Šta je novo?

Samsung 40D6510

kiza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen5 2600 @ LC-CC-120
Matična ploča
Biostar B450MH
RAM
16GB DDR4
GPU
AMD Radeon R9 200 2GB
Storage
Lexar NM620 1TB; WD 4TB WD40EFZX; WD 2TB WD20EARX
Zvuk
Altec Lansing 5.1
PSU
Chieftec GPE-600S Eco
Kućište
Thermaltake Chaser A31
Monitor
Dell P2414H
Miš & tastatura
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000v2
Ostale periferije
HP LJ1020,Canon LiDE
Laptop
Dell Latitude E6400; Lenovo T580
Mobilni telefon
Samsung S23/256GB
Pametni uređaji
Huawei GT2 pro, Xiaomi Mi Air Purifier 2S, Amazon EchoShow 8 2nd gen, Xiaomi S20 Robot
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pošto vidim da ima interesovanja za ovaj tv, ajd' da otvorimo temu i nešto napišemo o njemu.
Dakle, tv stiže u kutiji u kojoj je i sav potreban materijal za montiranje i povezivanje.
Postolje se lako montra. Potrebno je spojiti nogice (cetvorokrake) sa postoljem (četiri zavrtnja), a onda se postolje spaja sa tv-om i zavrnu jos četiri zavrtnja. Sve je leo objašnjeno u slici i reči u uputstvu.
Zadnja strana tv-a je potpuno bela, za razliku od nekih slika na netu gde je deo oko tastera crn. Svi priključci sa zadnje strane tv-a su paralelni sa panelom, pa ako kačite tv na zid potrebno je minimalno odstojanje od istog.
Od priključaka, prisutni su:
HDMIx4; USB x3; scart; kompozitni; antenski x2 (za zemaljsku i satelitsku); priključak za slušalice; digitalni audio izlaz (optički); PC DVI audio ulaz; PC (d-sub); LAN, CI slot.
Daljinski upravljač je takođe bele boje i ima pozadinsko osvetljenje tastera. Prilično je zgodan za upotrebu, tasteri su meki i nemaju preveliki hod.
Postoje četiri predefinisana moda za sliku:
Dinamički, Standardni, Prirodni i Film mod.
Pošto je ovo led tv, nema potrebe za "razrađivanjem" panela. Znači, ko voli može odmah da koristi dinamički mod.
U meniju tv-a, možete izabrati srpsi jezik za prikaz.
Postoji veliki broj opcija za podešavanje slike, mreže (LAN i WLAN), zvuka...
Slika je na SD kanalima pristojnog kvaliteta, na digitalnim je naravno bolja (čistija bez smetnji), a na HD kanalima je perfektna.
Povezivanje sa računarom je jednostavno, tv je odmah prepoznat i rezolucija podešena na optimalnu.
Smart mogućnosti su mnogobrojne i upotrebljive. Moguće je povezivanje na društvene mreže, Skype, čitanje dnevnih novina, preuzimanje videa sa Samsung portala...
Jedna napomena u vezi korišćenja Skype-a. Da bi koristili video/audio pozive morate priključiti Samsung CY-STC1100 kameru. TV ne prepoznaje standarne web kamere (isprobao sam nekoliko Logitech modela).
Za 3D mod uz tv dolazi dva para naočara SSG-3050GB. Nisam imao prilike da isprobam druge tv-e koji imaju 3D, ali na ovom je efekat solidan. Naočare su aktivne, potrebno je uključiti ih prilikom gledanja 3D materijala. Mogu da se nose preko dioptrijskih naočara.
Na pomenutom Samsung portalu ima 3D materijala, pa sam uglavnom gledao te 3D uzorke.
Takodje je moguće snimanje tv programa na hard disk priključen na USB1, a i odloženo gledanje tekućeg tv programa.
Generalno sam zadovoljan sa TV-om, naročito su mi se svidele Smart mogućnosti. Naravno, uvek može bolje, ali i skuplje.
Ako nekoga interesuje još nešto, neka kaže- odgovoriću ako znam ;)

Kizo , koji mi i kakvi sve kablovi trebaju da povezem tv
Imam Telekomov ADSL , imam TOTAL TV i koji kablovi PC -TV
Ti si to sigurno vec sve povezao pa si u toku

Kizo , koji mi i kakvi sve kablovi trebaju da povezem tv
Imam Telekomov ADSL , imam TOTAL TV i koji kablovi PC -TV
Ti si to sigurno vec sve povezao pa si u toku

Pa za povezivanje ADSL>TV Lan kabl, ili ako imaš wireless router onda ga prijavi na WLan.
Sa Total TV imaš Scart i tako ga i povežeš.
Sa PC-a, ako imaš noviju grafičku, HDMI>HDMI kablom.

Ja imam SBB kablovsku i Wlan router:
D3HD>TV HDMI kablom.
Router>TV Wlan.
PC>TV HDMI kablom.
Satelitski tanjir (konvertor)>TV antenski kabl.

Kizo ,da li je tv stabilan,na nozicama,i ako imas mogucnosti baci neki fotografiju.

Naravno da je stabilan, zašto ne bi bio?
Inače, može se okretati levo-desno za ~20 stepeni.

Poslednja izmena:
Pitam za nozice ,jer nisam imao prilike uzivo da ih vidim.Najniza cena po kojoj sam ga ja nasao je 750 evra,mozes li mi reci kolko si ti dao za njega.Cena u tehnomaniji za ovaj model je 130 hiljada,pa to je van pameti ,da je skuplji 550 eura.Upravo zvao coveka nema ga na stanju ,stize za nekoliko dana ,ali po ceni od 700 eura, i najverovatnije cemo ovaj uzeti jer je cena extra.

Poslednja izmena:
Pitam za nozice ,jer nisam imao prilike uzivo da ih vidim.Najniza cena po kojoj sam ga ja nasao je 750 evra,mozes li mi reci kolko si ti dao za njega.Cena u tehnomaniji za ovaj model je 130 hiljada,pa to je van pameti ,da je skuplji 550 eura.Upravo zvao coveka nema ga na stanju ,stize za nekoliko dana ,ali po ceni od 700 eura, i najverovatnije cemo ovaj uzeti jer je cena extra.

Ja sam ga platio 700€.

Ja bih isto kupio ovaj tv, ali tehnomanija je jaka sa cenama. Ako mozes da mi kazes gde si ga kupio?

Evo cene koliko kosta u Madjarskoj mozda ima i jeftinije
199,250 Ft - maloprodajna cena
(159,400 Ft + ÁFA) verovatno cena +pdv
1 RSD = 2.99864 HUF
159400 HUF = 53157.509 RSD
Znaci kad izlazis iz zemlje prijavis da iznosis tv i sledeci put kad dolazis vrate ti pdv (u prodavnici gde si kupio)

Kako bre 53.000 za TV koji kod nas kosta 120-130.000??

Pa vidis brate kolko nas delju ovi nasi prodavci.Naravno ova cena je u Hungariji,a kod nas ga prodaju za 700-800,evra kako naletis ,a i to je fantasticna cena.

Ne da delju, nego skidaju kozu sa ledja, katrastrofa.

Stigao tv , sad gledao utakmici na prvom , HD probni signal , slika ekstra
Mnogo velik ekran , nisam navikao , ali brzo cu se navici na bolje
http://imageshack.us/photo/my-images/444/pb220054.jpg/
pb220054.jpg

Poslednja izmena:
Slucajno sam naleteo na temu tako da me nemojte streljati ako pitam nesto stupidno, jer slabo pratim ovaj odeljak itd. No, skrenuo mi je paznju ovaj model...

1) ...te bih voleo da znam gde se moze naci za 700 eura?
2) Da li je ovaj model sa edge LED ili full osvetljenjem panela?
3) Koje generacije su mu HDMI ulazi? 1.3, 1.4? I ako je HDMI 1.4 prisutan, zanima me da li je TV kompatibilan sa nVidia 3D tehnologijom? Ovo mi je vrlo bitno jer bih mozda zeleo ponekad da odigram neku PC igru na TV-u i to u 3D, tako da bi sa PC-jem bio povezan HDMI sa nVidia GPU-om (najcesce njih "gajim") u PC-iju? Da li ima ghosting-a ili slicni nezeljenih efekata tokom gaming-a?

Hvala vam unapred na odgovorima. :)

Evo cene koliko kosta u Madjarskoj mozda ima i jeftinije
199,250 Ft - maloprodajna cena
(159,400 Ft + ÁFA) verovatno cena +pdv
1 RSD = 2.99864 HUF
159400 HUF = 53157.509 RSD
Znaci kad izlazis iz zemlje prijavis da iznosis tv i sledeci put kad dolazis vrate ti pdv (u prodavnici gde si kupio)

A kako prolazis nase carinike,mora da se plati carina,porez?Ili funkcionise nekih 50e u pasos?U kojoj radjni(mestu) je ta cena,dobra je?

Poslednja izmena:
E da, povrh mojih pitanja ovo bi bilo broj 4) Koja radnja, koje mesto? Sta sa carinom?

Evo pogledajte gde sam to video
http://www.shopdigital.hu/termek/samsungue40d6510ws
A da!?!, carinu prelazite dok carinik uziva uz Kit-Cat ( pa zar ne gledate reklame na tv )cheers:eyebrows:

A ti si to samo video,nisi kupio?Nemoj pogresno da me shvatis,ja stvarno hocu da k
upim taj TV iz madjarske pa te zato pitam za carinike,mislio sam da znas za neku foru.I iz linka ne mogu da skontam gde se ta radnja nalazi u Madjarskoj?Izvinjavam se ako je skretanje sa teme!Na tvojoj slici vidim da se dobijaju 2 para naocara,jel tako?

Poslednja izmena:
A ti si to samo video,nisi kupio?Nemoj pogresno da me shvatis,ja stvarno hocu da k
upim taj TV iz madjarske pa te zato pitam za carinike,mislio sam da znas za neku foru.I iz linka ne mogu da skontam gde se ta radnja nalazi u Madjarskoj?Izvinjavam se ako je skretanje sa teme!Na tvojoj slici vidim da se dobijaju 2 para naocara,jel tako?

Haha ,izgleda da ga nisi razumeo ,Duki je kupio masinu.Da nemas sve te peripetije ,pozoves coveka ,i sutra ti stize tv ,izbor je ogroman sa extra cenama ,evo pa biraj.http://www.kupujemprodajem.com/Televizori-LCD-Plazma-LED-1-640-1-grupa.htm

Ma vidim da je kupio,ali ne znam gde?Od likova koji donose ili je sam isao,pa ga zato i pitam za iskustva.Ja bih isao sam tamo.

Ja sam kupio od coveka iz NS koji donosi iz Madjarske za 780 E i to sam se zezno jer je bilo i dosta jeftinijih ponuda ( nisam na vreme video a pojedini su kupovali po 700 i 750 e) ali sam ispostovao dogovor platio kako smo se dogovorili a taj covek me castio sa zidnim nosacem koji kosta 30-40 e
U Madjarskoj pocinju Bozicna i novogodisnja snizenja i moze se kupiti dosta jeftinije nego kod nas
Fazon je kad tamo kupis da na izlazu prijavis da ga iznosis iz zemlje oni ti to overe i sledeci put odes u tu prodavnicu gde si kupio i dobijes nazad PDV ( ne znam koliko je kod njih PDV) E sad ti koji prenose robu preko carine verovatno imaju ,,svog coveka " na carini tako da ne placaju carinu na robu i samim tim im je zarada veca
Par godina nisam bio u Madjarskoj ali tako to ide
A ti ako hoces da ides prvo se raspitaj koliko je carina na tehnicku robu ( mada mozes proci i bez carinae ako si srecne ruke - ali sve zavisi od carinika)
Izracunaj troskove koliko ce te kostati pa onda odluci hoces li ici
Inace sa tv-om sam zasad prezadovoljan, slika odlicna i sve radi , jedino jos nisam pustao filmove pa cu iskustva preneti kasnije

Ok,vidim da ima odlicne karakteristike,zato je i pao izbor na njega,poz!

PDV u Madjarskoj je 25%, ako je verovati danasnjoj vesti sa Blic-a. I upravo je danas podignut sa 25% na 27%. Uzas!

No, ima li neko odgovore na moja pitanja? :)

Jako me kopka ovaj model TV-a.

EDIT:

Da, 25% je PDV, uzeo sam cene za ovaj model sa linka sa prethodne strane i savrseno se uklapaju.

Poslednja izmena:
Ej bre u cemu je ovde fazon nikako ne mogu da se ,,ubacim" na Facebook
u cemu je fazon , probao sam i na novi nalog da se registrujem ali ne ide ??? :wall::wall:

Opet ja !?!
Ajde neko ako moze ukratko da objasni kako da se ulogujem na facebook preko tv ,
stalno mi pise da mi je pogresna adresa ili lozinka , negde gresim ali nikako da provalim gde

Pa, verovatno gresis u kucanju. Ja sam se ulogovao iz prve.

Ako imas Samsunga moras prvo da otvoris Samsung nalog znaci E mail adresu i sifru stavi a posle da se prijavis za facebook sa tvojim nalogom.Pazi da nema razmaka neces moci da se prijavis posto TV ne dozvoljava da se napravi razmak.Pozz,)

Sad je sve OK ( morao sam da promenim lozinku na facebook-u)
E a sad jedno pitanje u vezi eksternog HDD i prikljucenja na TV
Ukoliko sam dobro shvatio kad se prikljuci Hdd na tv ako nije formatiran moze se desiti da izbrise sve podatke na njemu
U cemu je ovde sad caka ???
Imam 4 - 5 000 filmova i kojekakvi serija (vecina u MKV formatu) na eksternim HDD-ovima i sad ne smem da prikljucim HDD na tv da da ih nebi sve izbrisao
Pri kupovini HDD -ovi su vec bili foratirani , znaci samo ih puni fajlovima .Na komp. rade normalo i bez problema
Treba li neka podesavanja pre povezivanja HDD i TV-a ili sta treba uraditi da mi se fajlovi ne izbrisu ???
Jos da dodam da su mi HDD 7200 rpm a cini mi se da sam procitai da na tv ne treba prikljucivati na brzinu vecu od 5400rpm

Poslednja izmena:
Nema cake i ne. Hard disk ti je formatiran u NTFS ili FAT32 sistem prethodno, inače ne bi na njega uopšte mogao da upisuješ podatke. HDD se formatira u specifičan sistem, samo ako želiš da ga koristiš za snimanje programa sa tjunera, tv ga ne dira u protivnom.

Netačno. Tv bez problema podržava hard diskove sa 7200rpm.

OK.
Za ovaj model je garancija 2god., medjutim ako registrujes i prijavis TV onda je garancija 5 god
Znaci moras da se prijavis na Samsung-ov sajt Samsung.US i da uneses podatke za TV Ali tamo su drugacije oznake ili drugi modeli
Da li je neko registrovao TV i kako je to uradio ???

Vrh Dno