Šta je novo?

Samsung 1TB SpinPoint F1

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
439
jedan radi vec oko godinu dana ;) drugi sam uzeo skoro
besprekorno rade (za sada :))

temperature nisu presle 30c (cak i u ovim toplim danima :) ) a ja licno ih ne cujem uopste (za razliku od wd 640aaks :D)

Ja sam pogledao jedno 4-5 modela WD-a, Seagate-a i Samsung-a. I ovaj mi je bas zapao za oko. Za sada ono sto sam i procitao na netu je da je veoma hladan, tih i koliko vidim brzi od konkurencije :)
A hladis li ga aktivino ili je to samo 30c pasivno ? Meni ovaj WD drzi ~27-33c (zima-leto) ali aktivno hladjen. I da, sto se tice access time-a koji je ~15-15.5ms kako ti se cini u radu ?

Aktivno hladjenje ;) (14cm cooler master na 900-1000rpm i 12cm noctua na 1300rpm preko diskova)

trenutne temperature u attach.-u

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 81
Ja sam svog kupio u oktobru 2008. a crk'o je u januaru 2009. :(

Zahvaljujuci odlicnoj usluzi i brzini imtel servisa isti dan sam dobio drugi i za sada taj radi dobro.

Moram da naglasim da se na prvom disku s vremena na vreme cuo nekakav ostar metalni zvuk, ali naizgled sve je bilo Ok dok jedan dan nije odbio da bootuje i potpuno nestao iz vidokruga. :)

Vec 2-3 zadnje godine sam simpatizer Samsung diskova, ali s ovim modelom je moguce da nesto nije bas 100% kakko treba. Sto bi rekli postarinski ima "IBM GXP75" sindrom, radi sjajno dok ne crkne :D )

Temp. je super, vidi se da je hladniji od WD-a. Uzecu ga pa se nadam da ce to biti jedno lepo i dugo druzenje :D. A kao sto rekoh, malo mi je lakse sto ga imaju u Imtel-u, a koliko i vidim svi ste ga tamo i uzeli :d

Ja imam 5 Samsung SpinPoint F1 diskova ali od 750 GB i mogu reciu da hladnije i tishe diskove do sada nisam imao. Sto se mene tice - preporuka.

jedan radi vec oko godinu dana ;) drugi sam uzeo skoro
besprekorno rade (za sada :))

temperature nisu presle 30c (cak i u ovim toplim danima :) ) a ja licno ih ne cujem uopste (za razliku od wd 640aaks :D)

Znam da je besmisleno stavljati tolike diskove u RAID ali ipak sam radoznao da te pitam jesi li probao?Gledao sam neke testove na netu pa su rezultati izuzetno impresivni a i Samsung F1 od 1T vazi za najbrzi disk tog kapaciteta pored svih ostalih prednosti koje ima.

Znam da je besmisleno stavljati tolike diskove u RAID ali ipak sam radoznao da te pitam jesi li probao?Gledao sam neke testove na netu pa su rezultati izuzetno impresivni a i Samsung F1 od 1T vazi za najbrzi disk tog kapaciteta pored svih ostalih prednosti koje ima.

verovao ili ne nisam probao raid :) sistem mi je na wd-u a samsunzi :D su uglavnom storage

bice raid verovatno (mada mi ssd za sistem disk deluje sve primamljivije a bogami i jeftinije) kad' "padne" upgrade (tamo negde krajem leta)

p.s. hd tach test je besmisleno da radim posto su diskovi prilicno popunjeni (a i "torentovalo" se po njima :))

Evo cisto radi poredjenja.
HD Tach / Raid0,Veloci Raptor.
Ne znam koliko je ovo dobar rezultat jer i ja imam dosta podataka na Raptorima,ostadoh bez prostora do daljenjeg dok ne uzmem neki HD veceg kapaciteta.Zato sam se ukljucio u temu jer mi se Samsung jako svideo pa tipujem na njega da ga i ja kupim.

@ivke76@ Kad budes bio u mogucnosti za taj RAID sa Samsunzima obavezno postuj;)

Prilozi

• Raptor 1.png
    Raptor 1.png
    31.3 KB · Pregleda: 73
  • Raptor 2.png
    Raptor 2.png
    33.7 KB · Pregleda: 66
Nazad
Vrh Dno