Šta je novo?

Samsung 730BF - krsh???!!!!!

crnogorac24

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2005
Poena
304
Pa dobro ljudi da li je normalno da puknem 340 e za monitor i da donja polovina bude toliko svetlija od gornje?! Koliko sam citao ovde po forumu tu reklamacija ne pomaze,zar ne?!

Nazalost, tesko... 🙁

crnogorac24 je napisao(la):
Pa dobro ljudi da li je normalno da puknem 340 e za monitor i da donja polovina bude toliko svetlija od gornje?! Koliko sam citao ovde po forumu tu reklamacija ne pomaze,zar ne?!

A jesi ti to pregledao pre kupovine ili si ga raspakovao tek kod kuće?

Offtopic, evo, meni ovdašnji forumaš doneo kući VS iz potpisa pa smo ga tek tu raspakovali jer nismo mogli nešto da se sinhronizujemo s vremenom da odem da pogledam, a i on da ga proveri pre i ispade sve super, tako da moraš i malo sreće da imaš. Ili da pazariš Viewsonic umesto Samsunga. :smoke:

Pa nisi se drzao pravila koje smo x puta ponovili,a to je da se monitor obavezno pregleda pre preuzimanja.

Pokusaj da ga reklamiras

mickeyrs je napisao(la):
A jesi ti to pregledao pre kupovine ili si ga raspakovao tek kod kuće?

Offtopic, evo, meni ovdašnji forumaš doneo kući VS iz potpisa pa smo ga tek tu raspakovali jer nismo mogli nešto da se sinhronizujemo s vremenom da odem da pogledam, a i on da ga proveri pre i ispade sve super, tako da moraš i malo sreće da imaš. Ili da pazariš Viewsonic umesto Samsunga. :smoke:

Ma tek sam to kuci provalio kad sam ga probao. A normalno da sam trazio od prodavca da vidim monitor a on odma pocheo da kuka i cvili kako je sve to fabrichki zapakovano i garantovao da je 100% sve u redu i da navodno nisu imali ni jednu,jedinu reklamaciju konkretno za ovaj model!Odluchio sam se za kupovinu jer su mi ga, bukvalno, svi nahvalili i reko nisam valjda ja te ku...e srece.... Inache,najvishe sam tripovao oko pojave mrtvih piksela i cele te priche ali na svu srecu to me nije zakachilo!

Sasvim je normalno za TN film panele da im gornji deo ekrana bude tamniji, a donji svetliji, na to ces morati da se naviknes. Zamenom monitora za drugi dobio bi isto. Sedi ispred monitora tako da ti je vrh monitora malo iznad ociju ili zakosi monitor i manje ces primecivati razliku.

Pojma nema al kod mene na 930BF toga nema.

Jedno laicko pitanje...koliko cevi za osvetljavanje ima taj monitor? Ako ima jednu gore i jednu dole, mozda jedna ne radi...

hm moje je mishljenje da to nije bash toliko normalno i da je vreme za reklamiranje al ti radi shta ti je volja.

Loša osobina TN brzih panela je da 'potamne' kad se spustiš niže, a 'posvetle' kad se podigneš i gledaš ih odozgo, dok na stranu menjaju nijansu pa bela postaje žućkasta i sl. Meni recimo više smeta što su ivice slike žućkaste jer su mi pod uglom sa odstojanja na kom radim.

Ako je donja polovina svetlija od gornje samo zbog ugla gledanja (jer donju gledaš više odozgo) onda je to to. Medjutim, ako je lampa slabija gore onda je za reklamaciju. Probaj recimo da gledaš monitor sa metar-dva. Onda su razlike u uglovima male i trebalo bi da bude uniformno osvetljen.

Ako je donja polovina svetlija od gornje samo zbog ugla gledanja (jer donju gledaš više odozgo) onda je to to. Medjutim, ako je lampa slabija gore onda je za reklamaciju. Probaj recimo da gledaš monitor sa metar-dva. Onda su razlike u uglovima male i trebalo bi da bude uniformno osvetljen.

Monitor je na metar ispred mene a ugao gledanja ne moze biti bolji od ovodga ali i dalje boja (ona tamnija naravno) neujednacena.Konkretno pozadina ovog foruma gore je tamno,tamno plava a dole nekako bledunjava! Nije bas neka drasticna razlika ali je vidljiva... znaci obavezno reklamacija?!

Poslednja izmena od urednika:
Uvek je vidljiva i to tesko da prolazi kao reklamacija.
Mislim, moje razumevanje termina 🙂

Mislim da je presudno koliko to odstupa od predvidjenog i nazovimo to razumnog. Ako je vidljivo kad se zagledas, zaboravi da ce ti zameniti. Ako je toliko uocljivo da onemogucava normalno koriscenje monitora, onda je svakako za rekalamaciju.

Kako utvrditi ? Vidi jos koji takav monitor.

Pozdrav!

Mislim da nemas potrebe za brigom.Kao sto je i gore navedeno sama tehnologija TFT-a je takva ,a potrebno je da prodje neko vreme da bi se na nju navikao, pogotovo ako si do sada radi samo na CRT-u.
A za sto se tice reklamiranja ne znam kako to moze da prodje.Dovoljno je da se malo pomeris i slika je drugacije osvetljena.

E pa tek sad ne znam sta da mislim! Razlika jeste vidljiva ali daleko da od toga da se na njemu ne moze raditi. Samo slep ne bi video razliku izmedju plave boje Title Bar-a na vrhu i Toolbar-a ma iz kog ugla gledano! Prvi put radim na TFT tako da i dalje ne znam da li je to normalna pojava ili se moze reklamirati! Ako je to to onda sam ladno bacio 340 evrica...

pa ti lepo idi u neku firmu pa pogledaj neki isti monitor pa otprilike uporedi.

POTPUNO ista stvar je i na mom Sony:u. Posebno se primjeti na ovom benchmark forumu...mogli bi da imate ovaj forum kao test za TFT monitore. 🙂

Elem, na pochetku shmara ali posle se naviknesh i sad uopshte i neobracam paznju da je gore tamnije.

To ti dodje kao one dve horizontalne linije na Trinitron monitorima... 🙂

Poslednja izmena:
Ma to je tako na svakom TFT-u... Manje ili vise izrazeno...

730Bf kod mene nema toga, a to ni trebalo da je mura efekat.
Koji ti to prodavac dozvoljava da raspakujes monitor i da ih biras do mile volje, dok ne nadjes onaj koji ti odgovara. Mozda na zapadu, ovde, ako ne poznajes vlasnika, jako tesko da ce ti to dozvoliti.

Boro jesi li ti skoro menjao dioptriu naocara ili si dobio neki ekstra primerak monitora za koji mi jos ne znamo? Ja jos nisam video ni jedan TN TFT, a da mu slika nije bar malo tamnija u gornjem delu, a video sam dosta monitora.

Bori sam ja licno birao monitor i doneo kuci, i zato je dobio
tako dobar primerak 🙂
Za dioptriju si u pravu, trebao bi da ide kod chore na pregled 😀

Ljudi, mislim prestanite vise sa tim "trebalo je da ga pogledas pre nego sto si kupio". Pa nije covek mentol, da je mogao sigurno bi pogledao konkretan primerak. Otvaranje, gledanje i biranje je privilegija malog broja ljudi, i to se dobro zna.
Ja sam ovde pogledao bar 70 monitora i zarto sam odlucio da ne uzmem TN. Covek, to ti je tako na tim monitorima. Ako mozes ignorisi to jer je sve u redu sa monitorom.

Slobo, Slobo. :d Koji je panel na Aceru 1751B ? :d:d Pogledaj slicicu i gde je strelica od misa. :d Tesko bi moglo 6ms i da nije TN panel. Sorry. 😉

Aca je napisao(la):
Boro jesi li ti skoro menjao dioptriu naocara ili si dobio neki ekstra primerak monitora za koji mi jos ne znamo? Ja jos nisam video ni jedan TN TFT, a da mu slika nije bar malo tamnija u gornjem delu, a video sam dosta monitora.

Nisu TN ekrani gore tamniji, dole svetliji nego su losi sa vertikalnim uglom pa kada ih gledas iz jedne tacke.

Izmisljam toplu vodu, u praksi izgleda tako kao sto Aca kaze, ali ... 😀

crnogorac24 je napisao(la):

Probaj ti to da vratis dodaj jos malo parica i uzmi LG Flatron L1780Q slika i dizajn vrh vrhova

Sacekaj jos koju godinu da se otklone svi problemi na tft monitorima i da se priblize crt-u.

A do tada da izgubi oci na CRT-u? :d

Bolje nek voza taj TFT, pa kad izadje neki mnogo bolji da pazari njega! 😉

Pusenje ili zdravlje, nek sam odluci. Probaj da zamenis za neki koji nije "krs".

Nazad
Vrh Dno