jones je napisao(la):Da li je ovo najbolja kupovina za te pare ili ima nesto bolje?
Sve zavisi kakve si srece. (tj ako kupujes na nevidjeno.)jones je napisao(la):Da li je ovo najbolja kupovina za te pare ili ima nesto bolje?
Ne bih se složio... Javna je tajna da se ovde (kad kažem "ovde", mislim u Srbiji) na veliko uvozi roba veoma sumnjivog kvaliteta (da ne kažem nešto gore) i prodaje po cenama koje su često više od onih na Zapadu. Zarade na prodaji takve robe su, naravno, ogromne. A onda se falš roba pravda masovnom produkcijom. Pogledajte podatke o stepenu otkaza Maxtor diskova napolju i raspitajte se o procentu otkaza tih diskova kod nas, pa sami donesite svoj sud.GSM je napisao(la):Sve ti je to hiperprodukcija, a i buduci da su cene crt monitora oborene na nivo na kome su danas da li zaista mislis da se za te pare moze dobiti nesto extra kvalitetno? `ebi ga - koliko para toliko muzike![]()
Ja sam dugo razmišljao o tome... Prvo mi je bilo pomalo žao ljudi u maloprodaji, jer i njih zavrću veletrgovci. Ali sam onda zaključio da kad već naši zakoni mahom regulišu maloprodaju treba maksimalno sesti na glavu "malotrgovcima" a kad oni shvate da im se to ne isplati počeće da bojkotuju nesolidne veletrgovce. Znači, koristiti sve što vam stoji na raspolaganju: inspekcije, medije, internet konferencije... Pa ko duže izdrži.GSM je napisao(la):Pa gde je onda resenje za ovaj problem?
Jedna moja prijateljica je za poslednjih godinu dana kupila četiri (i brojevima 4) polovna monitora, prethodna tri su otkazala a dokle će ovaj poslednji služiti videćemo. I dala je za njih ukupno više para nego što koštaju mnogi novi monitori. Elem, može dobro da se pazari ali ipak je to roba koja ima svoj vek trajanja i velike su šanse da će na kraju dara biti skuplja nego maslo.GSM je napisao(la):@jones - da ne ispadnem bas skroz offtopicmnogi sa kojima sam pricao su misljenja da je ipak bolje kupiti neki dobar polovan monitor (2001/02) tipa Sony. Eizo... Nekoliko firmi uvozi polovan hardware, a koliko znam kod njih takav monitor mozes i pogledati i probati i uglavnom mozes dobiti i garanciju na 3, 6 a mozda i vise meseci. To je dosta jeftinije, pa mozes uzeti i veci tj 19 ili cak 21 inch a taj ce te monitor verovatno dobro sluziti... I sigurno je kvalitetniji nego ovi novi...
Ma ne moze ni za mnogo vece pare, da budemo sa tim nacisto.... Probaj jedan, dva, tri, deset ako mozes pa pazari...jones je napisao(la):Znaci li to da se za 130 evra nemoze kupini normalan nov monitor?
Notax, tvoje reci deluju tako ohrabrujucenotax je napisao(la):Nemoj tako, sikili. U startu obeshrabruješ čoveka.
Pa, mora na kraju nešto da kupi. Treba biti konstruktivan.
Evo ti moj savet. Prvo se odlučiš koju ćeš od svih tih krš firmi da pazariš. :d
Kada to odlučiš, a moj savet je LG F700P koji je 140 Evra, izabereš firmu gde su prodavci koliko toliko ljubazni, i gde eventualno da probaš monitor.
Poslednja i NAJVAŽNIJA stavka. Pre kupovine, odeš u crkvu, zapališ sveću, i pomoliš se.![]()
Jeste odličan monitor, pod uslovom da ti na ovom vašljivom tržištu ne upadne neki primerak koji nisu sve kontrole kvaliteta označile kao preveliki škart za zapadna tržišta, pa ga zato isporučuju po raznim srbijama, moldavijama i belorusijama.noki je napisao(la):Samsung 797DF je odlican monitor,ne razumem sta li to treba da radi taj monitor da bi .........
noki je napisao(la):Ja na sve ovo gledam ovako, ti kad pazaris nov monitor npr.Samsung i dajes
tih 100 i kusur ti ne placas monitor nego prava na koristenje istog u roku
od 3 godine.Znaci ti si miran za taj rok, jer ako prvih 6 meseci bude neki ozbiljan
kvar zamene ti ga za novi a ostalih 2 i po godine sitne kvarove popravljaju po pravilu..........
noki je napisao(la):Ljudi nemojte tako crno,sad ce praznici,Nova godina razveselite se !!!
Ja na sve ovo gledam ovako, ti kad pazaris nov monitor npr.Samsung i dajes
tih 100 i kusur ti ne placas monitor nego prava na koristenje istog u roku
od 3 godine.Znaci ti si miran za taj rok, jer ako prvih 6 meseci bude neki ozbiljan
kvar zamene ti ga za novi a ostalih 2 i po godine sitne kvarove popravljaju po pravilu..........
Pa praksa je ono što dobrim delom zavisi i od kupca... Kod nas je standardno da kupac reklamira nešto a onda mu kažu "ne primamo reklamacije posle 7 dana" (ili tako nešto) i pošalju ga u servis a on to prihvati kao tako. Kupac mora jasno da se pozove na zakon i da jasno kaže šta traži (povraćaj novca, zamenu, popust zbog greške...) a ako prodavac to odbija onda da pokrene postupak protiv te radnje.Georgek je napisao(la):Tako i treba da bade ali je problem da niko ne postuje, sve to. Praksa je uvek daleko od teorije (zakon)!!!
Ne daj Boze da ti nesto pokvari , jer samo kupac uvek vuce debelji kraj.
Georgek je napisao(la):Decko gde ti zivis....? :zgran: Samo 7 dana od datuma preuzimanja (datum na garantnom listu) zameni se za novi. :crash:
Gledaj kvadrat (attachments), Fistikoma1 & Fistikoma2
:wave:
noki je napisao(la):Pa, sa cim se ti covece uopste slazes !!! S ovih 7 dana ili s onim sto ti je lepo objasnio wiz011.Delujes mnogo zbunjeno.
P.S.Inace rok od 6 meseci koji sam ja reko vazi za Hansol monitore(provereno)
i ako se ne varam i za ADI........
Zelim svima srecne bozicne i novogodisnje praznike.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari