Šta je novo?

Samsung 840 EVO (Samsung MEX controller, TLC 19nm Toggle Mode 2.0 NAND, TurboWrite)

zeleni razgoropadili ruse,sad nece nista vise nikom da cute. :)

Meni ssd radi kao zmaj, evo sad sam uradio ovaj test, ima oscilacija, ali ja to u realnoj upotrebi ništa ne primećujem, sve radi ekspresno brzo :)
Screenshot 2015-01-28 14.00.20.png Untitled.png

Zaista nemam sta da se zalim, ssd radi ok !

Prilozi

• 28-January-2015_14-24.png
    28-January-2015_14-24.png
    45 KB · Pregleda: 115
Kod mene takođe nema problema sa performansama.

Kod NAND-a je generalno problem sa tim da ćelije gube napon (charge) tokom vremena, pa kontroler ima više problema da iščita podatke kaji dugo stoje.

Problem koji su imali ovde na ovom linku koji si ti dao je da su podaci upisani na SSD, koji je posle isključen i stojao više od 3 meseca van računara, nije uključivan i van napajanja. SSD generalno, pogotovu TLC, nije baš idealan medij za cold storage, ali se ovi problemi ne bi trebali javljati tokom normalne upotrebe.

Kod mene se nije ponovila situacija koja je bila sa starim fajlovima za ova tri meseca od korišćenja onog tool-a i novog FW-a, ali ne škodi da se s vremena na vreme proveri kako stoje performanse.

Poslednja izmena:
Kod mene takođe nema problema sa performansama.

Kod NAND-a je generalno problem sa tim da ćelije gube napon (charge) tokom vremena, pa kontroler ima više problema da iščita podatke kaji dugo stoje.

Problem koji su imali ovde na ovom linku koji si ti dao je da su podaci upisani na SSD, koji je posle isključen i stojao više od 3 meseca van računara, nije uključivan i van napajanja. SSD generalno, pogotovu TLC, nije baš idealan medij za cold storage, ali se ovi problemi ne bi trebali javljati tokom normalne upotrebe.

U pravu si. Guru3d je samo objavio kratak rezime texta sa TechReport-a. U kome kazu da su drzali SSD u fioci tri meseca :) . I na kraju texta autor napominje da njegov kolega koji je koristio SSD sve ovo vreme nema slowdown-e. Guru3d ima minus kod mene za ovako bombasticne a u sustini besmislene naslove.
I kod mene je za sada sve ok. Nadam se da ce tako i ostati.

sta je tu bombasticno?sam naslov ne prejudicira nista.

Ako "Samsung EVO still suffering from speed read slowdowns" nije bombastican naslov ja onda ne znam sta je ☺ . I onda u textu procitas da su sve vreme drzali ssd u fioci. Vazi...

Untitled.jpg sve ok kod mene, stavio sam taj update zadnji odavno i od tad nemam problema..

ako nije,ti kupi.ali to ga ne cini bestbajem.

Imas vec pisano o tome na temi: "Best buy SSD - preporuka", poslednjih par strana procitaj. Ako vec nisi ogranicen novcem (i garancija igra ulogu) tj biras 840/850 onda kupi 850evo, ako hoces za najnizu cijenu najbolji izbor je mx100.

Poslednja izmena:
sto je totalno trivijalno za ssd u 2015toj,bitna je samo i iskljucivo jedna stvar - gb/e odnos.svakako ti ssd-ovi od 250gb nisu sampioni po performansama,pa je taj argument krajnje nebitan.

jel neophodan AHCI za onaj 'Performance Restoration'? pokrenuo sam butabilni CD ali nije nasao SSD.

Na jednom računaru sam morao da vratim Standard SATA AHCI drajvere da bi softver odradio svoje. Osim ako nemaš neki RAID, to bi trebalo da završi posao. Uz temu od 170 strana i preko 1700 postova na overclock-u, ne vidim ko bi pri zdravoj pameti sad pazario 840 EVO.

Poslednja izmena:
Sutra planiram da uzmem ovaj evo 120 gb daj recite mi malo o ovom ssd jel dobar jel cu da osetim goleme razlike uzmegu hdd ili samo cu da dobijem brzi boot ? Kako je sa izdrzlivost kako je satabilnost ovog diska nikad nisam koristio ssd pa i nemam nekih iskustva sa njima izbor je pao na evo 120 za sada hvala i izvinite malo na gramatiku is makedonije sam hvala i pozdrav :)

boot je brzi kao i ulazak u windows , instalacije igara/programa je brza. Mada 120 gb je za mene malo prostora - sad igra zna da uzme 50gb.

Neko moje prvo iskustvo sa 120gb, pa bilo mi je skoro pa isto kao i hdd iz jednostavnog razloga jer nisam obracao paznju, posle sam prodao ssd i ostao na hdd - ubi me drljanje po hdd ubrzo uzeh 250-tku ;)

pa ne drzi igre po nivoima na ssd-u,isplati se open world i onlajn igre da se drze (i to ne sve) na ssd-u,ostalo je isto.

boot je brzi kao i ulazak u windows , instalacije igara/programa je brza. Mada 120 gb je za mene malo prostora - sad igra zna da uzme 50gb.

Neko moje prvo iskustvo sa 120gb, pa bilo mi je skoro pa isto kao i hdd iz jednostavnog razloga jer nisam obracao paznju, posle sam prodao ssd i ostao na hdd - ubi me drljanje po hdd ubrzo uzeh 250-tku ;)
To san i pretpostavio, inace planiram igre kad instaliram da namestim da budu na hdd ne na ssd, na ssd buce samo windows i programa drugo nista moze i jedna igra drugo nista torente kad spustam idu hdd ne na ssd

U svakom slucaju dobices dosta zivlji sistem, posle toga vise se nikad neces vratiti na hdd ;)

Mada ima jedna prednost kod ssd-a , ja cestom menjam OS, jednostavno uradim Secure Erase i bucnem nov sistem ;) Sve fajlove od znacaja cuvam na krmaci zvanoj hdd :)

U utorak ce mi stici ssd evo 840 120 gb danas sam ga narucio sutra pracaju i utorak je kod mene pa javim, jel ima neki settings koji treba da napravi za najdobro performanse ?

Verovatno ce trebati i nov firmware za 840-tku zbog ranijih problema, ako si pratio znas o cemu je rec. (tako da to ne bi bilo lose odraditi dok ti je sistem na hdd-u)
A posle toga skini hdd :
U bios stavi ACHI, instaliraj sistem, ako imas intel - obavezno instaliraj IRST(intel rapid storage technology), takodje instaliraj samsung magacian - tu imas vise opcija za os optimization - dovoljno jedan klik misa ;)

Verovatno ce trebati i nov firmware za 840-tku zbog ranijih problema, ako si pratio znas o cemu je rec. (tako da to ne bi bilo lose odraditi dok ti je sistem na hdd-u)
A posle toga skini hdd :
U bios stavi ACHI, instaliraj sistem, ako imas intel - obavezno instaliraj IRST(intel rapid storage technology), takodje instaliraj samsung magacian - tu imas vise opcija za os optimization - dovoljno jedan klik misa ;)
Hvala to mi jw i trebalo otamu si mi rekle da si ga upgredovali na najnovi firmware inace mi jw u bios hdd standard staveno na achi

Koliko znam sada diskovi stižu sa najnovijim firmwire-om, tako da nema šta da se apdejtuje. :)

Ja ovaj koji izimem je koristen mesec dana i mi je dosta isplatlivo da ga uzmem nego novi

Sinoc sam uzeo ovaj disk evo 120, ja nemogu da vjerujem kakva je to brzina podizanja windows i programa ovo je nesto sto vrjedi svaki dinar cudim se kako sam do sada sam koristio hdd, windows sam instalirao preko uefi windows se dize za 5-6 sekunde neverovatno :)

Ja sam za godinu dana upisao 10.5TB. Used Reserved Block Count je dostigao 100, status failed. Da ga reklamiram?

probaj,mada ja sam na 14 i kusur tb,isto 100 tu,ali je meni OK u smartu,nemam nikakvih problema.

Nazad
Vrh Dno