Šta je novo?

Samsung 50C530

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
585
Vidim da ga ima u tehnomarketu za 105k, po meni dobra cena za 1080p plasmu dijagonale 50inca. Izgleda da ce ovo biti moja sledeca kupovina, samo se ne zna kad ali ne verujem da ce biti nesto bolje u skorije vreme.

Jedno vreme sam bio zagrejan za 50B530 ali posto je to stari model i verovatno ga nema vise nigde da je nov neotpakovan ipak ce biti C530.

Ovo mi je jako zanimljivo "Clear Image Panel"

Amazing picture quality can’t exist with blurring on your screen. That’s why we developed Clear Image Panel for our new plasma TVs. It uses a film filter instead of conventional glass to eliminate layered images and produce ones that are ultra-clear and blur-free from almost every angle.

feature_05.jpg

U prevodu, nema vise glupave duple slike kada gledas sa strane zbog duplog stakla kao kod ranijih plasmi.

Jos jedna stvar je to sto ima DVB-T/T2/C/S2 tunere. Znaci osiguran sam ako ikad ( mozda za 5 godina ) krenu HD domaci kanali vredni moje paznje haha :D

Interni player sa mkv podrskom i DTS support, yes please. Posto bi bio malo dalje od A656ice i kompa, zakacim 1tb eksterni i to je to.

Ovo mi sve lepo izgleda u glavi, fazon i tacna lokacija televizora na zidu ali ostaje samo jedan sitan problem - pare :d

Ajde dajte jos utisaka vi koji imate B530 plasmu, kako vam se cini posle nekog vremena i gomile odgledanih filmova. Jos bolje ako neko ima C530 da baci utisak.

Koliko sam pratio strane forume 50B530 je patio od zujanja na pojedinim primercima, ne na svim, pa je trebalo imati sreće ubosti onaj koji ne zuji. Sledeća mana za koju sam čuo je pojava flickera na svim osvežavanjima osim, valjda na 60Hz. Ono što mene više zanima je koja je konkretno razlika između 50C530, 50C550 i 50C551 modela. A taj T2 tjuner je dovoljan razlog zbog čega je C serija bolja kupovina od B.

Nadam se da c530 nije ocajan kao c450 jer gore od onoga ne moze:(

Sad je pitanje da li je ono kvazi staklo anti-glare ili je upravo bas glare odnosno neupotrebljivo ukoliko u prostoriji nije potpuni mrak.

Ne znam da li je to pominjano ovde ali Samsung je izgleda od ove godine počeo da zbunjuje ljude sa spiskom integrisanih tunera.

U specifikacijama za ovogodišnje modele piše na primer sledeće:

DTV Reception (DVB-T/T2/C/S2) DVB-T/C

Ako je ovo napisano za neki model to znači da taj model ima DVB-T i DVB-C tuner. U zagradi su samo nabrojane moguće opcije za DTV a u produžetku tuneri koji su integrisani.

Iskreno ne verujem da ovaj model plazme ima T2, C i S2 tuner.

Hmmm izgleda da si u pravu, ja bas nesto nisam obracao paznju ali ovaj televizor ispada da poseduje samo DVB-T i DVB-C, a nema DVB-T2. Za S2 se nisam ni nadao da ima. Veoma, veoma tuzno, ali mi ipak ne umanjuje zelju da kupim ovaj tv, jer mi ne znaci DVB-T2 bas toliko.

50c530 deluje kao skroz dobra kupovina, jos samo da se vidi kako "Clear Image Panel" radi u praksi.

Poslednja izmena od urednika:
Evo utisaka o C530.
Danas sam poneo usb u tehnomarket da vidim kako to čudo radi. Ubode se sa desne strane, gde takođe ima i treći HDMI i neke audio konektore, odmah na ekranu ispiše marku usb-a i kapacitet. Ponuđene su dve opcije, upgrade softvera na tv-u i Media Player. Media player izgleda jako lepo, ima one standardne opcije Movie, Music, Photo i još jednu valjda settings. Imao sam Chuck Blu-Ray rip prve sezone sa DTS-om i nekim srt titlom. Učitavao je 5 sekundi i onda je krenulo sa sve zvukom, tako da DTS radi. Takođe sam probao Lost 6x16 WEBdl, bez problema, i malo slabiji video Mass Effect 2 Dirty Dozen, pošto mi na kompu iz nekog razloga ne radi u MPC-u. Jedino nisam probao kako Avatar od 20giga radi, pošto mi je flash od 16GB pa ne staje :D. A inače bitrate je napucan do daske da čak i popcorn ima problema u nekim delovima filma.
Slika je za nijansu mutnija nego na Popcornu A110, ali nije za baciti uopšte. Inače ovako kad se gleda, bila su dva nivoa televizora. U nižem je B serija 350, 450, 530, 550, 650 a u višem isto tako poslagana C serija. C530 i C550 nemaju nikakve vidljive razlike prilikom gledanja i puno su prijatniji za gledanje od C3x0 i C4x0 modela, kod kojih su boje isprane a crna je bukvalno siva. C530 ima neki premaz pa su boje puno lepše i jače čak i kad se poredi sa B650. Jedino su C630 i C650 malo prijatniji za gledanje zbog 100HZ-a ali se to primeti samo kad se fokusirate na C500 i C600 pa se vidi mala razlika. Pošto je C630 oko 17000 din skuplji, C530 je "ondak" bolji za kupovinu.
Trenutno je na akciji i košta 49990, dok C450 npr. košta 51990 a znatno je lošiji. Nikakve refleksije na ekranu nema dok je upaljen, koliko sam ja primetio tako da one priče od gore padaju u vodu.
Lično nisam uopšte ljubitelj samsunga ali ovaj me je oduševio skroz. Pošto ima mkv plejer odmah treba gledati da sa njim štedite min. 100€ na kupovinu stand alone plejera.
Ja ovaj definitivno uzimam za stan, čim skupim lovu. Do tada će malo i pojeftiniti valjda. Ali ko se dvoumi između njega i nekog drugog - ne morate više ja preporučujem ovaj. Plus daljinac više nije "gay" kao na B seriji, sad izgleda skroz normalno.

Cekaj malo sticem utisak da si pomesao babe i zabe (plasmu i lcd), posto spominjes usporedjivanje sa raznim modelima, a dodatno je da ne spominjes nigde velicine.
Znaci ovako ti si isao da gledas PS50C530 i uporedjivao si ga sa PSxxC3x0 i PSxxC4x0 i PSxxC6x0 ili si to sve usporedjivao sa LExxC3x0 LExxC4x0 LExxC5x0 LExxC6x0

Koje su velicine, da li su plazme ili lcd-ovi, ako su lcd-ovi koji su paneli.

Poslednja izmena od urednika:
noup gledao sam LCD 32C530, ja sam mislio da se o tome ovde govori, a upoređivao sam ga sa LCD-ovima iste dijagonale koji su bili poslagani oko njega.
*** ja sam mislio da se ovde govori o LCD-ovima.

Noup, plasma :)
Mislio sam da je logicno jer ne postoji LCD varijanta u 50 inca a i pomenuo sam na par mesta da se radi o plasmi. Citam citam i dodjem do dela gde pominjes cenu i kao wtf, i onda skapiram o cemu se radi. :d

Pojavio se u Tehnomaniji za 99999 din.Da li je neko kupovao nesto kod njih na onu foru kada su im svi artikli koji nisu na akciji 10% jeftiniji za penzionere.To je bilo poslednjih par meseci jednom mesečno.Iskustva?

Pojavio se u Tehnomaniji za 99999 din.Da li je neko kupovao nesto kod njih na onu foru kada su im svi artikli koji nisu na akciji 10% jeftiniji za penzionere.To je bilo poslednjih par meseci jednom mesečno.Iskustva?

Divno, ako uhvatis to za penzionere izadje te 90k, veoma fina cifra za ovakav televizor.

Drugar kupio.
Sutra vratio jer zuji.
Otvorio jos 3 kutije i uzeo komad koji najmanje zuji.
Dakle, 4 komada otvorena, svi zuje, ovaj poslednji koji je na kraju i uzeo zuji najmanje, i toliko da ne smeta. Nadglasa ga i tih zvuk iz TVa, ali na mute se cuje.
Njemu ne smeta.

Bedak sto opet zuje. Znaci ne ometa gledanje ni na maloj vrednosti volume?

Ajde pitaj drugara da dodje ovde da prenese utiske, ili ti umesto njega, svejedno.

@scheilinkin
ma vazi da je na c530 bolja slika nego na b650 hahahah
jeste al za "malo"

Drugar kupio.
Sutra vratio jer zuji.
Otvorio jos 3 kutije i uzeo komad koji najmanje zuji.
Dakle, 4 komada otvorena, svi zuje, ovaj poslednji koji je na kraju i uzeo zuji najmanje, i toliko da ne smeta. Nadglasa ga i tih zvuk iz TVa, ali na mute se cuje.
Njemu ne smeta.

Au bre što ste se razmazili! CRT televizori su svi zujali zbog VN trafoa, pa se ne sećam da je neko zbog toga odlučio da ne kupi TV. Slušao sam to zujanje u radnji a evo sada i kod mene kući i čuje se kad priđeš TV-u na manje od 20 cm i to samo ako je zvuk na jačini manjoj od 3. Znači za normalne korisnike koji TV ne gledaju sa glavom zabijenom u ekran već sa +2 m i ne osluškuju tišinu zujanje ne postoji. Sve ostalo je traženje dlake u jajetu!

Ja imam 50b530 0d januara i zujanje je jedino primetno kada je 95 i preko 95 % slike na ekranu bele boje, a to mi se desava samo kod ulaska u meni u assassin creed-u. Znaci kada se gledaju filmovi kako je covek rekao sa 2+ metra nema sanse da se cuje.
Inace TV-om sam prezadovoljan i pre ove plazme sam imao samsung plazmu iz 2006 koja i dalje izuva.

Da itina da daljinski izgleda totalno shit al ne kupuje se tv zbog njega.

Au bre što ste se razmazili! CRT televizori su svi zujali zbog VN trafoa, pa se ne sećam da je neko zbog toga odlučio da ne kupi TV. Slušao sam to zujanje u radnji a evo sada i kod mene kući i čuje se kad priđeš TV-u na manje od 20 cm i to samo ako je zvuk na jačini manjoj od 3. Znači za normalne korisnike koji TV ne gledaju sa glavom zabijenom u ekran već sa +2 m i ne osluškuju tišinu zujanje ne postoji. Sve ostalo je traženje dlake u jajetu!

Ko ti drma kavez ? :)
Pitali jel zuji, ja napisao da zuji. Pri tome, nisam izneo svoje misljenje vec preneo tudje utiske.
Komprende ? :)

Ja imam 50b530 0d januara i zujanje je jedino primetno kada je 95 i preko 95 % slike na ekranu bele boje, a to mi se desava samo kod ulaska u meni u assassin creed-u. Znaci kada se gledaju filmovi kako je covek rekao sa 2+ metra nema sanse da se cuje.
Inace TV-om sam prezadovoljan i pre ove plazme sam imao samsung plazmu iz 2006 koja i dalje izuva.

Moj 50G10 zuji ponekad (ne uvek) kada ekranom dominira bela boja.
Ukupno sam to doziveo jednocifren broj puta, verovanto treba da se potrefi i temperatura/napon u mrezi/nesto trece uz mnogo bele. Dakle, nije pravilo ali se desava.

Normalno da se desava nego neki ljudi imaju mnogo opak sluh ako to cuju a televizor nije na mute.

Mada verovatno postoje i defektni koji zuje jace nemogu da tvrdim.

Ko ti drma kavez ? :)
Pitali jel zuji, ja napisao da zuji. Pri tome, nisam izneo svoje misljenje vec preneo tudje utiske.
Komprende ? :)

Ma ni ja se nisam obratio tebi lično nego kritikujem ove što vraćaju TV i plaše narod. Pomisliće neko da se to čuje kao fen u najmanju ruku.

Ti si samo kolateralna šteta :p

Meni je na plazmi bas dosta smetalo to zujanje.

Ja bih se vise uplasi zbog toga sto PSXXC530 nema dovoljan kontrast a ni dovoljnu dubinu crne boje ukoliko se ne ukljuci uzasni dinamicki mod.

Mozda bi crna bila prihvatljiva u totalno zamracenoj prostoriji, medjutim po meni je crna kud i kamo slabija od recimo cak i LE46C530.
Na stranu sto je PSXXC530 bolji od PSXXC430-450(uzasna refleksija, uzasan kontrast i potpun izostanak crne boje), na zalost smatram da je utisak prilicno bled.

Serija 6 je naravno bolja i tu nema dvojbe cak i kod PS serije.

Iskomentarisao bih scheilinkin-ov komentar o kvalitetu LEXXC530, u sustini LE46C530 je solidan model, dobre osobine su mu ugradjen player sa podrskom za DTS, solidna slika odnosno SQ panel ima solidnu crnu boju, bolju naravno od PSXXC530,
postoji nedostatak u defaultnoj kalibraciji, nisam imao vremena da probam da ga iskalibrisem, odnosno da pokusam da iskompenzujem blede nijanse u narandzastoj boji, kao i nedostatak u plavim nijansama.
Najveca mana je pokretna rezolucija i nedostatak prikaza u tamnijim senkama.
Ukoliko bi se povecala vidljivost u tamnim senkama, i tamnijim detaljima, povecavanjem gamma-e, back-light-a, contrast-a i brightness-a doveli bi smo sliku u stanje nezadovoljavajuce crne boje. Odnosno pitanje je sta bi vise voleli bolju crnu boju ili skrivene detalje u tamnijim delovima slike.

U sustini smatram da je ovo solidan model i mislim da bih mogao da kazem da je safe buy.

Naravno scheilinkin gresi u vezi LEXXC650 serije, smatram da je ovaj model prava stvar, pogotovo sa S panelom, primetio sam veliki problem sa C panelom u vidu jako slabih uglova vidljivosti, realan ugao vidljivosti je barem 3 puta veci kod S panela u odnosu na C panel.
Takodje smatram da je takodje prilicno bolje i sto ovaj model ima custom judder i blur correction, blago korektovanje sa vrednostima 1-1 ili 1-2 na sportskim dogadjaima daje ok efekat.
Nezamislivo bi mi bilo da pustim automatsku 100hz korekciju koja je jednostavno uzasna.
Model 6 ima stvarno dobru crnu boju ukoliko je S panel, i ima prilicno lako kalibrisanje, boja, odnosno prilicno se lako i jednostavno dolazi do idealnih vrednosti.
Refleksija je prakticno minimalna na modelu 6 i smatram ga dobrom kupovinom.

TV tunere nisam testirao.

Neka ovo bude poslednji OT post, tema je 50C530.

Bedak sto opet zuje. Znaci ne ometa gledanje ni na maloj vrednosti volume?

Ajde pitaj drugara da dodje ovde da prenese utiske, ili ti umesto njega, svejedno.

Kao sto Sasa rece, tek cetvrti koji sam probao je bio koji ne zuji i njega sam izabrao. TV je kupljen u tehnomarketu, pre njega sam imao Samsung LCD 40A557 (fullHD).

sto se tice slike: boje na plazmi su bolje izrazene i slika je toplija, dok kod LCD-a mi je bila nekako ostrija, mada sto duze i duze radi slika na Plazmi mi je sve bolja. za sada je radio nekih 100 sati.

slika preko kompa je ok, jedina zamerka mi je kad ode komp u sleep i kad posle mrdnem mis da ga vratim iz sleep-a nece svaki put da baci sliku, kaze check signal ali ja samo izvadim i vratim HDMI i to resi problem.

za vikend mi stize dreambox 800HD pa cu malo opsirnije da istestiram i napisem utiske.

pozz

... i niko ne spominje da je pala cena na 95.000 din što sa onih 10% popusta za penzionere može da bude interesantna cena.

Hteo sam ja da spomenem pre neki dan al zaboravih. Veoma zanimljiva cena moze da bude zaista.

Nazad
Vrh Dno