Šta je novo?

Samsung 757NF

rotkod

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
710
Kad se komp ugasi ili stavi na stand by monitor ispušta, u vremenski jednakim razmacima, zvuk.
Zvuk tipa... pišššt.... pišššt.... itd
Kažu mi da je to normalno za novije samsunge kao malo im je pao kvalitet. Mislim kako da kvalitet opadne valjda lošije su urađeni...
Šta mislite?
Da se ne sekiram?
Inače sve radi ok!
;)

Zvuk beep signala (alarm.. ) ili kao da se pusi, pssst? :confused:

TAKO JE CARE !
Je'l to normalno... :eye:

imam NF vecjedno 8 meseci, zaista nemam nikakve, hmm...pissst, pissst zvukove...a mozda sam jednostavno gluv na tu pisst frekvenciju :)

rotkod je napisao(la):
Kad se komp ugasi ili stavi na stand by monitor ispušta, u vremenski jednakim razmacima, zvuk.
Zvuk tipa... pišššt.... pišššt.... itd
Kažu mi da je to normalno za novije samsunge kao malo im je pao kvalitet. Mislim kako da kvalitet opadne valjda lošije su urađeni...
Šta mislite?
Da se ne sekiram?
Inače sve radi ok!
;)
Pa mnogo sta je normalno za monitore koji se kod nas prodaju :mrgreen: . Puno ljudi se zalilo na isti problem sa bas tim monitorom. Normalno sigurno nije, ali uobicajeno na nasim prostorima nazalost jeste.
Probaj da se zalis prodavcu, mada sumnjam u pozitivan ishod..

Ok je to nece se kvariti dalje, isto mi se desafalo i na Dell-u sa Nec katodnom

Imam isti vec neshto malo preko godinu dana, nikakvi zvukovi se nisu chuli...

Na ovu temu je bilo već nekoliko diskusija, tako da preporučujem search.

Btw, u vezi kvaliteta novih Samsunga ... upravo sam postavio novi 957MB koji me je oduševio. Uglovi su potpuno čisti, za razliku od pređašnjeg 957DF. Takođe, karakteristično pištanje koje potiče od LED diode ne postoji.

Čovek više ne sme ni da pita ...
Diskusija ili ne ,ali kad se ode u krevetac ,ugasi komp....
...baš se čuje pišššt.... pišššt....
Šta da se radi!
Jeb*la i zelena :cuss: pišššštava led dioda!!! :eye:

rotkod je napisao(la):
Čovek više ne sme ni da pita ...
Diskusija ili ne ,ali kad se ode u krevetac ,ugasi komp....
...baš se čuje pišššt.... pišššt....
Šta da se radi!
Jeb*la i zelena :cuss: pišššštava led dioda!!! :eye:

Rekoh ja lepo "search" je čudo. Elem, u tom threadu ćeš naći jedan reply gde čovek reče da je odneo monitor u ovlašćeni, valjda distributerski, servis gde su mu sredili to LED pištanje.

Isto pistanje se javljalo i na ortakovom 700NF pre >3 godine, a to su kao bili kvalitetniji modeli...

Judge je napisao(la):
...

Rekoh ja lepo "search" je čudo. Elem, u tom threadu ćeš naći jedan reply gde čovek reče da je odneo monitor u ovlašćeni, valjda distributerski, servis gde su mu sredili to LED pištanje.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: led da pisti, to je do trafoa ili nekog kalema, zavojnice ili tako neceg-a, led ne moze da zuji. Sta sve ljude pale po tim servisima pa to je strasno.

Misko je napisao(la):
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: led da pisti, to je do trafoa ili nekog kalema, zavojnice ili tako neceg-a, led ne moze da zuji. Sta sve ljude pale po tim servisima pa to je strasno.

Hehehehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: LED Zujanje?!?!?!?!
Misko je u pravu,led nemoze da zuji.Kod NF(veoma izrazeno kao sto ste primetili),manje vise kod svih Samsunga,terbalo bi da pistanje prouzrokuje "coper".
Ja imam 757NF i isto se cuje,tako da smo svi na istom i nije kvar vec klasican problem(sem ako tebi ne zuji nesto drugo).
Tebi ako smeta kad krenes u krevetac ti iskljuci i monitor!!

Da se pojasnim:
karakteristično pištanje (ne zujanje) u intervalima sam vezao za LED zato što, barem kod mog bivšeg modela Samsung monitora, isto je bilo direktno vezano za paljenje-gašenje LED diode. Znači, kad se upali dioda i dok traje njeno svetljenje u standby modu čuje se jednoličan iritirajući piskutav ton a kad se ugasi istog nema, i tako u krug.

Nisam ni električar ni elektroničar da bih znao da li je uzrok pištanja baš sama LED dioda ili deo monitora koji je vezan za nju, samo sam preneo moja zapažanja. Što se tiče servisa, čovek je zaista sam rekao da mu je problem pištanja rešen u servisu. Šta je konkretno urađeno, to već njih treba da pitate.

to ti je normalno samo za NF seriju kod samsung-a imam ga i ja (i monitor i zvuk) a i ortak i 757 i 959 NF (oba) i sva 3 monitora piste ... tako da te to nebi trebalo da brine uopste ...
poz :)

Hvala! Tol ;) iko sam se već privikao da ne mogu da spavam ako ne pišti!

:)

p.s. kako ces kada predjes na tft ? nece ti biti toga ...

:)

Ja uspaničeno prodo 172N!
Šalim se! Vratio sam ga zbog toga i uzeo NF, ali eto i on pišti!
To tako mora... ctp;

i tft monitori pise ? jel samo samsungovi ili svi ?

Samo samsungove sam uzimao... drug ima 17" philips TFT... ne pišti.
Relativno... sve je relativno u jednom starom broju digitala sam pročitao da elek.kod samsungovih novijih modela "i nije više na onom nivou kao nekad"...
Opet modeli koji su sklapani kod nas u Arilju od oznakom fujitsusimens...
...su skoro celi od samsunga i jako dobro ocenjeni napolju...
Šta sad ?
Meni pištanje ne smeta samo sam se hteo informisati. :mrgreen: 172N sam prodao zbog igrica nije još to to, a za to je to treba malo više od 490 €...

rotkod je napisao(la):
...a za to je to treba malo više od 490 €...
pa taj 172N mora da si platio oko 420e ili vise ... bolje bi bilo da si skupio jos 70-80 e pa tek onda kupio ... a na benchmarku mozes videti da je lg najbolji izbor ...
meni pistanje ne smeta samo sam se hteo informisati.
drago mi je sto si to uradio . mislio sam da toga nema kod tft-a, cak ni kod samsungovog ...
poz :)

zendraqla je napisao(la):
...

sto ??? nije valjda da i tft pisti tako ???

Neki piste neki ne, proizvodjac je tu totalno nebitan, sreca ;)

Misko je napisao(la):
Neki piste neki ne, proizvodjac je tu totalno nebitan, sreca
pa to je ubistvo ... mada to i nije neki problem samo me muci ono sto reklamacija tft-a moze tek sa 10 bad pixel-a ...

zendraqla je napisao(la):
...

pa to je ubistvo ... mada to i nije neki problem samo me muci ono sto reklamacija tft-a moze tek sa 10 bad pixel-a ...

Kod mene preko 3 dobijas novi ;) . Pozdrav

kako kod tebe ... mislis tamo gde ti uzimas ili kod proizvodjaca tvog monitora ?

Pa verovatno Misko diluje HW, pa eto on daje preko 3 mrtva pixela novi monitur u slucaju reklamacije. :)

Nazad
Vrh Dno