Šta je novo?

Samsung 226BW kolorni profili

I meni treba za 2232bw..još ako je kalibrisan spyderom milina ;)

Minimum koji treba od informacija je i koji panel ima vas monitor.
Imam ovaj za 2232 CMO panel. Neznam odakle mi je ovaj od 226BW, ali probaj.

Ne znam zasto mi nije uz prethodnu poruku okacio attach, valjda ce sada biti OK.

Prilozi

• Samsung.zip
    5.2 KB · Pregleda: 89
Da zaboravih i u ovoj temi gedzo da napisem da je s panel tj onaj sa a u oznaci :wave:

Super pa ima za sve 2232bw osim za CAA :wall:

Evo stavio sam ovaj sa dvi i slika mi se prilicno posvetlela. Sad na 30/30 drzim i opet svetlo!!

Mislim da je onaj profil bez dodatnih oznaka za tvoj panel (Samsung), a onaj drugi za CMO (govorim o profilima na onom linku za DL).

Poslednja izmena:
Da bih skinuo WinColor trazi mi proveru Windows-a.Kako ste vi skinuli?

google i ukucas naziiv fajla i skines sa drugog sajta ili kupis orginal windows ;)

He-he tek sada vidim koliko sam glup.Hvala na odgovoru!

Jedno pitanje: Kako da wincolor automatski pri restartu kompa ucita kolorni profil i zadrzi ga prolikom pokretanja neke igre recimo,tj zadrzi ga za stalno? Pri svakom restartu-ili ulasku u neku igru vraca mi defalut-na podesavanja! :wall::wall::wall::zgran:

Ako ti set as defoult u trecem tebu nepomaze, onda stvarno nemam ideju :wave:

'vako

XP users:

Download Microsoft's WinColor, install it, and now Color will appear in your Control Panel. Open Color, select the Profiles tab, and load one of the profiles above. Next, go to the Devices tab, choose Displays, and click Add.... Now select the profile you want to use with the 226BW, hit OK, and choose Set as Default.

To get the profile to load with Windows XP, right-click the Start button » Open All Users, navigate into Programs » Startup folder. Put a shortcut to WinColor.exe here. Right-click the shortcut, click Properties, and add /L to the end of the Target field, so it looks something like this:
"C:\Program Files\Pro Imaging Powertoys\Microsoft Color Control Panel
Applet for Windows XP\WinColor.exe" /L

Don't copy and paste the above line into your Target field, since you may have installed the program to a different location. Just add a space, forward slash, and an L to the end so it looks like the above example. Also be sure you don't have any other gamma loaders in your Startup folder or otherwise set to start with Windows, such as Adobe Gamma or Powerstrip.

ovo 100% dize profil sa winom, ali i ja imam problem sa igrama, uvek posle moram rucno da vracem..

E sad mi nista nije jasno...sto nekom pstaje profil, a nekome se gubi?! :wall:

'vako
To get the profile to load with Windows XP, right-click the Start button » Open All Users, navigate into Programs » Startup folder. Put a shortcut to WinColor.exe here. Right-click the shortcut, click Properties, and add /L to the end of the Target field, so it looks something like this:
"C:\Program Files\Pro Imaging Powertoys\Microsoft Color Control Panel
Applet for Windows XP\WinColor.exe" /L

Don't copy and paste the above line into your Target field, since you may have installed the program to a different location. Just add a space, forward slash, and an L to the end so it looks like the above example. Also be sure you don't have any other gamma loaders in your Startup folder or otherwise set to start with Windows, such as Adobe Gamma or Powerstrip.

Ovo raaaadi! :banana:
S tim sto moram da kazem da,ako se nekom ne svidja profil za 2232BW nek proba profil za 226BW,meni je taj pomogao... U principu ,koliko sam ja citajuci shvatio,razlika izmedju 226BW i 2232BW je samo u dizajnu.

a je l' ima neka "fora" da se WinColor instalira na 2003 Server? :)

Jos jedna muka: Ovi profili rade u Xp sa Wincolor,ali u Visti ne rade (po uputstvu za Vistu)... Jer ima neki "wincolor" za Vistu ili neki nacin da ovi profili prorade i u Visti????

A jel nemoze klasican nacin...desni klik properties,settings,advanced,color managment, add,set as defoult?!

Brate kakve to sisteme imas kad ti nigde nista neradi?!

A ovo
ali u Visti ne rade (po uputstvu za Vistu)...
moze da se shvati na vise nacina ;)

:wave:

EM2000 jel ti bese imas S panel na tom 2232 i koji si profil za 226 koristio? Jel se razlikuje od onog 2232BW DVI profila?

Imam 2232 "C" panel i koristim C profil za 226bw ,razlikuje se od ovog 2232 dvi,svi osim ovog za 226 su preterano "svetli",kao da kalibrisanje i ne postoji... Mozda bi se osetila razlika,ali sa drugacijim podesavanjima na samom monitoru...

Uostalom-probaj,nista ne kosta-skodi ;)

edit:
Brate kakve to sisteme imas kad ti nigde nista neradi?!

Narodne,full updateovane ;)
I nije da nista ne radi,sve extra radi,"samo" me zezaju ovaj glupi Samsung i ovi kolorni profili...

Poslednja izmena:
Sve u svemu gomila linkova sa kalibracijom za C panel ali nijedan (mozda 1) sa S panelom!

Vrh Dno