Šta je novo?

Samsung 226bw Ogrebotina!

Dr.oga

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2010
Poena
301
Moja oprema  
Laptop
Acer Predator Helios 500
Mobilni telefon
BlackShark 2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
E ovako stoje stvari,uzeo sam polovnog samsunga 226bw izuzetno povoljno samo sto monitor ima jedan problem,ekran mu je ogreban 1cm -1mm je velicina ogremotine ali je dosta duboka,monitor radi bez problema samo sto eto stoji mi linija koja mi bode oci... Ima li tome resenja ili ?

Hvala unapred!
:wave:

Prodaj monitor :p, salim se, na kom delu panela se nalazi ogrebotina? cisto sumnjam da tu moze nesto da se uradi...

Pa jedno 6cm od leve ivice i 2cm od dole... Ne postoji neka pasta ili shta vec? :(

Odavno postoje sredstva/paste za ogrebotine na CD-ovima i socivima za objektivima fotoaparata.

Nisam ekspert samo sam malo guglao, te nadjoh nesto ovako:
http://janvil.com/plastic_polish.htm

To je navodno 'PLASTIC RESTORE SYSTEM' koji moze da se koristi i za 'LCD Computer Screens'.
Koliko shvatam iz teksta ovo je samo hemijski ekvivalent jednom jako finom smirglanju.

Ne znam koliko bi ti tako nesto koristilo, ali ja bih pre 'poravnavanja' verovatno pokusao sa nekom pastom za ispunu ako to uopste moze kod ans da se nadje.
Takodje treba dobro proveriti koja hemija sme da se koristi na tvom LCD-u.

Da li ti linija bode oci bukvalno (znaci smeta ti dok radis) ili ti samo smeta sto je uopste tu?
Ako nema vizualnih smetnji najbolje da je uopste ne pipas.
Ako ogrebotina prelama svetlost i vidi se pri radu , onda bi bilo pametno da te neko sa iskustvom uputi u korake.

Ja sam par puta cistio hemijom stvari sa panela kod ljudi, i svaki put sam se preznojio.
Kod tebe je jos gora situacija, moras da ides ispod povrsine :) Srecno.

Odavno postoje sredstva/paste za ogrebotine na CD-ovima i socivima za objektivima fotoaparata.

Nisam ekspert samo sam malo guglao, te nadjoh nesto ovako:
http://janvil.com/plastic_polish.htm

To je navodno 'PLASTIC RESTORE SYSTEM' koji moze da se koristi i za 'LCD Computer Screens'.
Koliko shvatam iz teksta ovo je samo hemijski ekvivalent jednom jako finom smirglanju.

Ne znam koliko bi ti tako nesto koristilo, ali ja bih pre 'poravnavanja' verovatno pokusao sa nekom pastom za ispunu ako to uopste moze kod ans da se nadje.
Takodje treba dobro proveriti koja hemija sme da se koristi na tvom LCD-u.

Da li ti linija bode oci bukvalno (znaci smeta ti dok radis) ili ti samo smeta sto je uopste tu?
Ako nema vizualnih smetnji najbolje da je uopste ne pipas.
Ako ogrebotina prelama svetlost i vidi se pri radu , onda bi bilo pametno da te neko sa iskustvom uputi u korake.

Ja sam par puta cistio hemijom stvari sa panela kod ljudi, i svaki put sam se preznojio.
Kod tebe je jos gora situacija, moras da ides ispod povrsine :) Srecno.

Prvo da ti se zahvalim...

Kao sto rekoh ,monitor radi savrseno samo sto eto ta ogrebotina stoji tu,ne prelama svetlost niti bilo sta ..
Cuo sam od jedne osobe isto to za smirglu ali ne bih da rizikujem ,ako ne naletim na neku pastu ostavitju ga ovako...

U svakom slucaju hvala na pomoci...
:wave::wave::wave:

I jos bih vas zamolio ako neko naleti na neko sretstvo koje bi mozda resilo ovaj problem da me obavesti. Hvala...

JA iskreno mislim da tu nijedna smirgla ni pasta nemoze da pomogne...Samo da ignorises to...

Mada sam video na netu da neki 'ludaci' preporucuju rucno smirglanje (fino poliranje) LCD panela ovakvim slucajevima, ne smem da se slozim sa tim.
Cak iako je u pitanju wet-sanding sa 3200+ smirglama.
Veca je sansa da covek zezne ceo monitor :)

Ovakve hemikalje bi trebalo samo da skinu molekule plastike sa same ivice ogrebotine, te da je zaoble i ucine da bude manje primetna tokom rada.
U onom paketu konkretno (nisam ga nikada probao) pise da ima tri razlicite jacinu, pa treba pokusati prvo sa najslabijim, itd.

Ja bih se ipak slozio Dr.Ogijem :) i sacekao neku pastu koja bi mozda ispunila rupicu i poboljsala indeks prelamanja (ako je to uopste neophodno).
Koliko sam shvatio na svakom panelu se nalazi tanak sloj neke vrste plastike na kraju i uglavnom se on osteti ovakvim mikro-ogrebotinama.
Bilo kakav invazivan pristup moze da probije taj sloj i prodre dublje ka samoj matrici panela, i ucini ga trajno neupotrebljivim.

Znaci 226bw je super monitor, nema razloga rizikovati ga.

Mada sam video na netu da neki 'ludaci' preporucuju rucno smirglanje (fino poliranje) LCD panela ovakvim slucajevima, ne smem da se slozim sa tim.
Cak iako je u pitanju wet-sanding sa 3200+ smirglama.
Veca je sansa da covek zezne ceo monitor :)

Ovakve hemikalje bi trebalo samo da skinu molekule plastike sa same ivice ogrebotine, te da je zaoble i ucine da bude manje primetna tokom rada.
U onom paketu konkretno (nisam ga nikada probao) pise da ima tri razlicite jacinu, pa treba pokusati prvo sa najslabijim, itd.

Ja bih se ipak slozio Dr.Ogijem :) i sacekao neku pastu koja bi mozda ispunila rupicu i poboljsala indeks prelamanja (ako je to uopste neophodno).
Koliko sam shvatio na svakom panelu se nalazi tanak sloj neke vrste plastike na kraju i uglavnom se on osteti ovakvim mikro-ogrebotinama.
Bilo kakav invazivan pristup moze da probije taj sloj i prodre dublje ka samoj matrici panela, i ucini ga trajno neupotrebljivim.

Znaci 226bw je super monitor, nema razloga rizikovati ga.

Hvala na savetu,nisam ni planirao da ga rizikujem ili bilo sta sa smirglom,mislio sam ako naleti neka pasta za popunjavanje ili tako nesto to tju pokusati,do tada... :)
:type:

Povrsina panela je mat, a sa poliranjem samo ces da je uglacas na tome delu gde je ogrebotina i onda ce da izgleda jos odvratnije, a narocito kada je ugasen monitor. To ti govorim cisto iz iskustva jer sam probao na nekim mrtvim monitorima.
Ostavi to kako jeste i ignorisi ako mozes, a ako ne onda kupi drugi.

ako ti bas smeta zalepi nalepnicu preko ogrebotine

mala sala

nemozes nnista uraditi ili prodaj ili se pomori sa tim

Zar glass service ne radi nesto slicno ovome?

Dr.oga, koristi ga dok mozes, jer koliko bi te kostala vremena i novca zayebancija sa pokusavanjem da to resis, sto verovatno ne bi ni uspelo, mogao bi da kupis nov monitor.

Ako se ne naviknes, prodas ga nekom kome to nije bitno, a sebi kupis nov ili polovan bez ogrebotine.

Prvo da ti se zahvalim...

Kao sto rekoh ,monitor radi savrseno samo sto eto ta ogrebotina stoji tu,ne prelama svetlost niti bilo sta ..
Cuo sam od jedne osobe isto to za smirglu ali ne bih da rizikujem ,ako ne naletim na neku pastu ostavitju ga ovako...

U svakom slucaju hvala na pomoci...
:wave::wave::wave:

I jos bih vas zamolio ako neko naleti na neko sretstvo koje bi mozda resilo ovaj problem da me obavesti. Hvala...

Samo zamena cele plastike preko te matrice nista drugo ako je to uopste moguce.
Smirglanje paste za ispune:wave: itd ce samo pogorsati stanje, ja ne bih nista dirao, jedino ako postoji mogucnost da se promeni cela ta plastika.

Pa mislim ta plastika i jeste monitor :p

Nazad
Vrh Dno