im ostavim lap da se igraju:

N I K A D A

Deluje zanimljivo taj medzisn, moracu da ga probam.

Kako funkcioniše Health u programu Hard Disk Sentinel?

Pitam pošto mi je za oko 2 meseca korišćenja sa 100 opalo na 98%.

ssd?
zaboravi, nema uticaja na ssd... vidi ima li neka novija verzija sentinela

Proveriću za verziju Sentinela a evo je i slika (98%):

capture.png

Stiže nova verzija sa TLC nandom nazvana 840 EVO. Zameniće običnu 840 po ceni, performanse između 840 i 840 pro, kapaciteta do 1TB.

Povećane write brzine simuliranjem SLC-a, tj. korišćenjem jednog dela NAND-a za keširanje:

Samsung is claiming huge performance advantages over the existing 840, including serious write speed enhancements courtesy of what company representatives refer to as Turbo Write. This feature uses some of the drive's three-bit-per-cell NAND in a simulated SLC mode for caching. Single-level cell flash can read and write much quicker than memory cells storing multiple bits. Samsung claims the new model's write speed tops out at 520 MB/s and 90,000 4 KB write IOPS, compared to the 500 GB 840's more pedestrian 330 MB/s sequential writes and 44,000 4 KB write IOPS.

http://www.tomshardware.com/news/samsung-840-evo-ssd-1tb,23574.html

my body is ready

ako mu cena bude ista kao kod obicnog 840 uzimam od 256gb

mada znajuci nase poslodavce neko ce hteti da se ekstra omasti :I)

Vrh Dno