Šta je novo?

Samsung 183l sata read 12x

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Planiram da zamenim svoj dvd-rw NEC 3540A za Samsung 183l sata ali ono sto sam procitao je da pored vecih brzina rezanja nudi manje brzine citanja 16x dvd read kod NEC i 12x dvd read kod Samsunga, o cmeu se radi? Primecuje li se to u stvarnom radu i da li sata prikljucak ipak cini svoje pa je ceo uredjaj brzi, hvala unapred.

I ja planiram kupovinu SATA DVD ali jos uvek ga nema na trziztu a kako kazu prodavci i ljudi koji su probali, ima velike razlike u realnom radu i to naravno u korist SATA DVD.

Moj kolega je uzeo SATA Plextora (u nedostatku IDE konektora) i veoma je zadovoljan, istovremeno sa NEC-om i Pioneerom 3DVD-a narezana na 12x bez problema.

Poslednja izmena:
Pa mene jedino sto je bunilo je odnos citanja, iako Samsung reze na 18x cita samo na 12x, malo bzv, a NEC koji stariji model i cita i reze na 16x.

Interesuje me misljenje ako oni stave sata standard koji daje (teorijski) 150MB/s, realno nek bude i 50-60 a ata oko 33MB/s i onda smanje brzinu citanja sa 16x (21.3MB/s) na 12x (15.85MB/s) opet sta se tu dobija na brzini? Ako imam auto koji ide 120km/h na putu gde je max dozvoljena 180, ja opet necu moci da vozim tom max dozvoljenom brzinom!

Ma nije ti to tolko bitno, svaka novost nosi za sobom po neki propust ali ipak je to brze od ATA standarda.

Ali ako on max cita 15-16MB/s na koju foru ja iskoriscavam 50-60MB/s protok? Cemu onda sata? Kao sto na SBB modem je 100Mbit a meni net ide 256kbps :(

Planiram da zamenim svoj dvd-rw NEC 3540A za Samsung 183l sata ali ono sto sam procitao je da pored vecih brzina rezanja nudi manje brzine citanja 16x dvd read kod NEC i 12x dvd read kod Samsunga, o cmeu se radi? Primecuje li se to u stvarnom radu i da li sata prikljucak ipak cini svoje pa je ceo uredjaj brzi, hvala unapred.

S-ATA u ovom slučaju donosi kompatibilnost s tvojom novom matičnom pločom i ništa više u pogledu brzine. :)

Slažem se da je bez veze to što je Samsung ograničio čitanje DVD±R na 12x i DVD±RW na 9x (zaostaje za NEC i LITEON modelima), ali ako ti je to toliko bitno ti sačekaj da stignu ovi drugi u S-ATA izvedbi. Ima već Liteon S-ATA 16x/16x/12x ako ti ne treba 18x rezač koji tu brzinu ionako dozvoljava na svega desetak kvalitetnih medija (od kojih 1/2 nema na našem tržištu). Ne znam da li negde ima hakovanih FW za Samsung modele koji uklanjaju read-speed lock. Sa druge strane to je možda i namerno urađeno da bi se produžio životni vek mehanike ukoliko ih pojedinci non-stop forsiraju @18x.

Ljudi,vredili icemu taj Samsung 183 S-ATA,resio sam da ga kupim.Imam pioneer 111d,i odlican mi je,ali ja volim isprobavati :)

Ljudi,vredili icemu taj Samsung 183 S-ATA,resio sam da ga kupim.Imam pioneer 111d,i odlican mi je,ali ja volim isprobavati :)

Ako imaš problema sa IDE interfejzom (kao npr. ja, JMicron me mnogo zeza) uzmi SATA, ako ne nemoj, pošto realno ne dobijaš ama baš ništa, osim manje gužve u kućištu.

imam samsung 183-A i skroz sam zadovoljan. cita sve (mada mu probao neke katastrofa diskove) , odlicno reze... za sada nemam zamerki

uglavnom radim prerezivanje sa dvd-na dvd (quick).

drugi drive je pioneer 110d koji menjam uskoro za neki sata.

Da li neko ima informaciju gde se trenutno moze uzeti ovaj uredjaj.

Imas NEC SATA u Pakomu, neznam kakav je ali je SATA ;)

Probao Nec S-ATA vratio istog dana bucan , spor , ne cita disk koji je sam narezao.
Uzeo LG ATA vise nego zadovoljan.

Hvala na preporukama ali mi odgovara ili Samsung ili LiteOn jer su oni najbolji kao citaci (obzirom da ce to biti jedina optika u tom racunaru).

Nazad
Vrh Dno