Šta je novo?

Samba u VirtualBoxu

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
330
Hejhej

Jel se igrao neko od vas sa instalacijom Sambe u VirtualBoxu ili sličnom programu? Ne mogu da zamislim kako bi to funkcionisalo, a nije da nisam probao :)

Znam da postoje virtuelni samba serveri, ali mi to ne rešava problem jer moram da restartujem daemon kad izmenim .conf fajl; server mora da bude dostupan svo vreme.

Hoću da podesim roaming profile i malo sigurniju autentifikaciju korisnika i treba mi test okruženje za to.

pa zar test tako nečeg da radiš u VB

Ili to ili da dođem van radnog vremena, treće nema. Odustao sam od roaming profila, skriptovaću bekap i ubaciti u schedule, plus podići Sambu da bude primarni domen kontroler.

Poslednja izmena:
Ne mogu da editujem prošlu poruku pa zato duplo pišem. Samo je trebalo podesiti Network adapter na "Bridged mode" kako bi VM pokupila adresu preko DHCPa od rutera, i sad sve radi.

Jupiiiiiiii

Ti roaming profili su ti uvek mac sa dve ostrice. Sve na papiru deluje super dok ne provalis da Pera/Mika/Laza drze 15 giga Jelene Karleuse u My Music i 10 giga slika sa letovanja u My Pictures , pa krenu da switchuju kompove non-stop :) Dakle roaming profili+quota obavezno ako si vec zalegao za celu stvar. Radi to dobro na sambi.

Ma i nisu mi potrebni roaming profili, mala je firma i korisnici neuki u svakom slučaju. Više bih da podignem domensko okruženje i stavim log-off skripte za sinhronizovanje određenih foldera; takođe i redirekciju foldera na server/home direktorijum kako bih bekapovao sve u jednom koraku.

Ništa od ovoga nije preko potrebno, ali hoću da se igram dok imam gde :)

Neki saveti za bilo šta?

Vrh Dno