Šta je novo?

Samsung 24" 2443NW

malimilan

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
309
2443NW - Da li ima neko ovaj monitor?
Nisam nasao temu u kojoj se spominje, a vidim da je jedan od jeftinijih 24"

Bilo bi lepo da neko ko ima ovaj monitor zapise neke impresije

Procitao sam lep pregled 2243NW ovde na forumu, a i video kod drugara...skroz OK za te pare, a koliko mogu da primetim, ista je serija, potpuno isto izgledaju osim razlike u dijagonali i rezoluciji. Planiram da uskoro kupim ovako neki monitor, nadam se da ce jos malo da mu padne cena; ne razumem zasto je razlika izmedju 24" i 22" 100e! 24" je skuplja za cak 62%!

nema dvi... pass
ja planiram da uzmem 2493hm

aha, video sam i ja taj 2493HM..strasan je..ali dosta je skuplji..
ukljucio sam moj 930BF(preko DVI-a) pored 2243NW kod drugara, na isti komp, ima male razlike u slici, ali nista specijalno..
mada juce sam cuo da na 24" sa analognim nije bas sjajna slika..do 22" na VGA moze ok da izgleda..a sve preko je losije..tako da mislim da batalim ovaj 2443NW
jel ima neko iskustva sa ovim monitorom? ili s nekim slicnim od ovih jeftinijih?
pozz

Ne znam koliko u tome ima istine ali ja uopste ne mogu da se zalim na prikaz slike, ide preko VGA(T220) i ono sto vidim izgleda sjajno.

2443NW koristi iste panele kao 245B, ali ima samo analogni priključak... nema razloga da nudi ne znam kako drugačije "performanse" od 245B ili 2493HM, isti su paneli, difuzori, CCFL lampe i na istom mestu se sklapaju. 2443NW se prodaje kod nas i na još dva tri tržišta u okolini, ali je to isto što i 245B, samo sa tiltom, bez overdrive-a (5 uemsto 2 ms) i bez DVI-a...

hvala na informaciji...sad pitanje taj sto mi je ovo ispricao za 24" koliko je kompetentan... s obzirom da si moderator..i iz redakcije.. verujem ti na rec, vidim razumes se u ove stvari ;)
videcu jos do kraja godine kako ce se kretati cene..pa cu uzeti u obzir i ovaj monitor
pozz

Stigao mi je danas ovaj monitor :)

Evo ukratko u par crta.
Ovo je ogroman monitor! :) Kad sam ga raspakovao nisam mogao da verujem kako mali izgleda Samsung 955b (19") pored njega.
Sklapanje je vrlo jednostavno, spoji se "vrat" u monitor i na njega se navrne postolje i zavrne. Monitor mozete okrecati do mile volje u krug ali napred i nazad skoro nikako.

Na prvo ukljucenje odmah odusevljenje, monitor ima neku vrstu auto-adjustmenta koji se prilagodjava svakoj rezoluciji i automatski siri sliku do ivice ma koja rezolucija se odabere u windowsu ili igrama.

Na srecu monitor nema mrtvaka a slika je ostra i za klasu iznad Samsunga 955b kojeg sam ranije koristio par godina. Pozadinskog probijanja gotovo i da nema, vidi se recimo milimetar jedan po ivicama malo da izbija svetlost ali to je ako ga gledate iskoso. Kada sedite ispred njega slika je savrsena i prosto ne mogu da verujem da sam tri meseca razbijao glavu dali da dam isto novaca za 22" sa dvi ili 24" bez dvi. Ovo je pravi izbor.

Evo i par slika, lose su jer je kamerica bezveze ali cisto da vidite kakva je ovo zivotinja :)

Stigao mi je danas ovaj monitor :)

... Monitor mozete okrecati do mile volje u krug ali napred i nazad skoro nikako.

Ne moze uopste ili ide tesko?
Ako ide tesko, moras lepo da ga uhvatis jer oce da se izvije plastika.

vidi da ima kliznu stazu ali treba siliti da bi islo, nemam potrebu da ga mrdam tako da sam ok sa tim.

Mnogo ružno izgleda. kao da su zaboravili na dizajn kućišta.

Koliko je bitno da li ima analogni ulaz na grfickoj jer nema DVI na monitoru...jer planiram da kupim neku bolju grafiku,npr. 9800gt

Poslednja izmena:
Koliko je bitno da li ima analogni ulaz na grfickoj jer nema DVI na monitoru...jer planiram da kupim neku bolju grafiku,npr. 9800gt

Nije bitno, uz svaku grafičku dobiješ DVI to D-SUB adapter a i onako danas nećeš naći iole bolju grafičku sa D-SUBom.

Poslednja izmena:
Evo i ja isto razmishljam uzeti 22" sa DVI (BenQ 2220HD) ili ovaj Samsung 2443NW...predlozi?

Vrh Dno