Hteo bih da pitam da li neko zna šta se dešava oko ovog monitora kod nas? Hteo sam da ga kupim ali kažu da je model zastareo i da ga nema više kod distributera.
Da li posoji neki noviji model ovog monitora ili je u pitanju nešto drugo. Vidim ga ponegde u cenovnicima po basnoslovnim cenama (oko 1k eura) , što verovatno znači da ga nema kod nas.
Takođe da li zna neko monitor slične cene (do recimo 800e) sličnog kvaliteta, po mogućnosti bez wide gamut-a. Pre samsunga sam bio zainteresovan za eizo s2431, ali colorsys koji je distributer ga prodaje po veoma visokoj ceni u ondosu na inostranstvo (941e + pdv...). Hp 2475 bih preskočio.
Unapred hvala, Igor
Dobar dan Igore,
bez ikakve želje za konfontaciju sa Vama ili bilo kojim članom foruma, molim Vas da imate u vidu da cena opreme u Srbiji, Nemačkoj ili Engleskoj nije moguće da bude ista.
Mi radimo po uslovima i cenovniku koji dobijamo od EIZA. Na žalost cene su takve kakve jesu. Kada kažete da su veoma visoke u odnosu na inostranstvo....
Konsultujući google kao izvor informacija, u Engleskoj je najniza cena za sličan model monitora 643 funte =717 E a u Amazonu 863= 963.47E + Tax (free delivery). (skuplje nego mi)
Ili u nemackoj 775 E + Tax
Vi ćete naravno gledati najnižu moguću cenu na web-u i nju ćete proglasiti kao referentnu, što nije korektno.
Videti na webu cenu nekog proizvoda i kupiti po toj ceni nije isto.
Sa druge strane Vi najbolje znate kako da raspolažete sa svojim novcem i to vam niko ne osporava.
Vaše pravo je birate, ali vašim javnim komentarom nas postavljete u veoma negodnu poziciju.
Ne želim da ulazim u to, šta je to visoko ili veoma visoko, novac jednostavno ima svoju vrednost.
Kako je u Srbiji skoro sve skuplje nego u Nemačkoj nije potrebno dokazivati, i mi ma koliko želeli nemamo mogućnosti da postignemo takve cene za naše korisnike. Ali to je priča za nešto drugo a ne za monitore.
Nemojte zaboraviti da smo mi takođe obavezni da Vam u slučaju kvara zamenim monitor drugim dok se vaš ne popravi, i to sve tokom tri godine. Prodavac iz Engleske, Amerike ili Nemačke nema takvu obavezu prema Vama.
Nas spominjete u negativnoj konotaciji što takođe nije korektno.
Konkretno cena od 941 E je jako dobra cena za taj proizvod i uslugu.
Mi nismo moving box company. Mi prodajemo rešenja.
Kod nas dobijate grafički monitor isporučen, instaliran i kalibrisan od strane stručnih ljudi.
Takođe nemojte da zaboravite da je EIZO klasa za sebe. Ko je bio na DRUPI ove godine, mogao je da vidi EIZO monitore na skoro svim štandovima gde se posmatrala i demonstrirala digitalna obrada slike.
U Xrite trening centru u Regensdorfu su na primer sve EIZO monitori.
Prošlog meseca u Minhenu sam video kako stručnjaci iz Fogre testiraju monitore za Soft Proofing.
Reći ću Vam da samo jedan nije bio EIZO.
Za sva pitanja sam, u granicama svojim mogućnosti, raspoložen da odgovorim kako javno tako i na privatan mail.
Kako nemam mnogo iskustva u ovakvom tipu konverzacije i ukoliko su pravila foruma povređena mojim pisanjem molim vas da me usmerite u pravom smeru.
Srdačan pozdrav Goran Jovanovic