Šta je novo?

Samsung 710n made in slovacka

mikii

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2004
Poena
620
Negde u ovom forumu sam procitao samo jedan komentar uvezi 710n iz slovacke i bio je ne kupuj ali bez dodatnih objasnjenja. Izgleda da ti tft-ovi ni blizu ne podlezu karakteristikama koje ostali 710n imaju :( Monitor ima prilicno blur-a i malo ghostinga. Juce sam imao priliku da vidim kako radi 710n koji nije iz slovacke, mnogo se razlikuje ! Neki veliki testovi nisu potrebni dovoljno je samo pomerati misa (normalonom brzinom, ne cimanje) na desktop-u i sve ce se samo reci ! Pointer je zamucen i pojvljuje se crni okvir iza pointera u supotron pravcu od kretanja. (okvir je otprilike 2-3 milimetra) Moglo bi se reci da je to ghosting + blur. Tako nesto na 710n non slovacka nisam video ! U igrama 710n made in slovacka ima blur-a ghosting se negde primecuje, ne znam da li sve to treba da bude tako jer nisam imao priliku da vidim kako 710n non slovacka radi u igrama. Posto lose radi na desktop-u onda mislim da i u igrama ne radi kako bi trebalo.

Da li su svi 710n made in slovacka takvi ili ovom mom nesto fali ?!? Mozda to nasi uvoze neke jeftine skartove pa ih ovde pordaju kao 100% ispravne da bi zaradili vise ?!? Ne bi me zacudilo da je tako ..... jer nigde na ostalim forumina u evropi nisam nasao nikakve komentare oko 710n made in slovacka ?!? i malo je ne neverovatno da se bas toliko razlikuje 710n made in slovacka od ostalih .....

Ehhhhh da sam znao da ce mi uvaliti to slovacko ****** ne bih ga kupovao !!! grrrrrrr :wall: :crash:

Miki

Vecina samsunga crt koji su stizali kod nas su disali, imali razne druge tripove, to je za istocno evropsko trziste... e sad verovatno se taj 710n pravi u slovackoj za ee trziste i eto ti lepote... cak verovatno nisu nasi uvoznici krivi... mada opet, moguce da jesu...

inace ekrani sami se prave na 4-5 mesta na planeti, monitor se verovatno samo sklapa u slovackoj... da li si siguran da je ta losija slika iskljucivo do monitora, 710n ima samo analogan ulaz, pa moze biti i do graficke i do ko zna cega...

Hvala na odgovoru!

Graficka ne bi trebala da je problem. Dok sam imao CRT koristio sam rezoluciju 1280x1024@85hz, slika nije bila mutna. Sa 710n sam probao 1280x1024@60,70,72,75hz, 1024x768@60,70,72,75hz, nema razlike isto se desava ! Mislim da bi ovu misteriju ljudi koji imaju Samsung 710n i Samsung 710n made in slovacka mogli da razjasne.

Ja to pricam ljudima vec neko vreme. Isti problem je bio kod Slovackih 172x a sada i kod 710n. Konkretno, postoje 3 tipa 710n i svi se razlikuju cak i u fizickom izgledu !!!
U svakom slucaju "Made in Slovakia", zaobici u sirokom luku.

mikii je napisao(la):
Sa 710n sam probao 1280x1024@60,70,72,75hz, 1024x768@60,70,72,75hz, nema razlike isto se desava ! Mislim da bi ovu misteriju ljudi koji imaju Samsung 710n i Samsung 710n made in slovacka mogli da razjasne.

Komad u koji gledam je Made In Thailand i nisam siguran da sam shvatio na kakve efekte se žališ. Ja sam čuo primedbe tipa "muti sliku po ćoškovima" a za ghosting i slično jok :)
Zatim, instaliraj drivere za monitor pošto je ogromna razlika bez drivera @75 Hz i sa driverima @70Hz. Pored 70 Hz u opcijama ćeš imati samo još 60 Hz (sa instaliranim driverom).

@Heinz
Ovako, na beloj pozadini (recimo u internet explorer-u) normalnim pokretima (ne cimanje) pomeraj misa recimo levo-desno, kod mene pointer misa postane zamucen a na strani koja je suprotna od pravca kretanja ivica pointera postaje deblja za jedno 1-2 milimetra. Ako malo ubrzas kretanje misa onda zamucenje postaje jace s tim sto sad ceo pointer poprima malo crnu boju (postaje tamniji), ona deblja crna ivica je i dalje tamo. Drugo sto mozes da proveris je skrolovanje teksta u internet explorer-u. Opet normalnim pokretima pomeras tekst gore-dole, kod mene slova postaju deblja, recimo kao da su bold-ovana. Kad prekinem sa pomeranjem, slova naravno postanu normalna. Debljina slova zavisi od brzine skrolovanja. Pri brzem skrolu dolazi takodje i do blagog razlivanja boja. Naravno sve ovo se dogadja i na nekoj drugoj pozadini (recimo sivoj). Znam da je za tft najtezi prelaz sa crnog na belo i obrnuto......

Sto se drajvera tice naravno da sam ih stavio, mada je to obican inf fajl (nije pravi drajver). Ja sa mojim drajverom koji sam skinuo sa samsungove stranice nemam 75hz, nego 60,70,72hz ..... 75 postavim tako sto otkacim opciju u winXP-u "hide modes that this monitor cannot display". Kao sto sam rekao problem postoji sa bilo kojim refresh-om!

heheheh sve ovo kod mene izgleda kao da imam TFT star neke 4-5godine. Cak na laptopovima iz tog vremena ti efekti koje ja sad imam nisu toliko izrazeni ... strasno ... ! :crash: :wall:

@simpson H
Pa izgleda da si upravu, sve zavisi sta ce @Heinz reci, ako se to kod njega ne desava ja 710n nosim nazad gde sam ga kupio jer je upitanju cista prevara, moj 710n nema karakteristike koje bi trebao da ima!!! Ko je umesan u to nisam siguran .... Mozda su slovaci odlucili da moduju 710n malo jer su smatrali da ovi iz Samsunga pojma nemaju kako TFT treba da radi. A i malo je neverovatno da nasi uvoznici ne znaju da ovaj 710n made in slovacka losije radi nego sto bi trebao a svi oni mudro cute. Sto se izgleda tice 710n made in slovacka i ostalih, nema razlike sem u nalepnici gde pise ko ga je proizveo ili ja nisam dobro gledao ?!?

@Mihha
naravo da sam probao auto config, mada mislim da on nema veze sa ovim ....

Hvala svima !

Poslednja izmena:
e ovako ja imam 172v i dok sam imao g force 4 x460 bile su neke straftepo ekranu(ali samo u desktopu) i kad je gad od kartice crko uzeo sam ati 9200128 bit i sad sve radi prefektno,tako da vidi mozda je do graficke..

Prolazi mi kroz ruke 710V, znaci slabiji model, isto made in slovakia i bas zbog tvoje primedbe sinoc ga otvorim i pogledam. Kod ovog nema problema, kristalno je cista slika, nema problema pri skrolu, igri, tekstu.... Proban na starom GF256 ( takva je test masina ) i nisam nista primetio. Mislim da je tvoj za reklamaciju.

Imam i ja jedan 710N proizveden na Tajlandu i sa njim je sve u redu. Nisam primetio za ovih nekoliko dana nista sto bi mi zapalo za oko.

Poslednja izmena:
Izgleda da ce biti problem samo u ovom mom TFT-u. Samo bih vas zamolio za jos jednu stvar cisto da budem 100% siguran pre nego sto monitor odnesem na garanciju da ne ispadnem b.....

Neka neko sa 710n ode na www.yahoo.com i neka proba normalnom brzinom skrol gore-dole (tako da se text moze citati pri skrolu), kod mene sva slova na stranici postaju bold-ovana a ona koja su vec bila bold na njima bold postaje jos jaci ..... da li to treba da bude tako ?!?

Hvala jos jednom svima !

Evo, ja imam 170N napravljen u Slovačkoj i probao sam ovo što ti pričaš. Pri skrolu teksta zaista dolazi do zadebljanja slova i mućenja boja. Pri mrdanju kursora dolazi do malo blura, ali on nije naročito mnogo izražen. Blura ima pri skrolovanju teksta ili pomeranju prozora sa tekstom, ali mi to u principu mnogo ne smeta.
Probao sam igre i filmove na njemu i moram reći da i pored najpažljivijeg pregleda nisam uspeo da nađem nikakve anomalije u slici, a to mi je u principu bitno. Sad, što on malo brlja pri skrolovanju, ko ga šiša. Slika u sva četiri ugla je oštra, to sam čuo da se neki žale.
Ako nema nekih drugih problema sa modelima iz Slovačke, tipa greške u elektronici, napajanju ili slično, nije strašno. Ali jesam se preplašio kada sam pročitao ovo i zatim na kutiji video da je iz Slovačke.
Kupovina monitora je čista lutrija. Ja sam recimo imao sreće pa mi je čak pre dve godine zapao i kvalitetan Samsung 753s. Uslovno rečeno kvalitetan, naravno.

mikii je napisao(la):
Izgleda da ce biti problem samo u ovom mom TFT-u. Samo bih vas zamolio za jos jednu stvar cisto da budem 100% siguran pre nego sto monitor odnesem na garanciju da ne ispadnem b.....

Neka neko sa 710n ode na www.yahoo.com i neka proba normalnom brzinom skrol gore-dole (tako da se text moze citati pri skrolu), kod mene sva slova na stranici postaju bold-ovana a ona koja su vec bila bold na njima bold postaje jos jaci ..... da li to treba da bude tako ?!?

Ne znam da li treba, ali tako je i na ovom made in Thailand. Mislim da paničiš bez rezloga, jer sam slične stvari primetio i na drugim TFT monitorima.

Najbolje da se javi Bahati, on je testirao desetine TFT-a u poslednjih par meseci :)

Jedna velika domaća firma je pre neki dan poslala sledeći mail. Pitam se da li to ima veze sa ovim o čemu pričate.

"Postovani partneri,

Molimo Vas, ukoliko u poslovanju naidjete na Samsung monitore sa nekim od navedenih serijskih brojeva, da nas obavestite o tome.

Unapred hvala!

HR6

ZP3C94403883
ZP3C94403885

710M

GS17HMEX902579

710V Silver

GS17HSGX921529
GS17HSGX921590
GS17HSGX921593
GS17HSGX921594
GS17HSGX921595
GS17HSGX921597
GS17HSGX921598
GS17HSGX921599
GS17HSGX921600
GS17HSGX921601
GS17HSGX921602
GS17HSGX921603
GS17HSGX921610
GS17HSGX921613

Izgleda da je i Sam Samsung resio da tome stane na put. Jos prituzbi na slovacke monitore sam dobio na mejl, a nisam imao pojma o cemu se radi...

supernova je napisao(la):
Molimo Vas, ukoliko u poslovanju naidjete na Samsung monitore sa nekim od navedenih serijskih brojeva, da nas obavestite o tome.
Mislim da je u pitanju kradja iz magacina/kamiona...

Nazad
Vrh Dno