Šta je novo?

Samsung 2032bw problem

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
395
Posedujem već 4 godine monitor Samsung 2032bw i do sada je radio bez problema. Međutim u poslednjih desetak dana prilikom pokretanja aplikacije PotPlayer ili prilikom korišćenja Google Chrome-a i Windows Explorer-a počelo je da mi se javlja nešto na ekranu, ne bih znao kako to da opišem pa ću morati da postavim kratak video da bi vam bilo jasnije o čemu se radi.
http://imageshack.us/clip/my-videos/705/twad.mp4/
Znači pojavi se nešto i zatreperi u deliću sekunde. Prvo sam mislio da je u pitanju kartica i AMD drajveri ali s obzirom da se ovo ne dešava na extended desktop-u (Sony LCD) kada tamo pokrenem te aplikacije isključio sam tu mogućnost. Napisaću i kakva je situacija sa hardwer-om i softwer-om koji koristim.

- Windows 7 64 bit.
- Drajveri Ati catalyst 11.11, oni su instalirani posle reinstalacije operativnog sistema, kada se problem pojavio instalirao sam Ati Catalyst 11.12 ali je problem ostao
- Grafička Sapphire Radeon 6770 HD.
- Monitor mi je spojen preko DVI-DVI kabla a TV preko HDMI-HDMI kabla.
- Probao sam da monitor ubodem u drugi utikač za struju na različitoj fazi u kući ali problem je ostao. Opet isključujem struju kao problem jer 4 godine je bilo sve u redu, takođe nije kupljen nijedan novi uređaj u kući. Na kraju krajeva postoji neka pravilnost u javljanju ovog problema.
- Problem je ostao i sa drajverima za monitor i bez njih.

Najsigurnija varijanta je da nađem drugi monitor sa DVI ulazom pa da probam kako će se ponašati, ako se isto ponaša znači monitor nije problem, ako ne znači da je moj monitor sigurno problem. Međutim dok ne nađem nekoga ko ima takav monitor i raspoložen je da mi ga pozajmi, voleo bih da čujem i vaše mišljenje ovde. Unapred hvala!

Poslednja izmena:
Ok hvala na odgovoru ali grafička je nova, kao i cela konfiguracija, sve je kupljeno pre manje od 2 meseca. Takođe to mi se ne dešava kada aplikaciju pokrećem sa drugog ekrana.

Ako imaš mogućnosti probaj da zakačiš monitor na neki drugi komp pa ga malo ispitaj pošto meni deluje da je ovo nešto softverski a ne do monitora...

Moguće da je softverski jer su svi problemi počeli sa instaliranjem Potplayer-a, međutim zanimljivo je da kada koristim PotPlayer i puštam SD Avi file to se ne dešava, kada pustim HD Avi ili Mkv file to se desi, takođe kada puštam SD DVD file preko PowerDVD 11 nema nikakvih problema. Deinstalirao sam PotPlayer koristeći Your Uninstaller ali problem je ostao kod korišćenja Windows Explorer-a i Google Chrom-a. Kada PotPlayer ugasim na sekundarnom ekranu i kada se ponovo aktivira na sekundarnom ekranu jer pamti poslednji položaj tamo problema nema. Večeras nisam u mogućnosti ali ću sutra uraditi mali eksperiment, naime iskljućiću Samsung i ostaviću kao jedini monitor Sony LCD TV, onda ću videti kako će biti stanje i da li će problema biti ili će sve raditi normalno. Najsigurnija varijanta mi je kao što sam rekao da prikačim drugi monitor sa DVI ulazom ali trenutno ne mogu još naći od koga da ga pozajmim.

Ipak sam imao vremena da večeras odradim pomenuti eksperiment, monitor sam odneo na drugi komp i tamo ga spojio DVI-DVI kao što je i kod mene bilo, sve je bilo u redu. Dakle ipak nije monitor u pitanju. Deisntalirao sam Potplayer i problem je nestao, instalirao sam SplashHD Player i problem je opet postojao. Dakle problem jeste softverske prirode, ali nisu player-i u pitanju, najverovatnije drajveri. Na kraju sam se vratio na stari dobri KM Player i za sada je sve ok, videćemo dokle... :)

P.S. Molim moderatore da ako misle da treba premeste ovu temu u odgovarajuću forum.

Vrh Dno