Šta je novo?

Samsung 17" monitori

Niko ne pominje 755DFX i 765DFX.
Zna li neko nesto o njima ?
Zasto se u nekim cenovnicima moze naci 755DF.
Postoji li razlika izmedju tog monitora i 755DFX ?

Vrede li nesto pomenuti monitori ili da dodam za 757DFX, posto i ja kao i ACR uzimam monitor narednih dana ?

Kako niko ne pominje? Pogledaj malo bolje ranije postove i thread-ove.
755DFX je samo nastavak 755DF-a koga neki dileri nisu prodali pa ga zato ima u cenovnicima.
Ako se ima para za 757NF, smatram da njega treba uzeti. U suprotnom, 757DFX nije lose resenje dok je 755DFX dosta losijeg kvaliteta. Video sam dva primerka, od koga jedan gledam skoro svaki dan (burazerov), kod oba primerka slika ne moze hardverski (iz OSD-a, stoji na 100 ) da se rasiri preko celog ekrana korizontalno. Prvo sam mislio da je do graficke. Stavio LE koji kod mene radi dobro ali dzaba. Jedino resenje je bilo softversko sirenje slike iz powerstrip-a.

omnik je napisao(la):
Postoje i razlike u broju dugmica za kontrolu, samom OSD-u (753/755DFX manjkaju za neke veoma bitne kontrole) i prikljucima (samo 757DFX i 757NF imaju BNC prikljucke). Svi koriste istu cev koja je samsungov proizvod i zove se DynaFlat.

BNC prikljucci na 757NF?? :confused:

omnik je napisao(la):

Ja sam na diskusiju sasvim slucajno nasao i zbog dvoumljena oko izbora monitora registrovao se radi postiranja (videti vreme postiranja).
Nisam imao vremena da pregledam sve postove, i ucinicu to kada budem imao malo vise vremena.
Drago mi je sto ste pokusali da mi pomognete. Ipak cu nekako da napravim izbor.
Inace je forum odlican, od scripte pa do sadrzaja, tako da cu ga cesto posecivati.

Pozdrav

omnik je napisao(la):
757NF jesam video, ali nisam gledao iza pa je moguce da su novijem modelu zakinuli na toj opciji?!?

ne nisu zakinuli nego su rekli
BNC Optional
tj nema ga u osnovnoj varijanti, sto je i istina (bar moj primerak)

Aca je napisao(la):
Nemoj da zivis u zabludi 900NF nema trinitron cev (Sony), nego Nec-Mitcubishi diamondtron i te cevi imaju dve horizontalne linije. ;)
:) nije sija, jeste vrat. diamondtron je kopirani trinitron, a mnogo se teze izgovara i pise. ;)

omnik je napisao(la):
755DFX je samo nastavak 755DF-a koga neki dileri nisu prodali pa ga zato ima u cenovnicima.
Ako se ima para za 757NF, smatram da njega treba uzeti. U suprotnom, 757DFX nije lose resenje dok je 755DFX dosta losijeg kvaliteta. Video sam dva primerka, od koga jedan gledam skoro svaki dan (burazerov), kod oba primerka slika ne moze hardverski (iz OSD-a, stoji na 100 ) da se rasiri preko celog ekrana korizontalno. Prvo sam mislio da je do graficke. Stavio LE koji kod mene radi dobro ali dzaba. Jedino resenje je bilo softversko sirenje slike iz powerstrip-a.
Posedujem Samsungov model 755 DFX,i slika se sasvim normalno "razvlachi" preko celog ekrana u 1024*768.Poshto ja neke vece rezolucije i ne koristim,monitor mi sasvim odgovara.Primetio sam da postoje odredjeni problemi u "nestandardnim" rezolucijama,vecim od 1024*768,ali kao shto rekoh,ovaj monitor moje potrebe sasvim zadovoljava.Mislim da je slika veoma oshtra,i da su boje,i kontrast OK,tako da mii je opshti utisak povoljan.Pogotovo ako se uzme u obzir odnos kvalitet- cena.Naravno,ko hoce neshto bolje(757 NF,ili 757DFX) morace vishe i da plati.Sve zavisi od potreba i mogucnosti,kao i uvek.

byMaX je napisao(la):
959NF je definitivno NAJBOLJI monitor za te pare... Cuo sam da je cena drasticno pala u poslednjih par dana - sada je dilerska ispod 900DM!!! Fantasticna cena za taj kvalitet....! Pa recite da nije.. ajde!

Totalno si u pravu... I shto se cene tiche i shto se kvaliteta tiche. Skoro sam nabavio ortaku bash taj model jer ga je izrichito trazio. Kad sam pogledao kakvu sliku ima, ochi su mi se odushevile. Inache monitor tera ASUS V7100 Deluxe Combo (GF2MX 32MB DDR + TV-in ( realtime PAL 25fps capture ) + TV-out + TV Tuner Philips).

Monitor ima josh jednu prednost nad komkurencijom. Ima tzv. highlite zone. To je jedan lepi pravougaonik na ekranu za koji se posebno definishe kontrast, osvetljenje, gama i temperatura boje. Ako se pitate chemu to sluzi, setite se da vam je chesto na monitoru smetao odsjaj iz nekog izvora svetlosti. E pa ova novina sluzi da se to kompenzuje, verovali to ili ne! Ortak i ja smo to probali sa direktno uperenom fluorescentnom i klasichnom lampom u monitor i rezultat je sjajan. 959NF ima USB prikljuchak za kontrolu monitora kroz prilozen softver.

Inache, higlight zone ima chak i model 757NF.

Varam li se ja ili ti u stvari govoris o antirefleksiji?
Tj, osobini monitora da slici ne smetaju sijalice i prozori?

Nije to nista spektakularno, evo i moj hansol 710DT moze time da se podici. Nema odsjaja svetlosti, a ne postoji nikakva highlite zona :)

highlight zone sluzi za naglasavanje odredjenog dela, a nikako za umajivanje refleksije, samim tim sto je cetvorougaonog oblika. mislim da to nije preterano korisna funkcija, samo pokazuje da se samsung dosta trudi oko proizvoda, sto je za pohvalu.

Vrh Dno