Šta je novo?

Sam se resetuje

FooL

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
E ovako...Danas dok sam bio za kompom sam se resetovao, i kada se resetovao poceo da dize sistem i odjedom pukne i ugasi se.Odmah sam ga upalio i ponovo isto,sacekao par minuta i probao ponovo i sistem se podigne al secka mi koci.To mi se desavalo jos par puta,i sve isto...Precistio sam ceo hard nod-om.Ne znam je to dovoljno.Ako moze neka pomoc u vezi ovoga.

Hvala unapred!

Poz

Ako ga držiš overklokovanog, malo olabavi pa vidi imaš li i dalje isti problem...

Ne drzim,nista nisam cackao sto se toga tice...Evo bas sam ga malopre resetovao sam, i nije hteo da mi podigne sistem,odmah se ugasi.I cim ga upalim ponovo isto.Ali kad sacekam 5-10 min onda se bez problema podigne i sve radi ok.

Poslednja izmena:
To definitivno zvuci kao da se nesto pregreva. Proveri temp procesora. Mozda treba da ocistis kuler i zamenis pastu.

Upravo sam proverio temperatura je 72,koliko se ja razumem ona bi trebala da bude do 65...Ranije nisam imao problem sa temperaturom,jedino da se kuler nije zaprljao, ne znam dal moze biti uzrok to sto je radio cetiri dana bez prestanka,nisam ga gasio.Neka pomoc kako da spustim temperaturu,i koja je normalna ili idealna temperatura?

Upravo sam proverio temperatura je 72,koliko se ja razumem ona bi trebala da bude do 65...Ranije nisam imao problem sa temperaturom,jedino da se kuler nije zaprljao, ne znam dal moze biti uzrok to sto je radio cetiri dana bez prestanka,nisam ga gasio.Neka pomoc kako da spustim temperaturu,i koja je normalna ili idealna temperatura?

Ako je 72c dok nije opterecen komp, to je prilicno alarmantno.
Normalna temperatura zavisi od procesora i od toga cime je hladjen. Ali recimo da nekih 50c pod opterecenjem je vrlo dobro...

Koliko je star komp? Koji procesor je u pitanju?

Poslednja izmena:
Pa ne znam sta podrazumevas pod opterecenjem...Sada je 62, upaljeno mi je par programcica.Komp mi je star 3 ili 4 god ne znam tacno...
Procesor je AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+.Jel ima neke sanse da spustim tu temperaturu?

Skini ventilator sa hladnjaka i ocisti hladnjak ako je prasnjav. Trebalo bi da se ventilator drzi na 4 srafa. Nemoj da ti se pomera hladnjak, znaci jednom rukom pridrzavaj hladnjak, a drugom odsrafljuj ventilator. Najcesce su rebra hladnjaka puna prasine. Najbolje bi bilo i da se pasta na procesoru zameni, ali je to vec komplikovanija procedura. Ako ima nejasnoca, pitaj.
Ako ti je kuciste zatvoreno, drzi ga otvorenog...

Javi da li su pale temperature i da li imas problema...
Pozz

Ok,sad cu skinuti i ocistiti hladnjak ako je prljav pa javljam kako se dalje ponasa.Sinoc sam ga ugasio,i jutros kad sam ga upalio temperatura je bila 50 i polako pocela da se dize do 56 i tu je stala, ne raste vise....

Znaci ventilator pomocu trika nisam mogao da skinem.Probao sam pomocu pet safcigera,ali ne moze,dal su izlizani srafovi pa ne moze,stvarno ne znam...Tako da sam precistio (bas je bio zaprljan) onako preko njega,dosta solidno,ali ne znam da li se dole pri dnu hladnjaka sve ocistilo.Temperatura se krece od 47-50...Inace uvek ga drzim otvorenog.Dal' da ostavim tako ili da se vratim na bakcanje skidanja hladnjaka?I da kada sam ga upalio posle ciscenja nije mogao da se sistem podigne,nego se sam resetovao,posle toga sam ga resetovao dva puta i digao je sistem bez problema...

Poslednja izmena:
Napajanje pod 1. ,a posle proveri memoriju.

Slazem se.
Temperatura nije toliko alarmantna da bi i dalje imao probleme.

Ajd prvo proveri memoriju, to ti je lakse. Skini GoldMemory http://www.goldmemory.cz/download.php
Imas tu jedan ISO file, idi preko Nera (ili sta vec imas za rezanje) na "burn image to CD" i posle resetuj i boot sa tog CDa (mozda moras da podesis u BIOSu da boot ide prvo sa optickog drajva). Valjda sve ovo znas, ali nije na odmet...

Ali i meni zvuci vise kao da je napajanje u pitanju. Koje napajanje imas?

Kao prvo hvala a dosadasnjoj pomoci...Sada komp radi kao pre,moguce da je bio procesor u pitanju.Nije mi na odmet da proverim memoriju.Uradio sam kako si napisao,skinuo sam zip sa tog sajta,unutra su je bio jedan iso i jedan img fajl.Taj iso sam narezao,resetovao sam,pokrenuo mi je boot dvd(nisam imao cd ;) ) i ne znam kako da zapocnem test.Stalno mi svetluca poruka kao da treba da se registrujem na GM sajtu...Na slovo T menjam nacin provere (quick,normal...),izaberem normal ali ne znam kako onda da zapocnem taj test....

Kao prvo hvala a dosadasnjoj pomoci...Sada komp radi kao pre,moguce da je bio procesor u pitanju.Nije mi na odmet da proverim memoriju.Uradio sam kako si napisao,skinuo sam zip sa tog sajta,unutra su je bio jedan iso i jedan img fajl.Taj iso sam narezao,resetovao sam,pokrenuo mi je boot dvd(nisam imao cd ;) ) i ne znam kako da zapocnem test.Stalno mi svetluca poruka kao da treba da se registrujem na GM sajtu...Na slovo T menjam nacin provere (quick,normal...),izaberem normal ali ne znam kako onda da zapocnem taj test....

Malo je bezveze ta nova verzija. Pokreni opet program i samo jednom pritisni Esc. Sacekaj 2 minuta (dole odbrojava) i pokrenuce se...

Tako sam i uspeo...Al' to ko da se nikad ne zavrsava tako da sam ga prekinuo posle dva (verovatno ista) testa.Nije mi izbacio nikakvu gresku.A napajenje ne znam,pise na njemu da je model 'LC-B300ATX'...

Tako sam i uspeo...Al' to ko da se nikad ne zavrsava tako da sam ga prekinuo posle dva (verovatno ista) testa.Nije mi izbacio nikakvu gresku.A napajenje ne znam,pise na njemu da je model 'LC-B300ATX'...

Obicno se i u jednom prolazu GoldMemory testa pokaze ako je memorija neispravna.

Vrlo lako moze biti da to tvoje LC napajanje posle 2+ godine pokazuje znake starenja. Ali ti to ne mogu sa sigurnoscu reci...

Kakva su ocitavanja voltaza? Cesto su neprecizna, ali uslikaj Health stranicu iz BIOSa ili screenshotuj ocitavanja iz nekog programa. Cisto i to da vidimo...

Ja bih na tvom mestu kupio neko bolje i jace. Ima na oglasima cesto Chiefteca 350W za 15ak eura. Ali ti vidi sta ces :wave:

Poslednja izmena:
Ne kosta me nista onda da uzmem novo napajanje,nisu to neke pare.Hvala za svet...A evo voltaza.

Stvarno je previse za 12V ako je tacno. Preko 10% vise, ja bih ga menjao...

OK...hvala na pomoci,onda cu uzeti Chieftec 350W,ako kazes da nije lose.Hvala jos jednom.

Pozzz

Taj ciftek je sasvim OK za tvoj komp i ako se ne varam on na sebi ima 2 kulera od 8cm. Jedan vuce vazduh iz kucista, a drugi ga izbacuje napolje, tako da ces poboljsati i protok vazduha u samom kucustu.

Nazad
Vrh Dno