Šta je novo?

Samo jedno pitanjce?

silverglider je napisao(la):
Nije jos definitivno da li uvesti jednu sobu "sta kupiti" ili izvesti to kao podsobe u Maticnim, Video, Storage... sobama. Posto bi tu trebalo da otperja maltene 50% trenutnih diskusija, bilo bi malo cupavo da sve ode u jednu sobu; vec se x puta potvrdilo (recimo sa oglasima) da ljudima predstavlja izuzetan intelektualni napor da se klikne na "page 2" - a po svemu sudeci, oko tih tema bi bilo dosta saobracaja.
mislim da je bolje u svaku sobu po jedan best buy sticky. takodje milsim da ne bi bilo lose da stickiji sadrze i glasanje, kako bi ljudi odmah (na prvoj strani) mogli da vide sta je po misljenju ostalih best buy, bez da moraju da citaju ceo tread. rezultati ovih stickija bi mozda mogli da idu i na benchmark sajt pod nazivom best buy meseca po misljenju ljudi sa foruma...

Plasim se da neke stvari ne bi mogli da plasiramo kao zvanicnu preporuku na sajtu prosto zbog toga sto se misljenje vecine tih glasaca bazira na "procitao sam negde na netu" ili "cuo sam", a retko ko je imao te sve stvari u rukama (i jos da ima dovoljno strucnosti da oceni ponekad sasvim suptilne razlike). Zato sajt i postoji - da se konkretne stvari licno testiraju i prikazu; dakle preporuka na bazi testiranja, ne glasanja.

Takva glasanja ne mogu da prodju bez vec sto puta prezvakane teme o spamerima i njihovoj glasnosti; dodje jedan covek koji je dokazano strucan te preporuci nesto stvarno dobro i onda se pojavi njih petorica i izvale sve i svasta. Statisticki gledano, preporuka (aka 'rezultat polla' ) bi tu bila kasha koju ne bi pas s maslom pojeo.

Taj vodic za kupovinu ne bi bilo lose staviti na pocetnu stranu bencha, u vidu testa. Da se napravi (makar teorijski) roundup svih popularnijih komponenata i da se napravi nekakva rang lista po ceni, po kvalitetu i po brzini.

I kad god se pojavi neko sa takvim pitanjem mozete da mu posaljete link sa testom i zatvorite thread. Pocetnici ce uvek pre poverovati zvanicnicima sa bencha nego nekom drugom lameru koji je upravo kupijo svoj pentijum 64, brzeg od avijona i snaznijeg od lokomotive, pa ga hvali na sav glas :d

Poslednja izmena:
kolko se meni cini iz dosadasnjih odgovora ovde, situacija je takva kakva je i takva bukvalno treba da ostane jer svaka alternativa povlaci za sobom ili neku vrstu diskriminacije novih korisnika ili je tehnicki tesko ili potpuno neizvodljiva :S:

Pa zaustavljanje gomile nepotrebnih postova se mozda moze i resiti nekom vrstom "small moderatora",ili ti ljudi koji su provereni i imaju staza na forumu,a da imaju samo pravo da zakljucaju thread,sa dodatnim linkom (usmerenjem) gde da se nastavi,ili sta da se procita dalje...
Naravno,ti ljudi bi morali da daju doticni link pri zakljucavanju,i samim tim opravdaju svoj postupak.
Ovako bi se besomucne rasprave iole usmerile na manje mesta nego sto su sada.
Nakon npr. 7 dana,ono sto je zakljucano u kantu...

Ako ista,bice cistija i preglednija situacija...

Poslednja izmena:
bole je napisao(la):
Dokle će na ovom forumu da se viđaju likovi tipa šta da kupim, šta da kupim, šta da kupim, šta da kupim, šta da kupim, šta da kupim, šta da kupim, šta da kupim, šta da kupim...i tako u nedogled.
Benchmark se pretvorio u savetovalište pojedinih trgovaca. OK, u redu je da se ljudi posavetuju, da vide tuđe mišljenje. Sve je to OK. Ali ogroman broj postova (da ne kažem preko 90%) je šta da se kupi. Normalno u takvim situacijama odmah nastupaju "veliki" genijalci koji su juće videli računar u novinama a danas ih već traži silicijumska dolina i kreće raspava do lodila.

Da neko možda zna koliko krava mog komšije daje mleka i da li da je kupim. Komšija kaže da podržava HT i da ima 2 GB Lan-a?

Sad me lepo banujte, ali bih vas molio da ovaj thread ostane par dana da bi možda ljudi nešto sklavirili - DA KORISTE PRETRAŽIVANJE. Ili otvorite deo za prodaju. :wall: :wall: :crash: :crash: :wall:

Sta reci u ovom trenutku, a ostati pametan i normalan...???
A ko prodaje tu kravu???
A gde da je kupim???

Veliki pozdrav za mog komshu ...

Kako bench postaje sve popularniji, za očekivati je da privlači sve više različitih ljudi i da se pojavljuje dosta šuma.
Treba se boriti protiv toga, da ne bude baš da se ne vidi šuma od drveća.

Za nekog ko redovno čita forum - možda je čak i bolje kad se vidi ko spamuje ili lupa gluposti. Svakim postom koji napišemo ovde javno - dižemo naš rejting, odnosno srozavamo isti.
Ko god je na forumu više od par meseci može da odvoji "kukolj od žita" i da ne obraća pažnju na besmislene postove.
Ko iole prati forum, polako vremenom može da zaključi čija reč ima težinu i ko je baya u struci a ko je "IT novinar" sa (ne)proverenim informacijama :d

Svako od nas (ko ima IQ preko 60 :d ) ima valjda "filter u glavi" da odvoji nevažno od važnog za ono što nas interesuje na ovom forumu.
Tredove tipa "koji digitalac za 200E" ni ne gledam, jer mi naravno ne privlače pažnju - jer znam da je prežvakana tema, ali ako bi baš planirao da kupim sebi neki aparat - sa pažnjom bi takav tred pročitao i pokupio za mene neki koristan tip.

Jedino što malo zamara su besmisleni naslovi koji urliču i vrište, i koji često nemaju smisla sa temom koja se nalazi u njima. Ovde izuzimam clubing sobu koja je ionako zamišljena za priče "trla baba lan ..." pa su i naslovi u tom fazonu.

silverglider je napisao(la):
Ni ti se nisi rodio znajuci sve ovo sta danas znas. U tom odnosu "nove vs prezvakane teme" nisu krivi pocetnici sto pitaju ono sta ne znaju, nego vi stari korisnici sto ne nacinjete nove teme.
E ovde si skroz u pravu, ali, sta ces, stari useri dosta dobro znaju sta im treba i kako se radi, pa nemaju sta da pitaju. Naucili dok su "zvakali" sada prezvakane teme na koje se zale.
Ali novi koji te stvari ne znaju, naravno da ce da pitaju. Pa bolje da pitaju nego da nista ne znaju.. Verujte da ljudi u mojoj okolini ne znaju ni internet explorer da koriste kako treba, a kada im spomenes operu samo te cudno gledaju... A imaju flat net cisto da bi se kurchili...

Evo i ja bih pitao kako da iskljucim da izbacuje log on screen svaki put kada palim komp {ne moj} ali me sramota :D i cutim...

Koristi TweakUI i Automatic Logon ;)

Pored ovog sto ste naveli mislim da se radi o fetisu i nekoj vrsti egzibicionizma.
Prosto receno kur***u. :mad:
Sta reci kada user pita koju graficku do 500e. :wall:
Mislim da se Benchmark sajt jako slabo cita sto bi modovi i admini morali skrenuti vise paznje neiskusnim uzerima.
Toliko je tekstova na sajtu, pa uporednih testova gde su navedeni dobavljaci pa cak i cene. Polovini nebuloznih pitanja moze se odgovoriti citanjem sajta.
Vise od cetiri godine citam Benchmark i uvek pronalazim nesto zanimljivo i poucno.
Nekim je lakse da odvale sta da pazarim za 1.000e i onda stupa na scenu tabor AMD vs Intel ili ATI vs NVidia.
Cini mi se da iskusniji uzeri koriste priliku da nametnu svoj tabor kao idealno resenje pljuvajuci na protivnicki. I onda sledi naravno reakcija a tread se razvodnji i niko na kraju nema koristi od postavljenog topika. :D
I ja sam da se izdvoji posebna soba ili sticky unutar sobe gde bi moderatori koji prodaju hardware ili poznati dileri pomogli oko izbora jer su u mogucnosti da ponude robu po prihvatljivijoj ceni od recimo "PC berze" ili da upute uzera gde ce naci doticni hardware ako ga oni nemaju. ;)
Jer desava se da se nesto predlozi a onda grunu topici gde to da kupim, po kojoj ceni, kada stize roba........
Ovo nije predlog, samo dopuna vec recenog.
Pozdrav svima. :)

Juče je administrator banovao usera na jednom stranom forumu, koji redovno posećujem, zato što je quote-ovao usera iznad njega sa sve slikom koju je ovaj postovao. E, to je disciplina.

P.S. Ban je na mesec dana.

Poslednja izmena:
Na DZ je banovani user banovao forum na mesec+ dana :)

@Marti Misterija: Taj admin ima nick Unbeliever. Moćno, a? :smoke:

Na istom tom forumu se user-i banuju zbog neupotrebljavanja search-a, ponavljanja thread-ova i sl.

Ćuti bre Ronnie, nemoj da daješ Martiju ideje :wave:

Poslednja izmena:
Ccc, na kraju će morati da se uvede "polaganje" za forum pa tek onda da se dozvoli otvaranje "threada"

Npr. da nađe određene informacije na benchu i time pokaže da zna da koristi search, da zakači attachment uz poruku...

da nije losa ideja , prijemni ispit :) Set pitanja i ko odgovori tacno na 18 od 20 prolazi registraciju :)

Ma samo se vas dvoje zezajte :)
Evo bas ono sto sam vec napisao. U sobi Video karte, monitori.. Miki321 pita sta da uzme: Leadtek 7800GT ili Gygabite 7800GT.
Pa koliko ljudi na forumu imaju ove graficke kartice pa da mu da realan odgovor. Ja sam imao Leadtek Ti4200 odlicna, ali ne mogu da se zakunem da je Leadtek 7800GT bolja od Gygabit-a 7800GT. Pa kako kad nisam video/probao ni jednu NV7800GT.
Bas me interesuje sta bi gx-x i Darth Zool preporucili? :D

astrolog je napisao(la):
Ma samo se vas dvoje zezajte :)
Ko je od njih zensko? :d
Takodje podrzavam jos jednu sobu tipa "Sta kupiti", jer je pitanje na mestu, ali nema gde da se postavi, i greota je mesati ga sa pitanjima o OC-u ili slicnim, gde se bakcu iskusniji korisnici, kojima je dosadno da glume piljare (i meni ponekad smetaju takva pitanja).

Poslednja izmena:
@Bole a i ostali sto misle kao on
E a zivo me interesuje kako si ti kupovao komponente za svoj komp, posto nisi nikog pitao odes u prodavnicu kazes "ocu ovo i ovo a moze i ono....", trgovac vidi da nemas veze sa vezom i naplatiti po 1/3 vecoj ceni. Pa nije lose... :mad:

Poslednja izmena:
Jedan predlog zasto na sajtu nema search, pa da se onda pretrazi... nekome je mozda tesko da cita sve redom postove, mozda imaju i slabu vezu pa nemogu da cekaju da se otvori sledeca stranica... a sto se tice search-a na google... moze dosta korisnih stvari da se nadje samo treba postaviti pravo pitanje a puno je ljudi koji to pitanje neumeju da postave... dobro sad mora se bar malo razumeti u specifikaciju delova jer na sajtu nikada nece staviti ovaj deo je bolji od drugog jer tu nema objektivnosti... svaki prodavac hvali svog magarca... zato se treba bal malo razumeti, pogledas specifikaciju i vidis kako radi a ne da ti prodavac govori sta radi bolje i koliko para ces potrositi... ja bi pre prodao nekom P4 630 za 200e nego AMD64 3000+ za 150e veca je zarada jel tako? A sad sta je bolje to je druga stvar. Onaj ko zna sta ce da kupi on kupi a onaj ko nezna bolje da ne kupuje hahaahhaha lol.

kako bre nema search ???? :trust: Eno ti ga gore u zaglavljau sa svim ostalim opcijama ! izmedju new posts i quick links ! Pa vama ljudi treba search za search (!) , da ne poveruje covek sta sve nece procitati...

Poslednja izmena:
A da stavite i u aplikativni softver, podforum - "sta da kupim", kad vec svi treba da glumimo ovde gospodu koja kupuje softver?

EDIT:

Kao i pod operativne sisteme, naravno :eyebrows: :d

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
A da stavite i u aplikativni softver, podforum - "sta da kupim", kad vec svi treba da glumimo ovde gospodu koja kupuje softver?

Sta ce ti takav podforum kad si, eto, siroti nateran da glumis?

Pa ne treba meni nego ja to reko' radi ozbiljnosti foruma. Ako softver treba da se kupuje kao i hardver, zasto onda ne bi i tu bili podforumi?

Pa sad, ako si propustio smisao - "Sta da kupim" podforumi nisu uvodjeni zbog ozbiljnosti foruma, nego da bi se izdvojile cisto kupovne teme od ostalih (uglavnom tehnicke prirode). U onom momentu kada se na forumu pojavi dovoljna kolicina kupovnih tema u oblasti softvera, dobice i sw svoj "sta da kupim" podforum.

Drugi, globalniji smisao koji si propustio da primetis je u tome da vas niko ovde ne tera da ista glumite. Da, sw se krade i razmenjuje sakom i kapom, ali to se nece raditi na ovom sajtu. Naveli smo i zasto - ne zbog nekog laznog moralisanja (kako neki vole to da shvate), nego zato sto nam pravi probleme prilikom saradnje sa tim stranim firmama. Ne mogu da verujem da je to tako komplikovano za shvatiti i da se to tumaci tako da mi sad ocekujemo da vi nesto glumite. Poimanje na nivou - nachi tuga...

Ma nemam ja nista protiv vase politike uredjivanja foruma, vise je predlog bio saljivog karaktera ...

Vrh Dno