Šta je novo?

Samsung 731 bf problem sa svetlim pixelom?

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo ja sam kupio sestri samsung 731bf i posle dva dana mi se pojavio jedan pixel koji stalno svetli a ne vidi se sa onim programom za testiranje mrtvih pixela ono kad preko celog monotora pustis crnu,belu plavu i druge boje tad se ne vidi uopste ali kad se podigne xp e onda na nekom tamnijem walpaperu se vidi kao mala tackica svetle boje.
Hteo bih da vas pitam posto nisam bas nesto upucen u ovu problematiku da li je to kod mene mrtav pixel ili nije.
Citao sam da se kod nekih ljudi pojavljivao zaglavljen pixel i da su oni pokusavali nekim programima da ih odglave,i neki su to uspesno odradili.
Da li neko zna sta je kod mene u pitanju?
Jos jednom pixel je stalno upaljen odnosno ne gasi se.
Toliko je mali da se skoro uopste ne vidi,tek kad se dobro zagleda onda se tek primeti ali samo na nekim tamnijim walpaperima.
Ako neko zna sta je u pitanju zamolio bih ga za informaciju?
Pozdrav!!!!!!!

Lupaj mu čvrge jagodicom prsta.

pixeli su inace vrlo mali |>>>
ovaj mozda nije skroz mrtav nego je lenj |))
vidi sa prodavcem da li je raspolozen da ti menja monitor, ako nije, osudjen si na njega i on na tebe..

Sta bi sa onim softverom koji ima sansu da odglavi pixel, ne znam kako se zove ali neko ce se vec javiti da ti pomogne...

pixeli su inace vrlo mali |>>>
ovaj mozda nije skroz mrtav nego je lenj |))
vidi sa prodavcem da li je raspolozen da ti menja monitor, ako nije, osudjen si na njega i on na tebe..
Zvao sam pomenutu firmu gde sam kupio tft i on mi je rekao da se obratim servisu i da kod njih ne mogu nista da uradim sto se toga tice zato sto je procedura da tek kada se pojavi cetvrti mrtav pixel mogu da racunam na zamenu monitora.
Moje pitanje svima vama kako se ponasa zaglavljen pixel a kako takozvani mrtav?
Ako neko zna zamolio bih ga za odgovor.

Sta bi sa onim softverom koji ima sansu da odglavi pixel, ne znam kako se zove ali neko ce se vec javiti da ti pomogne...
Program sam malopre skinuo ali sam morao pre toga da instaliram jos jedan program da bi ovaj radio.
Skinuo sam microsoft net framework 2.0 a nakon toga sam instalirao program udpixel 2.1 i pustio sam ga da radi jedno par sati pa cemo videti na kraju sta ce ispasti od svega toga.

Poslednja izmena od urednika:
Probaj sa M4V56052.mp4 da "odglavis" piksel ( video fajl na kom se vrlo brzo menjaju boje R-G-B )

( slicno tome - fleš )

Prilozi

• s.zip
    556 bajta · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Jes' probao sa čvrgama? Ti blješteći hoće da nestanu posle par čvrgi.

Jes' probao sa čvrgama? Ti blješteći hoće da nestanu posle par čvrgi.
Nisam probao da mu udaram cvrge bojim se da se nesto jos vise ne poremeti.Instalirao sam mu program udpixel 2.1 i danas sam ga probao.Monitor je upaljen danas u 12.00 casova i ukljucen je pomenuti program i mozda mi se samo cini ali mislim da je sada malo manji pixel nego sto je bio.Hteo bih da pitam nekoga ko je vec koristio udpixel 2.1 program kako ga je on koristio.
Naime meni se dok mi radi udpixel 2.1 ukljucuje screen saver posle jedno 15 minuta na kompu pa me interesuje da li mozda treba da ga iskljucim dok pomenuti program radi ili ne?
Ako je neko imao neka iskustva sa pomenutim programom ili je koristio neki drugi bolji program neka iznese svoje vidjenje.
Hvala i pozdrav!!!!

OMG!

Onda ga gledaj i nerviraj se, pošto čisto sumnjam da bilo koji softver može da reši problem.

garantovano ti se pixel nije smanjio, nego si se ti lepo navikao na njega... uskoro ga neces uopste primecivati...
sledeci put obidji tog prodavca, pa uzmi negde gde ce biti bolje raspolozeni da ti ga zamene...
naravno da ti ssaver smeta |>, ali i inace ja slabo verujem u to...
inace ja imam jedan pixel koji je nekad lenj i naravno kad se pojavi me nervira, ali izgubi kad ostavim monitor malo da se odmori...

garantovano ti se pixel nije smanjio, nego si se ti lepo navikao na njega... uskoro ga neces uopste primecivati...
sledeci put obidji tog prodavca, pa uzmi negde gde ce biti bolje raspolozeni da ti ga zamene...
naravno da ti ssaver smeta |>, ali i inace ja slabo verujem u to...
inace ja imam jedan pixel koji je nekad lenj i naravno kad se pojavi me nervira, ali izgubi kad ostavim monitor malo da se odmori...
Ma ne kosta me nista da probam.
Citao sam na nekim stranim forumima da je nekim ljudima pomoglo to zezanje sa ovim programom.
Znaci screen saver treba da bude iskljucen dok ovaj program radi da ili ne?
Pozdrav!!!!!!!!!!

Ma ne kosta me nista da probam.
Citao sam na nekim stranim forumima da je nekim ljudima pomoglo to zezanje sa ovim programom.
Znaci screen saver treba da bude iskljucen dok ovaj program radi da ili ne?
Pozdrav!!!!!!!!!!

pa naravno da mora da bude iskljucen! takodje obrati paznju da ne ode monitor u standby!

Vrh Dno