Šta je novo?

Samsung 40c530 VS 40c5000

wengerija

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2007
Poena
320
Naime imam Samsung 32c530 par meseci i zadovoljan sam kvalitetom slike ali hocu da uzmem veci TV-e.
Preko drugara iz Madjarske bih uzeo veci i pala je odluka na 2 modela Samsung 40c530 (490E) i Samsung 40c5000 (550e) iskreno nisam nista citao o LED seriji Samsungovih modela tako da ne znam nista o njemu ... glavno pitanje je vredi li taj c5000 te razlike od 60E i zasto ... hvala unapred.

edit
TV bi sluzio kao monitor 90% vremena a malo bi se gledao HD IPTV

ja mislim da su televizori prilično slični, jedina razlika je tehnologija osvetljenja i debljina uređaja. naravno da će ti C5000 10x lepše izgledati kao monitor ako ideš na estetiku, tako da je tih 60€ više, sigurno opravdano.

Da znam ali sam cuo da je C5000 edge led model pa mi treba potvrda toga o_O jer nigde ne mogu da nadjem neki ozbiljniji review ovog televizora.

Bilo bi dobro da mozes da ga probas, zato sto modeli sa led osvetljenjem imaju mnogo vise problema sa probijanjem osvetljenja.
Isto imaju auto dimming ili kako li se vec zove, stalno ti drnda intenzitet pozadinskog osvetljenja a to ne moze da se iskljuci. Sto sve moze mnogo da iritira kod upotrebe kao monitora.
Ja bih rekao da je c530/550 bolja opcija za navedenu upotrebu, mada ne mora da znaci da je svako osetljiv na te probleme koje sam naveo.

Da znam ali sam cuo da je C5000 edge led model pa mi treba potvrda toga o_O jer nigde ne mogu da nadjem neki ozbiljniji review ovog televizora.

da li samsung uopšte ima full led televizore i u najskupljim serijama? možda D8000, ali sve ispod i pre toga je Edge 500%. jedino za LG znam da su skuplji Infinia modeli bili full led i to jedini kod nas.

Da, ali ima Micro Dimming Plus, što je jako dobro i verovatno najbliža stvar koja će ikada prići full array LED-u sa local dimming-om.

Nema :)
D8000 za evropsko trziste nema Micro Dimming Plus, ima Micro Dimming, a ono "plus" se odnosi na hardverski deo koji nedostaje, a imaju ga americki modeli. Tako da su u evropi D8000 i D7000 skroz isti osim dizajna.

Mada to nije ovde teme. Dakle taj D5000 ti je edge led model, panel bi trebao da je na nivou C530/550 samo uz drugacije pozadinsko osvetljenje.

Naime imam Samsung 32c530 par meseci i zadovoljan sam kvalitetom slike ali hocu da uzmem veci TV-e.
Preko drugara iz Madjarske bih uzeo veci i pala je odluka na 2 modela Samsung 40c530 (490E) i Samsung 40c5000 (550e) iskreno nisam nista citao o LED seriji Samsungovih modela tako da ne znam nista o njemu ... glavno pitanje je vredi li taj c5000 te razlike od 60E i zasto ... hvala unapred.

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09075145

Da li je moguca tolika razlika u ceni?

sajt TM-a ništa ne vredi, treba otići na lice mesta. stalno imaju neke akcije i popuste i može se desiti da nađeš čak i bolji tv za sličnu sumu ili čak i manje.

Odluka je pala na c530, ne bih da se kockam ;-) hvala svima na odgovorima

Nazad
Vrh Dno