Šta je novo?

SAL VB4000 auto radio

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Tražim JEFTIN bluetooth radio za kola. Našao sam ovako nešto što mi odgovara po ceni. Od uređaja ne očekujem neki spektakl, ali ono zbog čega ga uopšte i kupujem je da mogu da obavljam razgovore pristojnog kvaliteta, preko EKSTERNOG mikrofona, koji se ovde takođe dobija i da mogu da slušam muziku koju emitujem preko telefona (Deezer). Tehnički ovaj uređaj podržava i jedno i drugo. Ali zanima me da li ga neko zaista ima, ili ga je koristio i kakav je kvalitet pre svega mikrofona? Dakle da li je mikrofon dovoljno osetljiv i kvalitetan da se razgovori mogu obavljati normalno, odnosno da me sagovornik moze cuti normalno? Ranije sam imao neki pioneer, doduse dosta star uredjaj i u autu koji je bio isto star i drndao dosta, ali sagovornici me skoro nista nisu culi i ti razgovori su bili skoro neupotrelbjivi. Sad mi je bitno da na tom segmentu ne napravim gresku.

Sto se tice ostalog, samo da taj bluetooh moze normalno da se poveze, da ne gubi konekciju ili nesto slicno i da je zvuk generalno pristojan.

Ako imate neki bolji predlog, otvoren sam za sugestije. Razmisljao sam mozda i o nekom polovnom uredjaju poznatijeg brenda, ali opet blizi sam da uzmem ovo posto je novo i imam dve godine garanciju, nego da kupujem nesto polovno. Mada opet, ako znate neki konkretan predlog za uredjaj koji ima odlican kvalitet razgovora i generalno da je dobar i znate gde tacno moze da se nabavi, mozda bih i tako nesto uzeo.

Prilozi

• 80322F79-C07C-4D05-B13E-7194A10CA532.jpeg
    80322F79-C07C-4D05-B13E-7194A10CA532.jpeg
    169.5 KB · Pregleda: 23
Od uređaja ne očekujem neki spektakl, ali ono zbog čega ga uopšte i kupujem je da mogu da obavljam razgovore pristojnog kvaliteta, preko EKSTERNOG mikrofona, koji se ovde takođe dobija i da mogu da slušam muziku koju emitujem preko telefona (Deezer). Tehnički ovaj uređaj podržava i jedno i drugo.

Zdravo,

ne mogu da ti dam konkretan predlog, ali mogu da ti napišem kako sam ja prošao. Imao sam pre dve - tri godine nedoumicu kao ti. Kod nas ih nije bilo uopšte, a preko Mađara vrlo malo. Na kraju mi je drug preko Amazona DE, na njegovu preporuku uzeo neki JVC. Bila je baš dobra akcija za black fraidey. Oko 120€ . Ima Spotifly, BT, AUX, eksterni Mikrofon, antenu DAB+ (mada meni obična - fabrička radi bolje) , Cortanu .... Sve to odlično i prakitno radi. Ne sumnjam da sada ima pet puta boljih modela. Šta se SAL a tiče, mi drugari se šalimo SAL - Stvarno Loše :D pogledaj kakva je ponuda sada preko Mađara. Ipak se to ne kupuje svaki dan.

Ne znam. Trazio sam informacije za ovaj SAL i vrlo su informacije sture. Ono malo komentara po nekakvim prodavnicama sto sam nasao su uglavnom pozitivni. Sto se Madjara tice, otprilike za duplo vece pare tek moze nesto da se nadje novo, poznatijeg brenda i to bez eksternog mikrofona, koji je meni neophodan. Opet budzet mi je tu negde 50 eur, tako da ne mogu da razmisljam o tome. Jedino nesto polovno, ili ovako nesto. Naravno, ako bi mi neko potvrdio da je uredjaj los, onda ne bih nista ni uzimao, za sada...

Za zvučnike provereno znam da i nisu nešto. Sa radio aparatim se nisam sretao. Moj savet ti je da zaobiđeš SAL. Interesantna stvar. Jedan moj drug je kupio neki Kineski radio sa tač ekranom. Za nepoverovati sve radi. Pogledaj i u tom pravcu. On zauzima duplo mesto za radio.

Ja sam u auto pre par godina (dok se sa ALiexpressa moglo naručiti za free shiping) 2DIN android multimediju. Cirka nekih 70e sa konektorima baš za moju marka auta, plug and play. Nema eksterni mikrofon na žalost i zato je moj glas sagovornicima užasan, pola me čuju, pola ne, nekad kao iz bureta, ali razgoarao sam jednom mesečno(jedan poziv mesečno) pa mi nije mnogo značilo. Sve ostalo je fantastično. Navigacija, zvuk, muzika , mp3, mp4, mkv, radio , rikverc kamera, ma idi begaj. Jednom ili dva puta godišnje se zaglupi pa neće da isčitava unutrašnju memoriju ni usb ali i dalje radi sve što treba. Isčupam napajanje, vratim i idemo dalje.

Razmisljao sam i o nekoj tako multimediji, posto sam u perspektivi razmisljao i o rikverc kameri, ali sada mi je budzet ogranicen, tako ne verujem da za 50 eur mogu da kupim neku normalnu multimediju, a to sto bih mozda i kupio verovatno bolje da i ne kupujem. Opet, meni je taj kvalitet razgovora trenutno najvaznija stvar, tako da bez eksternog mikrofona i to mikrofona koji radi kako treba, ne bih ni razmisljao da kupim nesto.

U sustini mislim da su mi opcije samo ili ovaj SAL za koji nemam nikakve povratne informacije, osim od prodavca koji je rekao da je mikrofon omnidirekcioni i da je zadovoljavajuceg kvaliteta. Opet, to dok ne probas, ili ti neko ne kaze iz licnog iskustva, ne vredi mnogo. Ovo polovno sto moze da se nadje tu negde za manje vise slicne pare, to je opet pitanje da li mu nesto fali, da li je taj mikrofon ispravan itd... Jedan je recimo napisao da uz neki kenwood cini mi se daje nov mikrofon. Znaci verovatno je originalni riknuo ili ga nema pa je stavio neki, verovatno kineski, koji opet ko zna kako i da li radi...

Malo kasno ali mogu podeliti moje iskustvo. Kupio sam SAL VB3100 pre 2 god i za kolicinu novca koji on kosta ne mogu biti zadovoljniji. Stari radio mi je bio pioneer koji je mogao ili fm ili cd, sto znaci da sam bio na milost i nemilost fm transmitera i izmenjao sam ih nekoliko dok mi nije puko film i uzeo sam ovaj SAL. 99% vremena koristim samo BT i tu je odlican, automatski se povezuje i nastavlja da pusta muziku cim se vratim i ubacim kljuc u kola. Kvalitet zvuka solidan (original zvucnici 20god stari),
mnogo bolji od FM transmitera ali je daleko od neko audiofil setupa. Sve opcije koje ima rade odlicno, hvata stanice, aux bt, osim te jedne koja ti je najbitnija. Nema eksterni mikrofon i to mu je najveca mana, kada se pricam preko radia moram da se derem i opet nije dobro. Dobro sproveden ( na pravoj lokaciji) eksterni mikrofon bi popravio to, a koliko vidim VB4000 ga ima.

Nazad
Vrh Dno