Šta je novo?

Samo 140Mhz!?

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Zasto Asus a7v133-c i Athlon xp 1500+ ne daju da dignem FSB na vise od 140Mhz, a da sistem bude stabilan!

Hladjenje je OK. Graficka je NVidia Vanta 16MB, memorija razna (128+64+64 = Kingston + Simens + ne znam koja).

Hvala Vam!

Verovatno memorija, probaj da kombinujes sa modulima

Verovatno da je memorija u pitanju, mada i Asus A7V133c u verziji 1.05 je mnogo manje overclockabilan od 1.04 verzije. Izgleda da Asus postaje prosek...

Stevs je napisao(la):
Verovatno da je memorija u pitanju, mada i Asus A7V133c u verziji 1.05 je mnogo manje overclockabilan od 1.04 verzije. Izgleda da Asus postaje prosek...

pa mozda su prosek TE ploce koje malo koga sada interesuju, ali svakako danasnji ASUS-ovi udarni modeli to nisu...

BOOK je napisao(la):
Zasto Asus a7v133-c i Athlon xp 1500+ ne daju da dignem FSB na vise od 140Mhz, a da sistem bude stabilan!

Hladjenje je OK. Graficka je NVidia Vanta 16MB, memorija razna (128+64+64 = Kingston + Simens + ne znam koja).

Hvala Vam!

Ne smes mesati memorije pri O/C-u, zbog cekanja u modulima, tako da pokusaj samo sa memorijiom koja mislis da ti je najbolja.
Onda rasprodaj sve memorije, i uzmi jedan modul, posle toga ponovo pokusaj O/C.
Mada moze biti i do izlivka CPU-a, ko zna?
Najbolje je da pokusas taj isti CPU kod nekoga ko ima dosta kvalitetnije komponente.

intel je napisao(la):
pa mozda su prosek TE ploce koje malo koga sada interesuju, ali svakako danasnji ASUS-ovi udarni modeli to nisu...

Ja uopšte nisam zadovoljan sa Asusom evo sad imam Asusuov MX400 od koga se svaki eagle bolje clockuje...

Stevs je napisao(la):
Ja uopšte nisam zadovoljan sa Asusom evo sad imam Asusuov MX400 od koga se svaki eagle bolje clockuje...

To je ona cuvena serija. :(
Sto si se zaletao :). Naravno, ta jedna kartica ne znaci da asus pravi lose komponente, nego da nekad voli da podvali... ko zna, mozda to cak i nisu asusove kartice, nego neke kopije!

Stevs je napisao(la):

pa dobro ti daj XX DM vise i uzmi PRO varijantu i plati pozlaceni kuler i memoriju od 4.8ns!

intel je napisao(la):
pa dobro ti daj XX DM vise i uzmi PRO varijantu i plati pozlaceni kuler i memoriju od 4.8ns!
MX400 jeste Pro u oznaci kod ASUS-a, a i pure ima mem. od 4,8 ns. (barem to sto imam ja).

Ma imao sam dve iste kartice MX400 (sli potpuno iste) stim što je jedna bila sa tv-otom a druga bez. Ova bez TV outa ladno je dostizala 230mhz za mem dok ova jedva radi na 185mhz!

TazDeVil je napisao(la):
MX400 jeste Pro u oznaci kod ASUS-a, a i pure ima mem. od 4,8 ns. (barem to sto imam ja).

u sustini imash 2 razlicita modela MX400: V7100 MX400 PRO i V7100 MX400 SE...oba modela postoje u PURE i TV-OUT varijanti: razlika je u kuleru i kvalitetu memorije i ceni naravno. e sad kod nas (a gde bi drugde) su se pojavile neke anomalicne kartice: neke imaju memoriju od 4.8ns, BULK pakovanja (veoma tuzno zaista videti neku ASUS karticu koja stize u kesici) itd. Uglavnom je rec o robi sa reklamacije, tako da treba paziti.

intel je napisao(la):
Uglavnom je rec o robi sa reklamacije, tako da treba paziti.

Jao crni mi na sta smo spali, pa zar da nam uvaljuju robu koja je na zapadu bila sa reklamacija :( :( :(

Geek_master je napisao(la):
Jao crni mi na sta smo spali, pa zar da nam uvaljuju robu koja je na zapadu bila sa reklamacija :( :( :(

Eeee, uvaljulju nam takvu robu poodavno :(

ma ne nisi razumeo. te kartice su bile na reklamacijama, jer su bile neispravne, pa su vracene ASUS-u koji ih je popravio i zatim ''uvalio''...ali opet se dovodi u pitanje kvalitet istih...

Opet, osecam se kao kanta za djubre... to jest, bar bi Stevs trebalo tako da se oseca... :(

Opet, osecam se kao kanta za djubre... to jest, bar bi Stevs trebalo tako da se oseca... :(

hehe pa nije baš toliko strašno:) odličan TV out mnogo bolji od Eagla tako da i nije baš toliko strašno što ne može preko 185mhz sobzirom da se ja slabo igram. Ali ipak to se od jednog Asusa ne očekuje....Ja i dalje ostajem pri tome da Asus počinje da bude prosek. Čim njihove ploče počinu da budu u cenovnom rangu jednog Chaintecha....šta drugo i očekivati...

Da bismo optuzili asusa za lose ploche moramo da vidimo koja su setovanja u biosu za memoriju i za ceo sistem. I uopste koji je operativni sistem nestabilan? Dakle, Book reci kako si sredio bios?

Arahne je napisao(la):
Da bismo optuzili asusa za lose ploche moramo da vidimo koja su setovanja u biosu za memoriju i za ceo sistem. I uopste koji je operativni sistem nestabilan? Dakle, Book reci kako si sredio bios?

Evo ja sam se igrao sa Abit KT7A 1.3v i ASUS A7V133C 1.05v. Sve ostale komponente su bile iste. Abit je bez problema dostizao 173Mhz magistralu dok ASUS je jedva radio na 145Mhz...Na 150Mhz se nekad probudi i restartuje bios...

Nazad
Vrh Dno