Šta je novo?

Samsung 720N problem pls pomagajte!

Jubilarni

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poruke
73
Poena
309
sta da radim ljudi nervira me opasno! u sred rada na ovo monitoru iskoci mi brightnes kao da se sam pojacava a ja nista ne diram??? kako da sredim to ako ko zna?!!
 
u pitanju su tasteri. lošeg su kvaliteta i vremenom kontakti počnu da provode i dolazi do te pojave.
ako je pod garancijom najbolje ga odnesi na servis pošto monitor treba rastaviti i najbolje zamenuti sve tastere 5-6 kolko ih ima jer će vremenom i ostali početi da prave probleme. imam jedan takav monitor i pošto su tasteri specifičnog oblika i nema mesta za smeštanje drugačijih jedva sam uspeo da ih nađem na nekom polovnom video rekorderu. verovatno ima negde i da se kupe al ako nisi vičan servisiranju najbolje prepusti nekom stručnom jer nije velik kvar.
 
fala ti brate ali ja sam mislio to nekako sam da napravim ali krastavac..ja sam ga rastavio bio i pogledao to sve tu nema nikakve prasine ni vlage nikakve sto bi stvaralo kontakt izmedju tastera pa ne znam u cemu je sad problem!? lik na itsvet je rekao da mu je od vlage i od prasine bilo ali meni nema nista od toga! ja sastavio i o5 isto se desava i ne znam sta da radim...ako znas ti od prilike kako bih mogao to da sredim jer odje nema servis za moj monitor a nemam garanciju pa zato...
 
evo šta možeš da uradiš. otvori ga ponovo ako si to već radio i onu malu pločicu sa tasterima otspoj džeksnu i izvadi je kompletnu napolje:D monitor bez nje treba da radi bez problema. sastavi ga i koristi tako dak ne nađeš tastere kao što su na njoj ili ako nemaš potreban alat odnesi je u neki obližnji tv servis i zamoli da ti pronađu i zamene sve tastere da se nebi cimo svakih mesec dana sa drugim tasterom. a za to vreme koristiš monitor jedino što nećeš moći ništa da podešavaš.
 
Poslednja izmena:
aj brate pokusacu, u glavnom tebi hvala svakako pa cu se potrudit da to sredim nekako :) da nesto iskombinujem da to napravim :)
 
evo brate ja sam ga otvorio sam o5 i makao sam ovo dugme sto se palilo skroz sam ga otkinuo a ostavio ova druga cisto da mogu da ga ugasim ili nesto tako :)
 
uh nisi morao baš kidati može da se desi da pukne neka štampana veza na pločici:S:
ništa sad imaš uzorak pa pronađi negde i lepo ih zalemi ili daj da ti to neko odradi ako nemaš alat za lemljenje:wave:
 
a krastavac brate toliko sam bio nervozan da nesto nisam bas imao puno opcija pa sam morao da ga odvalim ali nista nisam polomio jer sam to polako skinuo! ostao je onaj lem sa donje strane pa kad uzmem lemilicu odlemicu to i kad nabavim nova dugmad zalemit do dolje! :) nadam se da cu to fino uraditi ako uspijem da nadjem dugmad! evo za sad se ne pojavljuje nidje nista nadam se da nece!
 
Nazad
Vrh Dno