Šta je novo?

Samsung 40H6200 ili LG-LB650v

Dwyane Wade

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2007
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Lifebook
Imam pitanje da li ovaj tv vredi 400e koliko kosta kod madjara..video sam da su popularni pogotovo serije h6400 i h6500....vise od 400e ne bih da dajem pa me zanima da li sem toga sto ova dva skuplja imaju 400hz da li ima jos neka razlika...i da li je neko uzimao ovaj tv sto mene zanima? I ako imate nekog proverenog prodavca na kp za njega mada mi deluje da su svi isti...

i ja imam istu dilemu samo oko 47" :)

Sto se tice Samsunga: 6400 serija treba biti bolja od 6200 po hercazi, 6200 ima kao 200hz a 6400 ima 400hz. To kao treba biti poboljsanje kod gledanja 3D sadrzaja. Ja sam se isto dvoumio prosle godine, ali najcrnje od svega sto u oba modela idu paneli od 100hz a kompijuterski taj samsungov clear motion povecava hercazu na 200 ili 400 hz. Ovde pogledajte sve je lepo objasnjeno, prelistajte malo sajt.
Ja sam kupio F6100 Samsungov zato sto mi nije trebao Smart tv, a panel je isti kao i u H6400. Kalibraciju tv-a sam radio prema kalibraciji za 6400 sa neta i postigao sam iste rezultate. U sustini sve su samo marketinski trikovi. A sada i H6200 ima procesor od 4 jezgra za smart i ne vidim razlog za uzimanje H6400, osim marketinskih gluposti.
Niste pratili temu o LCD televizorima na forumu al tu se dosta vodilo polemike koji je tv bolji bas i izmedju gore pomenutog Lg-a i Samsunga. Konkretno ja sam ljubitelj samsunga i aktivnog 3D-a, ali mogu reci da i pasivan LG 3D nije los, ali konkretno kod ovog modela nije neki. U pomenutoj temi o televizorima imate cak i sliku neko je postavio gde se vidi da su na 42LGLB650v uglovi ekrana vidno zatamljeni. To je uglavnom slucaj kod vecine LG tv-a. Imate dosta o tom lg-u na netu. Pogledajte malo input lag ako vam treba za igrice.
Na mom konkretno modelu f6100 koji sam kalibrisa kao H6400 imput lag je kada se stavi na game mod oko 30m/s tesko je bez sve potrebne opreme tacno izmeriti, ali mi uopste ne predstavlja problem cak i pri igranju igrica u 3D-u. Po meni je samsung imao najbolji smart ali ovaj novi lg-ev web os izgleda veoma lepo i moderno pa sta se kome svidja. Ako prikljucite tv na komp kao ja smart nikada neceti ni koristiti :) Jos jedna prednost LG-a je sto su naocare jeftinije i ne idu baterije u njih, lakse su. Ja sam za moj tv kupio na kp neke punjive 3D naocare i stvarno dugo drze, po dva meseca ih ne punim.
Nadam se da sam vam malo nesto pomogao.

Nazad
Vrh Dno