Šta je novo?

Sampionski Venice!

Moso

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2002
Poena
619
Odmah da napomenem da ovo nije sve sto ovaj primerak moze, tako da u narednim danima ocekujem jos bolje rezultate.
Naravno, radi se o vazdusnom hladjenju.

Da krenem od CPU-Z scora, kao sto mozete videti, najzad je srusen Mihailov rekord od 3044mhz. Napomenuo bih ovde da je sistem zablokirao na 3060mhz iz razloga sto nisam stavio vecu voltazu na memorijskim modulima tako da sam siguran da ovaj procesor moze i preko 3060mhz, mozda cak i do magicnih 3100mhz. Ono sto raduje je cinjenica da je sve ovo radjeno na voltazi od
samo 1.56v za razliku od Mihailovih 1.72v.

Validacija:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=40013

Sto se tice Sandre, evo jos boljih rezultata a ovoga puta je
Corsair XMS4400c25 radio na fantasticnih 324mhz.

Validacija:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=36694

I za kraj, moj omiljeni benchmark test, superpi 1m.
Napomena da je test radjen bez ikakvih tweakova windowsa kao i to da sam veoma blizu 3Ghz barijere koja bi mozda vec pala da se nije srusio windows (zbog preostrih memorijskih setovanja) koji nakon toga nije hteo ni u safe mod pa sam morao da prekinem sesiju i instaliram novi win.

Validacija:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=40012

Probacu da u narednim danima jos vise poboljsam score pre nego sto se
i definitivno oprostim od vazduha...

Kao sto sam i ocekivao kolega,izuzetan air rezultat za Venice procesor.Nema sumnje da ces uspeti u onome sto si zacrtao,tj.odraditi SuperPI na 3GHz kao i max clock validaciju na 3.1GHz.Pa da se onda vratimo na nase ekstremnije stvari i odradimo ono sto smo planirali ;)
Poz.

Poslednja izmena:
Moso je napisao(la):
Ono sto raduje je cinjenica da je sve ovo radjeno na voltazi od
samo 1.56v za razliku od Mihailovih 1.72v.

...

Sto si tako nisko drzao napon na proc-u? Ja sam na box cooleru probao 1.8V! na 8x335@2680Ghz Sempron 64 2800+ i nista mu se nije desilo. A ako budem uzimao bolji cooler probacu 1.9-2.0 mada mislim da ploca ne moze preko 345Mhz-a za HTT.

Misko je napisao(la):
Sto si tako nisko drzao napon na proc-u? Ja sam na box cooleru probao 1.8V! na 8x335@2680Ghz Sempron 64 2800+ i nista mu se nije desilo. A ako budem uzimao bolji cooler probacu 1.9-2.0 mada mislim da ploca ne moze preko 345Mhz-a za HTT.

Ti bas volis da przis. LOL

POZ :wave:

Jako dobri rezultati, narocito sandra.Uz malo hladnije vreme bice i to sto ocekujes.
Na koliko si przio Corse za tih 324?
Pozdrav

@CYK
Izgleda da moj Corsair nema nista protiv malo vece voltaze, u ovom slucaju je to bilo 3.0v dok superpi prolazi na 315mhz sa 2.8v

A da probate njega pod suvi led... nesto mi deluje da bi isao vise od onog 3200+
Go, go, go !!! :banana:

... ma donesi to kod mene da ga popnemo na moje kuciste i da ga duvamo kinezom :D oborices sigurno taj rezultat.
Poz.

Moso daj OPN procesora!

@nikolas61
Vec sam pricao o tome u threadu o XMS4400c25 modulima i o tome kako sam imao problem sa zvanicnim 310 biosom i kako je ovaj problem resio bios 510-1fix koji jos uvek koristim jer nema potrebe menjati nesto sto savrseno radi.
Dodao bih i to da sam sa 310 biosom mogao ici samo do HTT magistrale od 390 dok sada sa 510-1fix kao od sale prelazi HTT od 400 . Preko toga nisam probao ali znam da je Monty sa ovim biosom postigao HTT od 450.
Poz.

Iskoristio sam malo slobodnog vremena da provrtim Prime95 i nakon 4 sata rada pri 2830mhz uz voltazu od samo 1.47v temperatura procesora nije presla 38c. Na ovom clocku i ovoj voltazi, 100% stabilan rad.

Kao sto sam i obecao, nakon uspesne DryICE sesije, evo mog definitivnog oprostaja od vazdusnog hladjenja. Dobro, bice tu i tamo jos poneki air rezultat sa buducim novim procesorima cisto radi testa ali moji pravi rezultati ce biti samo na minus temperaturama.

Najpre moj definitivni air CPU-Z score sa ovim Venicom koji iznosi 3082 MHz:

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=42002

Ovde bih napomenuo da sam imao 3112 MHz ali da je masina zablokirala prilikom pokusaja CPU-Z validacije (F5 i F7 tasteri)

Kao sto znate obecao sam 3000 MHz SuperPi 1M rezultat i bio sam tako blizu ovome ali se komp restartovao usred 14-te iteracije tako da sam se morao zadovoljiti sa 2993 MHz ali uz rad memorije na 272 MHz i latencije 2.5-4-4-8 pa je postignuti score 28.875 sec.

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=42001

A sada se fokusiram na poboljsanje mog DryICE containera i obaranje svetskog rekorda :wave:

Cekaj, cekaj, jel prelazis na minus temperature za svakodnevni rad?

Gidra85 je napisao(la):
Cekaj, cekaj, jel prelazis na minus temperature za svakodnevni rad?

Lepo kaze covek da vise nece objavljivati OC rezultate na vazduhu vec samo sa - (minus) temperaturama.

GoranM je odlicno objasnio sta sam time mislio ali evo jos malo pojasnjenja:
Ko je pazljivo citao thread o nasoj prvoj sesiji mogao je zapaziti da sam tamo napisao da nakon te sesije "overclocking u nasoj zemlji nikada vise nece biti isti". Kao sto vidite, ubrzo je usledila i druga, jos uspesnija sesija, a evo u pripremi je i treca sa kojom ce biti napadnut svetski rekord. I ovo naravno nije sve, naprotiv, ovo je tek pocetak jer je CYK kupio od Kokosa MACH 2GT, Monteboy takodje sprema DryICE sesiju a kada me vec vucete za jezik, i ja i Optimus vec radimo na svojim "single stage phase change" sistemima koji ce, nadamo se, biti jos efikasniji od MACH 2GT a koji ce jednog dana prerasti i u cascade. I to nije sve, zao nam je sto nemamo neki dobar primerak Intel P4 procesora kao sto je Kokosov da ga hladimo sa LN2 jer AMD procesori nece da rade pod LN2. Pored ovoga, jos je svasta u planu, no da ne otkrivam sve, nece biti interesantno.
Dakle, kao sto sam rekao, stvari vise nikada nece biti iste i kako se rezultati budu poboljsavali, tako ce morati da se mnogo ozbiljnije radi, priprema i planira ako se zeli dalji pomak a vazdusno hladjenje nema tu sta da trazi.

Nazad
Vrh Dno