imam ga godinu i vise dana i prezadovoljan sam, mada nisam bas neki kicos. Slika je odlicna, doduse sa ATi 9700 pro, a konvergencija takodje.tex707 je napisao(la):Da li je neko imao prilike da proba ovaj monitor? Kakva su iskustva?
meaculpa je napisao(la):...
imam ga godinu i vise dana i prezadovoljan sam, mada nisam bas neki kicos. Slika je odlicna, doduse sa ATi 9700 pro, a konvergencija takodje.
Sve u svemu dobra kupovina za te novce, mislim da je nesto oko 440€
poz.
Probao sam ga na 2048X1536, ali veruj mi, nece ti se dopasti, jer suzi sliku malo po bokovima, a kada namestis tj. razvuces i popravis refresh, dobijes malo zamagljenu sliku, bar je to moj utisak, jer nisam neki strucnjak za elektroniku.Kod mene radi i u 75Hz u 2048X1536 ali bih voleo da ima malo vise kontrasta. Sto se upotrebljivosti tice, zavisi cemu si ga namenio?tex707 je napisao(la):...
Hvala.
Jos jedno pitanje: koliko je upotrebljiv u 2000x1500 rezoluciji i u kojoj frekvenciji to radi?
Probao sam ga na 2048X1536, ali veruj mi, nece ti se dopasti, jer suzi sliku malo po bokovima, a kada namestis tj. razvuces i popravis refresh, dobijes malo zamagljenu sliku, bar je to moj utisak, jer nisam neki strucnjak za elektroniku.Kod mene radi i u 75Hz u 2048X1536 ali bih voleo da ima malo vise kontrasta. Sto se upotrebljivosti tice, zavisi cemu si ga namenio?
Poz.
jaksa je napisao(la):Zaista, za sta ti treba?
Ako je onako, za generalnu namenu, razmisli , i to dobro, o tft-u.
Ja sam imao 959nf, sada Acer AL712 i nikad vise ne bih ponovo na crt.
Moje misljenje, ako ti treba za CAD, moze, ali neces bas biti zadovoljan,napravi upgrade na nesto bolje, ako je posao u pitanju...ali nije za poredjenje sa mon. koji si naveo, slika je puno bolja na Zamzungu 1100, a i nema vinjetacije po coskovima ekrana kao kod 750...tex707 je napisao(la):...
Pa razmisljam o upgrade-u...sada imam 750P i on radi dobro u 1600x1200, ali u 2048x1536 je vec neupotrebljiv...ali sam pomislio da bi taj 1100 sa svojih 21" trebalo da radi u pristojnom kvalitetu.
Trebao bi mi za CAD.
..ispravka, dva bubrega i usi, izvini sto sam te ispravio...tex707 je napisao(la):...
Koliko sam video, ni jedan TFT koji se ovde prodaje ne ide preko 1280x1024....a mene interesuje 2000x1500...takav TFT verovatno postoji, ali bi trebalo prodati bubreg..🙂
Treba mi za CAD.
Moje misljenje, ako ti treba za CAD, moze, ali neces bas biti zadovoljan,napravi upgrade na nesto bolje, ako je posao u pitanju...ali nije za poredjenje sa mon. koji si naveo, slika je puno bolja na Zamzungu 1100, a i nema vinjetacije po coskovima ekrana kao kod 750...
Pa, pogledaj malo bolje ikone koje se nalaze u uglovima monitora, pa akotex707 je napisao(la):...
Ma kada bi posao bio u pitanju, imao bih ja love i za TFT u 2000x1500...ali, na zalost, za sada, samo ucenje.
Ne znam na sta mislis kada kaazes vinjetacija...ja sam ovom slikom zadovoljan...osim dimenzije, naravno.
Pa, pogledaj malo bolje ikone koje se nalaze u uglovima monitora, pa ako
nisu oivicene nekom od RGB boja, onda si srecnik da to na tvom monitoru
radi OK. Vinjetacija je opticka pojava i javlja se i kod monitora i kod objektiva itd.
Poz.
ako mislis na konvergenciju, ivice mogu biti plave i crvene, al' malo teze zelene posto se taj snop koristi za sinhronizaciju. 😉meaculpa je napisao(la):Pa, pogledaj malo bolje ikone koje se nalaze u uglovima monitora, pa ako
nisu oivicene nekom od RGB boja, onda si srecnik da to na tvom monitoru
radi OK. Vinjetacija je opticka pojava i javlja se i kod monitora i kod objektiva itd.
Poz.
Bahati [SiD] je napisao(la):...
ako mislis na konvergenciju, ivice mogu biti plave i crvene, al' malo teze zelene posto se taj snop koristi za sinhronizaciju. 😉
tex, ukrsti dve bele linije u photoshopu na crnoj podlozi i pogledaj kako izgledaju u coskovima. trebalo bi da deluju belo sa neke prakticne udaljenosti. u suprotnom imace plave ili crvene ivice.
mada, mislim da u download sekciji sajta ima program montest koji ce ti fino napraviti mrezu belih linija, da ne moras da se smaras. 😉
pa valjda je na to mislio covek.tex707 je napisao(la):Imam NTEST...on to ne radi belim linijama, ali ima onu (mozda i bolju) varijantu sa RGB-om....u gornjem levom uglu nije bas savrsena, ali je prihvatljiva....u ostalim delovima ekrana je perfect.
...bas sam na to mislio, hvala.Bahati [SiD] je napisao(la):...
pa valjda je na to mislio covek.
ok je i to sa naizmenicnim rgb-om, al' nije bas precizno jer po definiciji stvari r, g i b snop moraju da imaju odstupanje. ako je neko probao, cisto iz dosade, da pusti takav patern na tft monitoru zna o cemu pricam. 😉
dakle, moze i tako, al' je mnogo bitnije dal' realno postoji senka. ponavljam, mora da bude prakticna udaljenost posmatraca, jer ako uzmes lupu u sake svakako ces videti r, g i b umesto bele. 😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari