Šta je novo?

Samsung 40es6100 vs LG 42lm620s

andreti

Cenjen
Učlanjen(a)
23.09.2012
Poena
150
Dvoumim se izmedju ova dva modela , cena im je priblizna
Prednost bih dao onom koji ima bolji ( komforniji ) pristup internetu, tj oba su smart 3D, Lg je to elegantno resio zanimljivim daljinskim za Net, a kod Samsunga...???
Ako je neko imao priliku da ih uzivo uporedi bio bih mu zahvalan da iznese svoje utiske
Unapred hvala svima...

@GhostFace

Odkud ti informacija da nemože da se ostvari garancija na LG ovde. Ja zvao BG elektronik rekli mi da važi internacionalna garancija uz fiskalni račun. Možda si ti iz te branše pa ako ti nije teško aj pojasni malo. Bio sam i u Orbit sesvisu u NS rekli mi da važi uz fiskalni račun. Baš sam zbunjen!
Koje su prednosti tog magičnog daljiskog vredi li jel razlika cene modela LG 640 i 660 nije baš ni mala

Uz fiskalni račun? Čiji račun, mađarski?

Magični daljinac sam kupio naknadno i cena mu je 5700 din. Da li vredi, ne znam, ali je mnogo lep, i menja kompletan daljinski koji sam dobio uz TV. Inače u pitanju je LG 6200s. TV sam priključio na internet preko LAN kabla i sad ima sve funkcije kao i mnogo skuplji (640s i 660S). Mislim da je prevelika razlika u ceni za skuplje modele.

Magični daljinac sam kupio naknadno i cena mu je 5700 din. Da li vredi, ne znam, ali je mnogo lep, i menja kompletan daljinski koji sam dobio uz TV. Inače u pitanju je LG 6200s. TV sam priključio na internet preko LAN kabla i sad ima sve funkcije kao i mnogo skuplji (640s i 660S). Mislim da je prevelika razlika u ceni za skuplje modele.

640s ima i WiFi i Magic Remote i 5 godina garancije. Tako da se isplati dodati tih stotinak evra.

@ceta
Gde si kupio magični daljinski za 5700 radnja kod nas il prejo. Ili od ovih kup.prod. iz Madjaraske. Mozda nemislimo na isti jel to onaj crni špicast u donjem delu. A koji ti to model imaš ja za takav nisam čuo LG 6200S ili si greškom dodao jednu nulu. Za garanciju treba da napomenem u prodavnici da sam iz Srbije te da izdaju internacionalnu garanciju i fiskalni račun Madjarski. Ništa netreba da se registruje i prijavljuje kod njih u servis već kad se desi kvar donese se uredjaj garancija i račun. Tako mi reče žena na telefon iz BG ELEKTRONIK. Ko neveruje nek zove i proveri. Ja prevashodno iz tih razloga hoću da kupim LG42LM620S
A vi vlasnici LG 620S ako možete da opišete malo kakve su mu smart mogućnosti. Kako radi pretraživač. Znači nemora na net da se kači samo preko wi fi adaptera već može direktno kablom.

Magični daljinac sam kupio preko firme klik klak iz Niša. Stigao mi je u roku od 3 dana. Poštarinu plaćaju oni, tako da sam kuriru platio 5700 din. TV je 620s. Greškom sam dodao jednu nulu. TV mi je povezan LAN kablom. Pretraživač je solidan, znači sve stranice se lepo otvaraju. Nije tako brz kao Chrom ili firefox,ali sasvim je ok. Čim sam priključio kabl, odradio sam update najnovijeg firmvera. Smart Home je sasvim solidan. Ima dosta besplatnih programa, koncerata, dokumentarnih emisija, što u 3D što u 2D. Slika ide preko HDMI kabla. Sa računara ide još jedan HDMI kabl, zvuk sa tv-a ide u risiver optičkim kablom. Sve radi odlično. Za sada nemam nikakvih zamerki.

@ceta
Ako možeš pusti mi na PP neki kontakt mail ili telefon te firme iz Niša gde si kupio magični daljinski
Sad sam googlao al nema ništa slično. Jel to onaj crni špicast u dnu sa velikim okruglim dugmetom na sredini

Ako kupiš televizor u Mađarskoj ovde ti NE VAŽI garancija ! Moj savet ti je da ne kupuješ preko jer ovde nećeš moči da ostvariš pravo na garanciju ako se ne daj bože nešto desi sa tv'om. Razlika između pasivnog i aktivnog 3D'a je velika. Moje skromno mišljenje je LG'eva pasivna tehnologija 3D reprodukcije daleko bolja i detaljnija od bilo kog aktivnog tipa zato što su uglovi gledanja daleko veći , naočari su jeftine i dosta lakše. Nema takozvnog fliker efekta ili treperenja slike što je kod aktivnog učestalo i možee jako da smeta. Pogledaj model LM640 jeste malo skuplji od LM620S ali je dosta lepši, ima bulit in WiFi i najbitnija stvar što na njega dobijaš 5 godina garancije ako ga kupiš do kraja godine.

poz!

Ovaj model nema onda Wi-Fi, ovo spreman sto su naveli znaci da je bukvalno spreman ali za nadogradnju? Au...

Nego sta je po tebi najbolje uzeti od nekih 46"/47" a do 120k din? 3D nije potreban.

Poslednja izmena:
Ovaj model nema onda Wi-Fi, ovo spreman sto su naveli znaci da je bukvalno spreman ali za nadogradnju? Au...

Nego sta je po tebi najbolje uzeti od nekih 46"/47" a do 120k din? 3D nije potreban.

WiFi rdy samo znaci da moras dokupiti usb dongle an-wf100 jer nema u sebi wifi prijemnik. Po meni je odlicna kupovina LM620S ..dokupi taj dongle ako bas hoces da koristis wifi , sada ima da se kupi i kosta oko 5.000 din. Druga opcija je da sacekas jos malo eventualno prikupis jos malo para pa uzmes LM640 ili LM660,LM670 da bi uhvatio akciju garancije koju daju od 5 godina.

@GhostFace

Odkud ti informacija da nemože da se ostvari garancija na LG ovde. Ja zvao BG elektronik rekli mi da važi internacionalna garancija uz fiskalni račun. Možda si ti iz te branše pa ako ti nije teško aj pojasni malo. Bio sam i u Orbit sesvisu u NS rekli mi da važi uz fiskalni račun. Baš sam zbunjen!
Koje su prednosti tog magičnog daljiskog vredi li jel razlika cene modela LG 640 i 660 nije baš ni mala

Samo da te obavestim da BG elektonik nije ovlasceni serviser za LG raspitao sam se. Tako da mogao si da cujes sta god, ja vam lepo kazem da se garancije ne priznaju ako je televizor kupljen van Srbije. Ako ni meni ne verujes na rec, okreni IGNIS koji je ovlasceni servis LG'a.

Nije da neverujem za garanciju na LG kod nas. Ja pitao tako mi rekli i samo sam preneo to. Možda grešim. Nevidim razloga da me ovi iz BG elektronika lažu.
@GostFace, možda ti bolje poznaješ tu tematiku oko garancije. Ako ti nije problem aj objasni što me onda ovi iz Bg El. lažu. I pitanje još jedno. Razlika izmedju LG42LM620 i LG42LM640. 640 ima wifi ugradjen i ima CINEMA SCREEN ekran. Šta je taj screen ekran kakve su njegove prednosti. Predpostavljam da nije ništa posebno al aj da pitam

Nije da neverujem za garanciju na LG kod nas. Ja pitao tako mi rekli i samo sam preneo to. Možda grešim. Nevidim razloga da me ovi iz BG elektronika lažu.
@GostFace, možda ti bolje poznaješ tu tematiku oko garancije. Ako ti nije problem aj objasni što me onda ovi iz Bg El. lažu. I pitanje još jedno. Razlika izmedju LG42LM620 i LG42LM640. 640 ima wifi ugradjen i ima CINEMA SCREEN ekran. Šta je taj screen ekran kakve su njegove prednosti. Predpostavljam da nije ništa posebno al aj da pitam

Druže nema potrebe da bilo koga zoveš , lepo piše na oficijalnom LG SRBIJA sajtu koji modeli televizora podležu garanciji od 5 godina. Između ostalog to su mi potvrdili i ljudi koji rade za predstavništvo kao prodavci od kojih uvek dobijeam najtačnije i najpouzdanije informacije. Razlika između ta dva modela je u tome što lm640 ima ugrađen wifi u sebi i podleže garanciji od 5 godina dok je lm620 wifi rdy i garancija na njega je 2 godine. Cinema screen termin je vezan za dizajn samog telvizora odnosno da mu je okvir izuzetno tanak i dostiže od 3mm do čak 1mm dosta je estetcki lepši. Što se tiče tehničkih specifikacija gotovo da i ne postoje sem tog ugradjenog wirlessa. Oba modela su na 400hz full hd rezolucije imaju podšku svih kodeka uključujuči i DTS. 3D i najnoviju SMART platformu sa podrškom za flash 11.

Poslednja izmena:
Potrebna mi je informacija iz prve ruke, dakle ako ima neko da je licno proverio. Da li Samsung 40ES6100 ima ugradjen WiFi, dakle da li moze da se poveze bezicnim putem bez WiFi dongle. Na netu sam nasao razlicite informacije.

Zar se dongle ne kupuje posebno? ja sam cuo da je bas problem naci dongle za samsung.

Bio sam u Tehnomaniji pre neki dan i igrom slučaja pitao za es6100. Rekoše mi da ima ugrađen wifi. Čak su mi dali i neku Samsung knjižicu sa svim modelima TVa u kojoj piše isto.

U specifikaciji samsunga 40es6100 sam pročitao da ima ugradjen HD tjuner. Za čega on služi. Možda glupo pitanje al ko pita ne skita. Jel to možda služi da mogu preko njega da gledam HD kanale sa sbb kablovske.

Aj malo da se držim naslova teme. Šta je po vama forumašima koji pratite ovu temu bolji izbor
samsung 40es6100
ili
lg 42lm620

U specifikaciji samsunga 40es6100 sam pročitao da ima ugradjen HD tjuner. Za čega on služi. Možda glupo pitanje al ko pita ne skita. Jel to možda služi da mogu preko njega da gledam HD kanale sa sbb kablovske.

Aj malo da se držim naslova teme. Šta je po vama forumašima koji pratite ovu temu bolji izbor
samsung 40es6100
ili
lg 42lm620

Ja sam uvek pre za LG varijantu,sto zbog IPS panela sto zbog Pasivnog 3D'a ...a i media player sa USB'a je daleko bolje uradjen nego kod samsunga. Vidi dal mozes da se uklopis u budzet LM660 zbog petogodisnje garancije.

poz!

Da li neko koristi uz LG LM620 taj usb wi fi. Kakva su mu iskustva. Ja imam problem jer mi je ruter 2sprata niže pa neznam hoće li probiti tu barijeru. Na kompijuteru mi usb wifi extra radi sa tog rutera 2sprata niže pa bi mi značilo nečije iskustvo u vezi tog ili bar podatak koja snaga je u Watima ili koliki je protok u Mb/s na tom dongle wifi-ju LG AN WF100

Da li neko koristi uz LG LM620 taj usb wi fi. Kakva su mu iskustva. Ja imam problem jer mi je ruter 2sprata niže pa neznam hoće li probiti tu barijeru. Na kompijuteru mi usb wifi extra radi sa tog rutera 2sprata niže pa bi mi značilo nečije iskustvo u vezi tog ili bar podatak koja snaga je u Watima ili koliki je protok u Mb/s na tom dongle wifi-ju LG AN WF100

Zar ti nije jednostavnije da lan kablom povežeš TV sa ruterom ili ukrštenim lan kablom sa računarom.... Inače LM620 radi super, te smart funkcije se koriste 0,5% vremena ;) radi lepo youtube, facebook....., najviše se gledaju filmovi sa usba (mkv,mp4,avi...HD, 3DHD) ili ako imaš dreambox HD, onda bezbroj filmskih, sportskih kanala u 1920x1080 :)....

Malo da osvezim temu. :) Ovih dana planiram da pazarim tv. Posle mukotrpnog citanja na forumu, izbor je pao na dva modela. Dvoumim se izmedju samsung es6100 i lg lm660. Svaka pomoc je dobrodosla.

Nazad
Vrh Dno