Šta je novo?

Samsung 2232bw i multimedia

blackbear

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2007
Poena
349
Interesuje me ovaj samsungov model, jedan je od najboljih
igrackih tft monitora ali da li se tako dobro snalazi i sa multimediom.

Ono sto mi je bitno jeste video reprodukcija divx materijala prvenstventno, kako ce izgledati slika sa tv tunera i ozbiljan rad u photoshopu.

Vec sam se nekako odlucio za ovaj model 2232bw.pa me interesuje iskustvo nekog ko je recimo presao sa CRT-a na ovakav monitor.

Ako ti zapadne CMO panel kao meni rad u photoshopu, hm, pa boje blago receno vuku na plavo sto se moze donekle ispraviti kalibracijom ili kolornim profilom koji sam okacio na forumu za ovaj panel.

Ali TN panel i nije namenjen ozbiljnim grafickim zahvatima, niti je sposoban za pun prikaz boja vec ih simulira.

A sto se tice multimedije nemam zamerke dok tv kartu nemam. Osim sto na divxu vidis svaku gresku u odnosu na CRT, osim ako je HD rezolucija naravno.

Kao sto rece mdm u pitanju je TN panel i on je najgori sto se tice realnog prikaza boja tako da neki ozbiljan dizajn ne dolazi u obzir na takvom monitoru..

Sto se tice multimedije, igre i filmovi, totalno je zadovoljavajuci.... Po meni je jedina mana tog monitora njegov dizajn... Taj dizajn mi je vise za LCD televizore nego za monitor ali ovo je moje licno misljenje... Verujem da se tebi dizajn svidja....

Ja licno nameravan da pazarim 245B uskoro.

dizajn mi je na poslednjem mestu sada, vec da nadjem dobru sliku + 22" =300€..

Ja sam prilicno zadovoljan sa mojim monitorom (S panel), igrice rade odlicno, divx izgleda dobro tek kad se udaljis malo od monitora (minimum 1,5 m) i dosta zavisi od kompresije.

I ja bi bio presrecan sa s panelom samo kako to ubosti?!
Javi na PM ako imas neku ideju ili barem gde si nabavio.

Vrh Dno