Šta je novo?

Samsung 225bw i 226bw

225BW--veliki.jpg

225BW - 5ms, 700:1 kontrast, osvetljenje 280cd/m2

226bw--v.jpg

226BW - 2ms, 1000:1 kontrast (3000:1 dynamic), osvetljenje 300cd/m2, nesto laksi, lepsi dizajn 🙂

Takodje, 225BW moze da se podesava po visini, 226BW ne... ne znam zasto su to skratili novijoj verziji.

Poslednja izmena:
Ja sam izmedju 225 i 226 izabrao prvi samo zato sto je podesiv po visini. Meni to jako mnogo znaci jer sam (pre)visok. Inace je 226 sasvim dobar monitor, ali mislim da nije prevelika greska kupiti 225 jer i on ima odlicnu sliku.

225 je ipak moj izbor

Problem nije samo sa visokima nego je vrlo bitno za nas dizajnere da je monitor podesiv po visini i da ima rotate mada nekome ko igra igrice nije nista bitno a neznam za koju svrhu treba coveku monitor. Odlican izbor je i Acer x222w mada ga nema kod nas kao i Asus neznam tacno model.

Ja sam radio oko 30-45 minuta, najveci problem je ugao vidljivosti po meni, sve ostalo je fenomenalno, u igricama je jeziv. Kad sam ukljucio AA i AS i pustio Uefa CL smrzao sam se...kao da gledas utakmicu na TV. Filmovi su super mada ja imam flat TV CRT digital tako da mi je to jos neprevazidjeno. Citao sam dosta o 226BW i ne zelim da uvredim nikog ali reci cu iz desetine reviewa sta sam zakljucio. Ima 4 razlicita panela, DC je sr...e i ergonomija mu je nula. Ipak sam za 225BW. Mada kazem postoji taj ASUS MW221U kome je u Eurolinku pala cena na 295e i koji ima podrsku za HD, 170/160 ugao i 2ms, kazu strancu da mu je jedina mana sto ima manje intezivne boje od Samsunga sto je po meni plus a ne minus. Neznam ni sam sta da kazem ja se dvoumim. Postoji jos jedna opcija a to je novi LG wide od 22". Prelep za oko, odlican novi tip LG.Philips TN panela, ameri lude za njim ali je pitanje kolika ce biti cena kod nas jerbo dok to stigne iz US prodje 100 ruku. Odlucite sami citajte testove itd. Ja kupujem definitivno 22" wide u septembru a koji neznam :wall:

Mada kazem postoji taj ASUS MW221U kome je u Eurolinku pala cena na 295e i koji ima podrsku za HD, 170/160 ugao i 2ms, kazu strancu da mu je jedina mana sto ima manje intezivne boje od Samsunga sto je po meni plus a ne minus.

Taj ASUS mi se cini odlicna kupovina za te pare. Na netu citam da ima DVI prikljucak, nadam se da je to slucaj i sa modelom koji se prodaje kod nas. Inace i dizajn je dopadljiv, a posto i ja pocetkom septembra planiram da se obradujem jednom 22-icom imacu ga u uzi izbor.

Nazad
Vrh Dno