Šta je novo?

Samsung 173P info ?

• Začetnik teme Začetnik teme mipko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
Cuo sam da je ovo Samsungov top model 17". Da li je to istina ? Isplati li se dati 470E za njega ?

pozdrav
Mipko

Zavisi od toga za sta ti treba...

Ne igram se, ne gledam filmove na njemu.
Ali zelim odlican monitor jer po 10h piljim u njega. Znaci ostrina, jasne boje, dobark kontrast...

pozdrav
Mipko

Delija je napisao(la):
Zavisi od toga za sta ti treba...

Onda ti ovaj savrseno odgovara! 😉

Bice zanimljiv ovaj 173P + sa PVA displejem kada se pojavi. Sve sto ima 173P i jos 8ms odziv i 1500:1 contrast ratio. PVA i 8ms, zivi bili ...

Za sve koji se odlucuju za kupovinu TFT LCD monitora

Upoznajte se prvo sa razlikama koje odlikuju tehnologije TN+Film, S-IPS, MVA i PVA pa onda trazite najbolje u kategoriji koja najvise odgovara vasim potrebama. Za sada imate poucnih tekstova na xbitlabs-u i firingsquad-u.

Uh...

Pa danas bas nista nije jednostavno...
A ja stvarno nemam vremena da se bakcem sa svim tim.

Dakle koja je to kategorija monitora i koji bi to model bio the best (17")

1. ne treba mi neki super odziv jer ne gledam filmove i ne igram igrice
2. sedim za racunarom preko 10h dnevno dakle slika MORA da bude odlicna
3. boje i kontrast moraju da budu odlicni
4. pozadinsko osvetljenje odlicno

hvala
mipko

Paradigma je napisao(la):
Upoznajte se prvo sa razlikama koje odlikuju tehnologije TN+Film, S-IPS, MVA i PVA pa onda trazite najbolje u kategoriji koja najvise odgovara vasim potrebama. Za sada imate poucnih tekstova na xbitlabs-u i firingsquad-u.

tja...

ovaj monitor ma koliko dobar bio mora da otpadne kao izbor...
SLEPCI !
Nisu stavili kontrole na monitor a nema kontrolnog programa za linux....

e jesu ******....

valek je napisao(la):
Bice zanimljiv ovaj 173P + sa PVA displejem kada se pojavi. Sve sto ima 173P i jos 8ms odziv i 1500:1 contrast ratio. PVA i 8ms, zivi bili ...

Da, 173P Plus bi trebalo da ima 8ms panel, ali nisam siguran da ce biti xVA zato sto je tesko izvuci pravih 8ms u takvoj tehnologiji. Njima je 173P uvek bio classy monitor vrhunskih ali ne performance karakteristika. Mozda ce preci na TN+Film i potruditi se da naprave bolji dithering algoritam, ali se bojim da kontrast i ugao gledanja nece biti na nivou prvog 173P. Sve ostalo vezano za njega - dizajn, kvalitet izrade, sve je na apsolutno najvisem mogucem nivou. Ja se lozim da uzmem 193P Plus, cak iako bude boljih monitora kada je panel u pitanju. Ono jednom kad vidis, ako ima sanse da ga uzmes, neces se mnogo razmisljati. Crni model ce se savrseno uklopiti uz WaveMaster kuciste...

Stoji...

Meni zaista nije problem cena...

Ali samo ces ga uzeti kljucivo ako samo koristis windoze. Posto ja sve vreme radim u linuxu meni su ti 173P i 193P monitori Neupotrebljivi

pozd
MIpko

byMaX je napisao(la):
Da, 173P Plus bi trebalo da ima 8ms panel, ali nisam siguran da ce biti xVA zato sto je tesko izvuci pravih 8ms u takvoj tehnologiji. Njima je 173P uvek bio classy monitor vrhunskih ali ne performance karakteristika. Mozda ce preci na TN+Film i potruditi se da naprave bolji dithering algoritam, ali se bojim da kontrast i ugao gledanja nece biti na nivou prvog 173P. Sve ostalo vezano za njega - dizajn, kvalitet izrade, sve je na apsolutno najvisem mogucem nivou. Ja se lozim da uzmem 193P Plus, cak iako bude boljih monitora kada je panel u pitanju. Ono jednom kad vidis, ako ima sanse da ga uzmes, neces se mnogo razmisljati. Crni model ce se savrseno uklopiti uz WaveMaster kuciste...

Imam 173P, koliko sam do sada ustanovio neće svaki distro da ga detektuje ali neki ipak hoće. Probao sam sa nekim live distroima i neki Mandrak derivat je radio OK dok je Mepis toatalno mratv...

Imam osetljive oči a svakodnevno provedem više časova gledajući u monitor (uglavnom text & images), nakon skoro godinu dana mogu da kažem da sam jako zadovljan sa 173P.

mipko je napisao(la):
Uh...

Pa danas bas nista nije jednostavno...
A ja stvarno nemam vremena da se bakcem sa svim tim.

Dakle koja je to kategorija monitora i koji bi to model bio the best (17")

1. ne treba mi neki super odziv jer ne gledam filmove i ne igram igrice
2. sedim za racunarom preko 10h dnevno dakle slika MORA da bude odlicna
3. boje i kontrast moraju da budu odlicni
4. pozadinsko osvetljenje odlicno

hvala
mipko

Savetujem ti da razmislis o Dell UltraSharp seriji.

Informatika zastupa Dell pa probaj prvo kod njih.

Ja imam vec nedelju dana Viewsonic VP171b-2 i prezadovoljan sam.
Ostrina ,kontrast, 8 ms sve je na vrhunskom nivou a cena je cirka 400 evra !!!

Nazad
Vrh Dno