Šta je novo?

Samsung 245T zastareo model?

bash

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
304
Hteo bih da pitam da li neko zna šta se dešava oko ovog monitora kod nas? Hteo sam da ga kupim ali kažu da je model zastareo i da ga nema više kod distributera.

Da li posoji neki noviji model ovog monitora ili je u pitanju nešto drugo. Vidim ga ponegde u cenovnicima po basnoslovnim cenama (oko 1k eura) , što verovatno znači da ga nema kod nas.

Takođe da li zna neko monitor slične cene (do recimo 800e) sličnog kvaliteta, po mogućnosti bez wide gamut-a. Pre samsunga sam bio zainteresovan za eizo s2431, ali colorsys koji je distributer ga prodaje po veoma visokoj ceni u ondosu na inostranstvo (941e + pdv...). Hp 2475 bih preskočio.

Unapred hvala, Igor

Preskoči i pomenuti Dell. Ako nema 245T, juri neki od novih S-IPS-ova ili se otvori za Apple Cinema Display sa LED-om :D

Preskoči i pomenuti Dell. Ako nema 245T, juri neki od novih S-IPS-ova ili se otvori za Apple Cinema Display sa LED-om :D

Ma i ja bi Apple Cinema Display sa LED-om nego mislim samo da je Mac only zbog Mini-displayport-a ne moze na DVI izlaz od graficke ili ja gresim?

nesto sam i ja ovih dana razmisljao na temu kvalitetnih 24" i dosao do zakljucka da nema nicega zanimljivog. monitori su sqpi a kada dajem tolike pare hocu da sve bude savrseno, including design. 245T izgleda prosecno, HP je ruzan, Dell ima ocajnu podrsku kod nas i poneku manu, Apple ne volim, LG ne podnosim i na kraju nema nista...a da me deru za Eizo mi ne pada na pamet...

Poslednja izmena:
onda lepo uzmi NEC :)

Od jeftinijih ViewSonic VX2433wm (odličan dizajn, a pritom ima jedan od boljih TN ekrana koje sam video)

Iz zlatne sredine HP LP2475W (8-bit IPS sa CCFL-om široke game)

Ako cena nije bitna, ili se profesionalno baviš obradom fotografija, onda naravno HP LP2480zx (profi, 10-bitni IPS panel sa LED backlight-om)

Eto par ideja. Znam da HP-ovi nisu oličenje lepote, ali šta da se radi, jako su dobri...

Poslednja izmena:
TN nije tema ovog threada :)
a to koliko je 2475W dobar ima thread, covek je kupio i monitor probija gore i dole kao najgori TN :zgran: dobro sam se setio, mislim da je hteo da ga reklamira. sada cu da vidim sta je uradio...
edit:
iscackao sam thread:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=172733&page=7&highlight=S-IPS
mislim da je na prethodnim stranama kacio i slike probijanja...

Poslednja izmena:
Mora da mu je upao neispravan primerak... :( Dešava se... Ili naši uvoznici svašta uvoze (ono što nije prošlo EU kontrole kvaliteta?).

Lično imam 2407WFP-HC i zadovoljan sam istim. Boje i uglovi odlični, brzina zadovoljavajuća čak i za FPS-ove, dizajn lep, ima sve moguće i nemoguće od ulaza, USB 2.0 hub, čitač kartica itd.

Ne znam šta misliš pod očajnom podrškom Dell-a? Informatika jeste očajna u radu sa fizičkim licima, ali ne moraš od njih da kupiš monitor, ima još dilera Dell-a, npr. Direct Link, EWE, List, PiN.

Ako je neispravan, prodavac ima 30 dana (jel toliko beše?) da ga popravi ili zameni i to je to... Isto kao i za bilo koji drugi monitor ili komponentu...

Poslednja izmena:
nesto sam i ja ovih dana razmisljao na temu kvalitetnih 24" i dosao do zakljucka da nema nicega zanimljivog. monitori su sqpi a kada dajem tolike pare hocu da sve bude savrseno, including design. 245T izgleda prosecno, HP je ruzan, Dell ima ocajnu podrsku kod nas i poneku manu, Apple ne volim, LG ne podnosim i na kraju nema nista...a da me deru za Eizo mi ne pada na pamet...

WORD, to i mene cudi, zasto ne naprave neki po dizajnu novih jeftinih TN panela a da valja.

Mora da mu je upao neispravan primerak... :( Dešava se... Ili naši uvoznici svašta uvoze (ono što nije prošlo EU kontrole kvaliteta?).

Lično imam 2407WFP-HC i zadovoljan sam istim. Boje i uglovi odlični, brzina zadovoljavajuća čak i za FPS-ove, dizajn lep, ima sve moguće i nemoguće od ulaza, USB 2.0 hub, čitač kartica itd.

Ne znam šta misliš pod očajnom podrškom Dell-a? Informatika jeste očajna u radu sa fizičkim licima, ali ne moraš od njih da kupiš monitor, ima još dilera Dell-a, npr. Direct Link, EWE, List, PiN.

Ako je neispravan, prodavac ima 30 dana (jel toliko beše?) da ga popravi ili zameni i to je to... Isto kao i za bilo koji drugi monitor ili komponentu...

taj tvoj monitor bije dobar glas. stavise, koliko citah po forumu naslednik (osmica) je navodno (nesto) losiji od njega. Delimir je uzeo neki Dell monitor i imao je stravicnu igranku sa servisom, bila je tema cini mi se u domacem trzistu pre jedno godinu dana a mozda i jace. secam se da je monitor bio neispravan i kada ga je vratio da je uvoznik bio krajnje neprofesionalan i da je covek izgubio dosta zivaca. a sto se tice tih dilera...nije bitno ko je diler vec ko ga uvozi. ti monitor nosis kod uvoznika na servis po potrebi. ili ga odneses kod dilera a on ga prosledi uvozniku, isti djavo, tako da to sto ga prodaju i doticni nista ne znaci ako ga i ne uvoze...

NEC MultiSync LCD2490WUXi-BK: http://www.necdisplay.com/Products/Product/?product=a46240bd-a846-4de7-b644-bd7f0b7e6ece

Ne znam koliko košta kod nas. Svoj, 30" isto MultiSync serija, sam "uvezao".

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
1100$ :zgran: ovi su *****ali i Eizo po ceni ,)
hmm, 8ms i kontrast od siromasnih 800:1 ne ulivaju poverenje. znam da se tim ciframa ne treba previse verovati, ali...
Na mom je kontrast 1000:1. Ne želim da ti objašnjavam kakva je slika. :)

P.S. Imaš one azijske zujalice od 1000 BHP, a uvek bi prioritet imao Mercedes CL 500 sa više nego duplo manje konjskih snaga. :)

Poslednja izmena:
Pa baš da je DELL krš, i nije, pri tom lep je ...
E sad da ima boljih rešenja ima, konkretno kod nas na tržištu, HP (S-IPS, dobar završni kvalitet izrade, garancija na 1 mrtvi piksel, 3 godine garancije ...) npr HP LP2475w, znam da ih ljudi na forumu imaju, pa bi jedan user reviw i malo fotki možda podpomogao promociju ovog često odbacivanog monitora zato što je **RUŽAN** a ne ato što je loš ...

Generalno zbog uniformisanog dizajina odlično stoji na zidu, a sa nosačem od nekih ~50eur može da se izvede svaki položaj monitora mnogo lakše nego kada je on na stock postolju ...

BTW, HP Support je na našem tržištu definitivno najjači, tako da što se toga tiče nemorate da brinete, a cena mu je ... ja sam drugaru dovukao primerak iz BSProcesora za 37500 din u decembru pa vi prosudite ima li bolje kupovine!

Samsung, pfff preskup, NEC je fantastičan, da ne kažem najbolji, ali CEEEEENA, DELL ima svojih mana, HP ružnjikav (meni se lično dopada), ...

Prosudite sami, moj glas ide HP-u i NEC-u (ako neko može da ih priušti)

Kao laik a ne kao neko ko se razume moze se progooglati na netu i videti sta trenutno zauzima standard na trzistu kao vrh u kvalitetu!Ako to nije Dell ja ne znam sta je onda.Zaista mi nije jasno kakve su to budalastine i nestrucne izjave tipa Dell je krsh?To samo malo dete moze da izjavi!
Ajde nek se iznesu cinjenice molim lepo model po model!
24'' ,27'' , 30'' !!!Sad sto je kod nas jako malo zastupljen i sto je podrska ocajna a uvoznici bezobrazni generalizujemo da je Dell krsh!Wow,bas "dubokoumna" procena!
S-IPS paneli na nekim drugim monitorima odredjenih brendova su losiji primetno u kvalitetu slike sa Dell-ovim S-PVA panelom!Toliko mnogo thread-ova i testova,ne treba mnogo polemisati!
Da Nec se pokazao jako dobro ali ja bih isao na varijantu ako je u pitanju 24 " monitor na Dell 2407WFP - Rev A04 (ova verzija ima S -IPS panel ) ili ti u krajnjem slucaju novijim modelom Dell 2408WFP Rev A01 !

Poslednja izmena:
problem kad uzimas Dell je da otkud znas koju reviziju ces dobiti, nemam nikakvu vezu, pa da mi to proveri neko pre nego sto uzmem, a distributeri cisto sumnjam da ce mi reci.

Nec je slabo nabavljiv kod nas (bar kako vidim po modelima na itsvet.com)

Izgleda da trenutno ne moze da se nadje nista sto nije falicno a da se ne iskesira iznad soma evra.

Trenutno imam 971p sa kojim sa sasvim zadovoljan, ali je ipak dijagonala za danasnje uslove veoma mala. Monitor istih karakteristika a da je 24'' bi mi sasvim odgovarao (ok, sto se dizajna tice ne mora, posto bolji dizajn od ovoga nisam video, a i necu sigurno jedno vreme :) )

Ubedio si me. Krs je.

Ok, ne ljuti se. Ja sam dobio isti na test, imao je toliko loše gradijente i generalno nije bilo moguće namestiti kolorit da slike budu ok. Upravo zato je izašlo još pet revizija firmvera, koliko sam mogao da propratim na hardocp forumu (ne pratim taj forum, izguglao sam topic).

nije bilo do primerka... dinamika je bila dobra, crna dobra, nije bilo probijanja poz. osvetljenja, ali boje su bile kao da sam stavio u windowsu (ok, malo karikiram) - 256 boja. I na kraju, onaj očajni OSD, ko je ono izmislio, treba u zatvor da ga stave...

Prosto, uzeo sam ga na test i bio je toliko krš da sam ga vratio distributeru. Što da opisujem nešto što će ubuduće doći eventualno sa novijom verzijom firmware-a (tako sam se tada nadao i tako sam rezonovao) i nanosim štetu i njima i eventualnim kupcima?

Hteo bih da pitam da li neko zna šta se dešava oko ovog monitora kod nas? Hteo sam da ga kupim ali kažu da je model zastareo i da ga nema više kod distributera.

Da li posoji neki noviji model ovog monitora ili je u pitanju nešto drugo. Vidim ga ponegde u cenovnicima po basnoslovnim cenama (oko 1k eura) , što verovatno znači da ga nema kod nas.

Takođe da li zna neko monitor slične cene (do recimo 800e) sličnog kvaliteta, po mogućnosti bez wide gamut-a. Pre samsunga sam bio zainteresovan za eizo s2431, ali colorsys koji je distributer ga prodaje po veoma visokoj ceni u ondosu na inostranstvo (941e + pdv...). Hp 2475 bih preskočio.

Unapred hvala, Igor

Dobar dan Igore,
bez ikakve želje za konfontaciju sa Vama ili bilo kojim članom foruma, molim Vas da imate u vidu da cena opreme u Srbiji, Nemačkoj ili Engleskoj nije moguće da bude ista.
Mi radimo po uslovima i cenovniku koji dobijamo od EIZA. Na žalost cene su takve kakve jesu. Kada kažete da su veoma visoke u odnosu na inostranstvo....
Konsultujući google kao izvor informacija, u Engleskoj je najniza cena za sličan model monitora 643 funte =717 E a u Amazonu 863= 963.47E + Tax (free delivery). (skuplje nego mi)
Ili u nemackoj 775 E + Tax
Vi ćete naravno gledati najnižu moguću cenu na web-u i nju ćete proglasiti kao referentnu, što nije korektno.
Videti na webu cenu nekog proizvoda i kupiti po toj ceni nije isto.
Sa druge strane Vi najbolje znate kako da raspolažete sa svojim novcem i to vam niko ne osporava.
Vaše pravo je birate, ali vašim javnim komentarom nas postavljete u veoma negodnu poziciju.
Ne želim da ulazim u to, šta je to visoko ili veoma visoko, novac jednostavno ima svoju vrednost.
Kako je u Srbiji skoro sve skuplje nego u Nemačkoj nije potrebno dokazivati, i mi ma koliko želeli nemamo mogućnosti da postignemo takve cene za naše korisnike. Ali to je priča za nešto drugo a ne za monitore.

Nemojte zaboraviti da smo mi takođe obavezni da Vam u slučaju kvara zamenim monitor drugim dok se vaš ne popravi, i to sve tokom tri godine. Prodavac iz Engleske, Amerike ili Nemačke nema takvu obavezu prema Vama.
Nas spominjete u negativnoj konotaciji što takođe nije korektno.

Konkretno cena od 941 E je jako dobra cena za taj proizvod i uslugu.
Mi nismo moving box company. Mi prodajemo rešenja.
Kod nas dobijate grafički monitor isporučen, instaliran i kalibrisan od strane stručnih ljudi.
Takođe nemojte da zaboravite da je EIZO klasa za sebe. Ko je bio na DRUPI ove godine, mogao je da vidi EIZO monitore na skoro svim štandovima gde se posmatrala i demonstrirala digitalna obrada slike.
U Xrite trening centru u Regensdorfu su na primer sve EIZO monitori.
Prošlog meseca u Minhenu sam video kako stručnjaci iz Fogre testiraju monitore za Soft Proofing.
Reći ću Vam da samo jedan nije bio EIZO.

Za sva pitanja sam, u granicama svojim mogućnosti, raspoložen da odgovorim kako javno tako i na privatan mail.
Kako nemam mnogo iskustva u ovakvom tipu konverzacije i ukoliko su pravila foruma povređena mojim pisanjem molim vas da me usmerite u pravom smeru.
Srdačan pozdrav Goran Jovanovic

Chinaski je napisao(la):
Dobar dan Chinaski,
kako sve cene padaju tako padaju i cene monitora. Ali perfekcija košta.
Ja se zaista slažem sa Vama da sve to možda može da bude jeftinije.
Isto tako ne možete poredit EIDO CG232W-BK i samsung T220.
Kao ni Bugatti Veyron i Audi R8 ( ma kako se audi nekome dopadao, pogledajte na youtube poređenje http://www.youtube.com/watch?v=xS_unscao0Q)
Da li je Bugatti skup? Za mene jeste, sa druge strane jako bih voleo da ga provozam.
Ali kakav je to vaš komentar da vas neko dere? Nemojte da mešate slobodu i kulturu izražavanja.
Kako između ostalog volim muziku, sa jednim prijateljem sam pričao, znate kako to ide.... koji zvučnici, koje pojačalo.... topli zvuk, meki basovi...
Na kraju mi prijatelj reče. "Jel znaš ti bre šta svira?". Ja ga gledam i ne razumem.
On mi odgovori "Pare!"
Na žalost tako je i kod monitora. Laički rečeno gledamo tehničke podatke monitora ali oni su slaba vajda. Šta nam znači 6 ms odziv. Kada znamo da je odziv vezan za tehnologiju panela, a znamo koji su najbrži...

Kako vi kažete da vam ne pada napamet da vas neko dere ....
Ja bih rekao: Kupiću monitor koji je u skladu sa mojim potrebama i mogućnostima
Ne želim da komentarišem vaše mogućnosti i zahteve, samo pokušavam kao prodavac i konsultant za upravljanje bojom da ih razumem.
Perfektno a da ništa ne košta? Jel tako?

Srdačan pozdrav Goran Jovanović

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno