Šta je novo?

Samasung SyncMaster 959 NF .... PROBLEM !!!

Pacy

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2005
Poena
301
Zenska posla .... reko samo joj da ne prilazi ovom monitoru da je ne bi " guja sarka ujela " !!!!
E, nije vredelo !!! Izgreban je ...sacuvaj boze .
Cuo sam da ovaj model ima nekakvu zastitu , e ta, izgleda mi, zastita je izgrebana.
Moje pitanje:
Da li neko zna , moze li , ( osim kupovine novog )na koji nacin , sa cime, popraviti ili bar malo ublaziti ove izgrebotine.....HVALA!!!
--------------------------------------------------------------------
P.S. Ne bih da coravim!!

Ne moze se popraviti ni ublaziti ogrebotina jer je taj zastitni premaz nanet jos pri proizvodnji ekrana a njega nema u slobodnoj prodaji (bar ne kod nas a nisam siguran ima li ga u inostranstvu). Jedino "delimicno" resenje je da skines taj zastitni sloj sa celog ekrana, nekom polir pastom ili najbolje Astonish sredstvom za ciscenje. Samo moras da se pripremis na dugotrajno trljanje ekrana do konacnog rezultata.
Ekran ce tada imati malo svetliju sliku, bice osetljiviji na refleksiju svetlosti ali valjda je i to bolje nego gledati u izgreban ekran.

@Vuk
Sta si mislio pod tim "da se pripremim za dugotrajno trljanje ekrana"?
Imao si iskustva pa ako i jesi reci mi molim te koliko je to "dugotrajno " trajalo i ako postoji neko efikasnije sredstvo za odstranjivanje tog zastitnog sloja od Astonisha.
U svakom slucaju sacekacu jos odgovora pa cu javiti sta sam uradio.
Vuk ........ Hvala!

Nisam ja to radio ali jedan moj drugar je tako morao da ocisti ekran na Samsung 700P monitoru koji je manji i cini mi se da mu je trebalo oko 3-4 sata (sa kratkim pauzama) da dobije idealno cistu povrsinu. Tebi ce za ekran od 19" verovatno trebati vise vremena.
Sto se tice sredstva on je koristio Astonish pastu a i jos nekoliko ljudi sa foruma je potvrdilo njenu delotvornost. Za neko drugo sredstvo korisceno za skidanje zastitnog premaza sa ekrana nisam cuo.

Pacy je napisao(la):
Sta si mislio pod tim "da se pripremim za dugotrajno trljanje ekrana"?
Imao si iskustva pa ako i jesi reci mi molim te koliko je to "dugotrajno " trajalo i ako postoji neko efikasnije sredstvo za odstranjivanje tog zastitnog sloja od Astonisha.

Treba da skines emulziju koja pokriva ekran a koja je ostecena

Upotrebi PRETRAGU ( i ovde i na ostalim forumima ) pisano je o ovom problemu.

Visesatno "glancanje" ti sigurno sledi :wall: :crash:

Evo i par starih tema
www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=7789
www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=45233

www.elitesecurity.org/tema/56495

Poslednja izmena:
@sasa022
Ovo su postovi iz 2002 godine....verovatno se od tada nesto na trzistu kozmetike, naftnih derivata, racunarske opreme , ......... promenilo ? Sta ti mislis?
U svakom slucaju hvala na linkovima!

Resen problem....trljanjem

Problem resen !!!!
Elem," Elisa " Pasta za domacinstvo je resila moj problem.
Uz dosta trljanja, znoja na ovu vrucinu, uspeo sam da obrisenm taj takozvani zastitni sloj na monitoru. Ostalo je po coskovima ali brate za oko 6 sati trljanja briskanja i znojenja , moze nesto i za sutra da ostane.
Sutra cu da ga rasklopim i ostratak da obrisem.
Jedino me muci sama pomosao na to da sam obrisao " zastitni sloj" ma sta to znacilo u buvalnom smislu ipak je ovako bolje nego da tipkam "kroz vodu"....bar je meni tako izgledalo dok je bio izgreban.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Evo i kako pakovanje izgleda!
13329_ellisa

A monitor :

_4486ff9721e1b.jpg

Poslednja izmena:
Pacy je napisao(la):
Problem resen !!!!
Elem," Elisa " Pasta za domacinstvo je resila moj problem.
Uz dosta trljanja, znoja na ovu vrucinu, uspeo sam da obrisenm taj takozvani zastitni sloj na monitoru. Ostalo je po coskovima ali brate za oko 6 sati trljanja briskanja i znojenja , moze nesto i za sutra da ostane.
Sutra cu da ga rasklopim i ostratak da obrisem.
Jedino me muci sama pomosao na to da sam obrisao " zastitni sloj" ma sta to znacilo u buvalnom smislu ipak je ovako bolje nego da tipkam "kroz vodu"....bar je meni tako izgledalo dok je bio izgreban.
Pozdrav
Pa kako ga je tolko izgrebala?

Pacy je napisao(la):
Pozdrav
zastitni sloj=antirefleksivni sloj.

sada ces moci i da se ogledas u svom monitoru :d

Nazad
Vrh Dno