Šta je novo?

Samsung 17" monitori

A

ACR

Guest
Zdravo...

Treba da menjam monitor tokom sledeće nedelje, i razmišljam se o Samsung 757P i 757DF-X. 100 maraka (50 evra :) ) razlike između ova dva modela mi ipak dosta znače, pa bih voleo da mi neko objasni u čemu je P gori od DF-X.. rezolucije postižu iste, kako vidim, razlika je u katodnoj cevi, ali koliko je ta razlika ozbiljna? da li 757P uopšte ima ravan ekran??

help!

Ovo su vec dosta puta prezvakane teme. 757P nema ravan ekran, a DFX ima, obe cevi su Samsungove proizvodnje. Za konacan sud koji ces da uzmes najbolje bi bilo da pogledas i jedan i drugi pa sam odluci, tvoje oci su u pitanju. ;)

Aca je napisao(la):
Ovo su vec dosta puta prezvakane teme. 757P nema ravan ekran, a DFX ima, obe cevi su Samsungove proizvodnje. Za konacan sud koji ces da uzmes najbolje bi bilo da pogledas i jedan i drugi pa sam odluci, tvoje oci su u pitanju. ;)
Nisi u pravu ACO,757p je bolji monitor jer nema Samsung cev.I to ne malo bolji.Jedina mana mu je to ,sto nije ravan vec blago ispupcen i to samo po horizontalnoj osi(predhodna generacija Trinitron cevi).A ima i one dve horizontalne linije.:)
Pozdrav

Uzgred da pitam, sta je bilo sa IFT serijom samsungovih monitora? Koliko se secam to je bila najbolja serija, nesto ih ne vidim medju ovim naslednicima?

leksa je napisao(la):
Uzgred da pitam, sta je bilo sa IFT serijom samsungovih monitora? Koliko se secam to je bila najbolja serija, nesto ih ne vidim medju ovim naslednicima?
IFT je uvek bio iza NF serije i po ceni i po kvalitetu.

simpson H je napisao(la):
Nisi u pravu ACO,757p je bolji monitor jer nema Samsung cev.I to ne malo bolji.Jedina mana mu je to ,sto nije ravan vec blago ispupcen i to samo po horizontalnoj osi(predhodna generacija Trinitron cevi).A ima i one dve horizontalne linije.:)
Pozdrav
Pa zar nema istu cev kao 750P?

A ciju cev ima ako nije Samsungova?

Ma ljudi... uzimajte 757NF !!! Razlika u ceni izmedju 757DFX i njega je 30tak maraka. Po razlici u kvalitetu (Diamondtron vs. Dynaflat), razlika u ceni je mizerna...
Pozdrav:)

Samsung 753s?

A sta je sa ovim modelom, ima li neko bilo kakvo iskustvo? Cena je negde oko 400 DEM. Da li je po vasem misljenju bolja varijanta Philips 107E... negde oko 380 DEM? Hvala

Re: Samsung 753s?

Samsung 753s je bog i batina za Philips 107E. Uopste, E serija pomenutog proizvodjaca je za izbegavanje.
Pozdrav:)

A ima i one dve horizontalne linije.:)

757p nema trinitron cev, pa samim tim ni one dve karakteristicne hor. linije.
Pozdrav Homeru i Aci

Pozdrav Homeru i Aci

Ma javices se ti ovde jos jednom,vidim ja.:D :D

Pozdrav Homeru i Aci

Ma javices se ti ovde jos jednom,vidim ja.:D :D
Hocu, evo javljam se, ali sve mi se cini da tebi nije poslednja na ovu temu. Ajde danas ti donosim hard, pa da odemo kod onog tvog u komsiluku i pogledamo taj monitor.

Zeljko objasni Bojanu da Samsung nikada nije koristio trinitron cevke. ;)
Pozdrav obojici. :wave;

Aca je napisao(la):
Obecano-ispunjeno.IZVINJENJE OBOJICI.:( :(

Obecano-ispunjeno.IZVINJENJE OBOJICI.:( :(
Sta da kazem, Becka skola, istureno odeljenje Pinosava!!!
Pravi covek od reci.

Znate sta... trebalo bi da se prica o necemu samo ako su informacije proverene... Monitori spadaju u stvari o kojima se ne moze pricati na isti nacin kao o grafickim kartama kojima se mogu izmeriti rezultati... To sto se Diamondtron cevka koristi u svim monitorima ne mora da znaci da je najbolja... Taman posla... Ali, u ovom slucaju jeste tako.... Diamondtron CRT ima vise klasa - o tome sam diskutovao sa Studentom i niko ne moze da me ubedi da u monitore od 900 maraka ide ista cev kao u one od 1500 (900nf i neki top viewsonic/Iiyama model).... To sto DF cev ne ide u druge monitore (a mislim da ih primenjuju Hansol i CTX modeli) osim u Samsungovu DF seriju - ne znaci da je ona losa... Omnik - mozda je bas tih 30dm razlike koliko je NF skuplji u odnosu na 757DFX, upravo onoliko koliko je monitor bolji... ja sam video 757dfx i moram reci da mi se mnogo dopao- cak i vise nego NF... E sada, moguce je da je to zbog toga sto nisam ocekivao da je toliko dobar jer sam video djubre poput 753DFx modela (za koji ne mozete da me ubedite da je ista klasa DF cevi kao u 757DFX modelu jer je ocajna prvenstveno geometrija koja nema veze sa jacinom elektronike, pa cak ni toliko sa njenim kvalitetom)...

Dakle, pazljivo procitajte ovo sto sam napisao - znam sta govorim do poslednje recenice, a momku koji je postavio tred preporucujem i 757DFX i NF model ... nece pogresiti ni sa jednim...

Naravno da necu da pricam o onome sto nisam video. DynaFlat katodnu cev koriste mnogi proizvodjaci jer je najjeftinija a to ipak govori nesto o kvalitetu iste. Zasto nema modela sa Diamondtron katodom cevi za 400DM? Naravno, uz dobre inzinjere, i od DynaFlat se moze skrpiti kvalitetan monitor. Mene licno najvise nervira sto je satro flat (a vecina, pa i sam samsung, te monitore reklamiraju kao savrseno ravne...) tj. po horizontali je zakrivljena. Video sam i 700IFT i njegovog naslednika 757DFX. Doticni su imali finu sliku ali opet za klasu ispod 700NF-a, NEC FE750...
Pozdrav

Aca je napisao(la):

Greska! Monitor u koji gledam je 900 NF i ima trinitron cev (2 h. linije), mada nisam siguran da je cev samsungova cak sam na jednom sajtu procitao da je u ovoj seriji (NF) cev NEC\Mitsubishi a da NEC-ovi monitori nize klase koriste samsungove cevi. Budalasto zvuci ali tako sam procitao.
Inace sto se tice 17"-ca 757p je naslednik 750p koji odlican monitor (imam u firmi 2). Razlika izmedju njega i ovih sa oznakama df i dfx je sto on ima minimalno ispupcen ekran a ovi su ravni. Medjutim ukoliko se nema para za najskuplji dfx model bolje je kupiti 757p zato sto je na njemu slika perfektna za razliku od jeftinijih flat modela gde ume da bude mutna, pogotovo po coskovima.
:wave;

SaS je napisao(la):
Greska! Monitor u koji gledam je 900 NF i ima trinitron cev (2 h. linije), mada nisam siguran da je cev samsungova cak sam na jednom sajtu procitao da je u ovoj seriji (NF) cev NEC\Mitsubishi a da NEC-ovi monitori nize klase koriste samsungove cevi. Budalasto zvuci ali tako sam procitao.
Inace sto se tice 17"-ca 757p je naslednik 750p koji odlican monitor (imam u firmi 2). Razlika izmedju njega i ovih sa oznakama df i dfx je sto on ima minimalno ispupcen ekran a ovi su ravni. Medjutim ukoliko se nema para za najskuplji dfx model bolje je kupiti 757p zato sto je na njemu slika perfektna za razliku od jeftinijih flat modela gde ume da bude mutna, pogotovo po coskovima.
:wave;

Nemoj da zivis u zabludi 900NF nema trinitron cev (Sony), nego Nec-Mitcubishi diamondtron i te cevi imaju dve horizontalne linije. ;)

959NF je definitivno NAJBOLJI monitor za te pare... Cuo sam da je cena drasticno pala u poslednjih par dana - sada je dilerska ispod 900DM!!! Fantasticna cena za taj kvalitet....! Pa recite da nije.. ajde!

Posedujem 757P i odlichan je,max rez. je 2048*1536.
Ortak ima 757 dfx i ni do dan danas nismo uspeli da podesimo sliku da bude kolko tolko paralelna za ivicama monitora.

Seljadin je napisao(la):
Posedujem 757P i odlichan je,max rez. je 2048*1536.
Ortak ima 757 dfx i ni do dan danas nismo uspeli da podesimo sliku da bude kolko tolko paralelna za ivicama monitora.

To podesavanje moze da zavisi i od video kartice. Ja sa nvidiom nisam na NF-u mogao nikako da doteram levu ivicu, a sa Matrox-om je prava kao strela. ;)

Jel zna neko koliko je 757NF, nesto sam se i ja isprimao na veci monitor :D .Da li 959NF spada u visu tj. najbolju klasu 19-ca ili gresim?

Amon_Ra je napisao(la):
Jel zna neko koliko je 757NF, nesto sam se i ja isprimao na veci monitor :D .Da li 959NF spada u visu tj. najbolju klasu 19-ca ili gresim?

Samsung 757NF kosta oko 640DEM bez poreza.
Samsung 959NF spada u top klasu, to i jeste najaca 19ica koju taj proizvodjac pravi... definitivno best buy u toj klasi.

Pa i ja imam slican problem da se odlucim koji monitor da kupim.
Dali je onda 757nf flat ili ne? I KAKVA je stvarna razlika izmedju 753dfx / 757dfx / i 757nf?

Szia!

a daaa

sta mislite o LG Samtronu - i to su fladt monitori a ja nisam neki strucnjak za njih.... Takodje, naso sam i neke TFT monitore za 600-800 DEM (marke Vibrant....ili tako nesto)... Kakva razlika u kvalitetu moze biti kod TFT-a i sta tu predstavlja glavni problem?

Fala jos jedared i pozdrav svima!

Peter je napisao(la):
Pa i ja imam slican problem da se odlucim koji monitor da kupim.
Dali je onda 757nf flat ili ne? I KAKVA je stvarna razlika izmedju 753dfx / 757dfx / i 757nf?

Szia!

Glavna razlike izmedju 753, 755 i 757DFX jeste u elektronici tj. podrzanim rezolucijama i osvezavanjima u istima. 757DFX moze 1600x1200 u 75Hz i 1280x1024 u 85Hz-a dok 755DFX moze 60/75Hz istim redom. Postoje i razlike u broju dugmica za kontrolu, samom OSD-u (753/755DFX manjkaju za neke veoma bitne kontrole) i prikljucima (samo 757DFX i 757NF imaju BNC prikljucke). Svi koriste istu cev koja je samsungov proizvod i zove se DynaFlat.
757NF koristi sasvim drugu cev - Mitshubishi Diamondtron (veoma slicna Sony Trinitron katodnoj cevi). Tesko je reci da li su monitori sa ovim katodnim cevima bas 100% ravni (ako se u monitor gleda sa svih strana, neka ispupcenja se ne mogu primetiti) ali, od monitora sa DynaFlat cevkom ravniji svakako jesu.

Vrh Dno