Šta je novo?

Sam 40ES6100

DrStrangelove

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2004
Poena
620
Voleo bih da čujem mišljenja i utiske, posebno (ali ne i isključivo) vlasnika ovog TV-a ili ljudi kroz čije ruke/oči je prošao pored ostalih modela, o problemu s backlight bleeding-om.
Informisao sam se prilično o kvalitetu slike, smart-u, opcijama, izgledu, priključcima, 3D-u itd, raznih modela, tako da me to manje zanima.
Trebalo bi u narednih mesec-dva da kupujem TV i po tome što sam saznao ovaj model je manje-više optimum onoga što me zanima, ali ne želim da dam tolike pare za nešto sa čim ću (verovatno) imati problema.

Konkretno pitanje je koliko je čest slučaj da je bleeding izražen u tolikoj meri da je ne prihvatljiv ni smanjivanjem backlight-a na razumnu meru?
Dosta sam pročitao i mnogi to pominju, neki kažu svetli kao jelka, neki kažu ima dosta, ali samo u mrklom mraku na crnoj pozadini .... Računam da ne umeju svi da smanje backlight, a i da se javljaju uglavnom ljudi sa problemom ... jer ne bi valjda pokupio tolike preporuke i bio toliko prodavan da je to veoma često. To je neka moja logika, pa ako bih mogao da čujem vaša mišljenja bio bih zahvalan. Naravno, molio bih da se jave i ljudi koji nemaju problema sa bleedingom, ako ima takvih...

Hvala za preporuke.
HDportal recenziju sam procitao, a na samygo forumu ne nalazm bas puno toga za 6100, a i to sto ima više je vezano za 55 i 60 in modele.
Mislio sam više na iskustva korisnika TV-a kupovanih na ovom tržištu gde ima valjda više 40 in modela.
Ne znam, prema onom što sam pročitao, počelo je da mi deluje kao kockanje sa suviše malim šansama imajući u vidu uložene pare.
Moracu da pogledam podrobnije iskustva sa LG LM 671s/670s koji je 60ak Eur više a ima microdimming (kakav-takav), pa onda da odlucim. Nadam se samo da 42in nije previše za gledanje sa 2,5 do 3m udaljenosti, posebno za SD materijal tj standardnu SBB kablovsku...

...Nadam se samo da 42in nije previše za gledanje sa 2,5 do 3m udaljenosti, posebno za SD materijal tj standardnu SBB kablovsku...

Ako ti je za utehu ja planiram 55" za tu udaljenost. Trenutno gledamo 40" i nema nikakvih problema. Štaviše veća dijagonala bi prijala.
Pitao sam i pitao i tražio savete ali ništa konkretno nisam saznao.
Onda sam našao nešto. Recimo ovo:
http://www2.vieraexperience.com/flash/sr_ME#technology/1/2
(pogledaj preporuke za SD i HD materijal. Obzirom da planiram dosta HD-a.....)
a sa time se slaže i Toshiba:
http://us.toshiba.com/tv-viewing-distance-calculator

ili ako planiraš 3D
http://3d-tvbuyingguide.com/3dtv/step5-3d-view-distance.html

Poslednja izmena:
Hvala za preporuke.
HDportal recenziju sam procitao, a na samygo forumu ne nalazm bas puno toga za 6100, a i to sto ima više je vezano za 55 i 60 in modele.
Mislio sam više na iskustva korisnika TV-a kupovanih na ovom tržištu gde ima valjda više 40 in modela.
Ne znam, prema onom što sam pročitao, počelo je da mi deluje kao kockanje sa suviše malim šansama imajući u vidu uložene pare.
Moracu da pogledam podrobnije iskustva sa LG LM 671s/670s koji je 60ak Eur više a ima microdimming (kakav-takav), pa onda da odlucim. Nadam se samo da 42in nije previše za gledanje sa 2,5 do 3m udaljenosti, posebno za SD materijal tj standardnu SBB kablovsku...

Ja sam moj 6100(40") nabavio za 600€ (privatna varijanta, čisto da ne pitate na PM) i prezadovoljan sam. 3D je odličan, puno oštriji nego na LG televizorima. Zamora očiju nema ni kod Samsunga a ni kod LG-a više uopšte. Smart funkcije rade odlično, DLNA sa wave-a savršeno. Slika je imala određene bele "fleke" na crnoj podlozi od probijanja svetlosti ali iz razloga što je u startu brightness bio na 90%. proguglao sam neka podešavanja i sada slika izgleda perfektno. Ne sviđa mi se jedino SD preko SCART-a sa total tv-a, na staroj toshibi je neuporedivo bolja slika zbog njihove Resolution + tehnologije upscaleovanja SD materijala. Naravno ne kažem da Samsungova slika ne valja, ali je daleko čak od 4 godine stare Toshibe po tom pitanju. Ali 99% slučajeva TV služi za HD playback, PS3 igre/Blu Ray, YT HD stream pa me ne brine SD kvalitet.

@zocha_bg
Thanks! Ok, sada sam miran :) Doduse ti uzimas plazmu 55', ona je nesto bolja sa SD materijalom koliko kapiram? A taj 40 je LCD ili plazma? Proizvodjaci verujem da malo napucaju te velicine kako bi prodavali skuplje modele ali ok, posto 42 preporucuju vec od 1.6m, 2,5-3 bi trebalo da je dovoljno.

@vladimirdowla
Hvala za utiske! Tako nesto sam zeleo da cujem. Znaci uspeo si probijanje da svedes na razumnu meru. Smanjio si samo brightness ili i backlight? Nemas ovakvih problema:
http://www.pohrani.com/f/1J/12k/240Ft1Xz/2012-09-09-205522.jpg
http://www.pohrani.com/f/3y/2k/3w2RaKwx/2012-09-09-210150.jpg

@DrStrangelove

Ma jok. Merkam 50-55" LCD. I trenutno je LCD, 40", "good old" SONY.
Obzirom da su u opticaju PS3 igrice i manje sporta nije mi baš za plazmu. A i, prema onome što sam saznao, nije mi baš da svaki dan provodim po pola sata ili više u "pranju boja" tj. redovnoj proceduri kod plazme.
Sa stanovišta korisnika nisam do sada video nikave probleme u radu pomenutog LCD-a, iako je "stara-stara" generacija (2008.g.). Niti sam primetio probleme sa pokretima (iako je samo 50Hz), niti sa crnom bojom (iako je LCD), niti sa probijanjem (ok, video sam ponekad kada je prazan kanal da na par mesta ima više osvetljenja, ali u normalnom radu..... nikad), niti išta drugo osim da je slika odlična do perfektna (HD ili BluRay koncerti, filmovi....) uz 5.1 AV receiver i zvučnike

Nazad
Vrh Dno