Šta je novo?

Sakrivanje START menija

• Začetnik teme Začetnik teme SAX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SAX

Čuven
Učlanjen(a)
24.07.2003
Poena
609
Da li neko zna neki programcic odnosno neki tweaker, ili mozda zna sta da cacnem u registry-ju da bish onemogucio koriscenje START menija u Win XP? Moglo bi da dodje i sakrivanje START menija, kao opcija. To mi treba zato jer imam Icaffe, pa mi klinci stalno cackaju po START meniju. Probao sam sa programom Tweak XP 4, i on moze i da sakrije i da onemoguci koriscenje START menija, ali je on dosta glomazan, a i nije bash jeftin.

Mozes da iskoristis program pod imenom Longohrn Clock, on sakriva Start dugme. Meni se otvara klikom na sat (cisto sumnjam da ce im to pasti na pamet). Posle instalacije programa izgled sata se menja, ali to se stavlja na default sa par klika. Meni nije poslo za rukom da ukljucim opciju Start with Windows, pa sam morao rucno da ga kopiram u StartUp folder. Zauzima najvise 800K u memoriji.
Za download Click Me

Ja sam nesto slicno radio jos na Windows 95 sa Policy Editorom - koji se nalazio na Resource Kit CD-u.

E sad ne znam kako se pokrece na XP-u ali na W2K ide ovako:

Start -> Run pa ukucas gpedit.msc i pritisnes OK.

Posle toga ces se vec sam snaci...

Pozdrav

Wolfman je napisao(la):
Mozes da iskoristis program pod imenom Longohrn Clock, on sakriva Start dugme. Meni se otvara klikom na sat (cisto sumnjam da ce im to pasti na pamet)
kod mene to radi TClock2, ali to nije resenje navedenog problema - i kod mene Start meni moze da se otvori preko klika na sat, na dugme Win ili CTRL+ESC (vidi moj desktop @ work - link u potpisu)...

Mislim da ovaj problem moze da resi npr. Shutdown Manager
http://www.interdesigner.com/ShutdownManager/index.htm

rafiki je napisao(la):
Ja sam nesto slicno radio jos na Windows 95 sa Policy Editorom - koji se nalazio na Resource Kit CD-u.

E sad ne znam kako se pokrece na XP-u ali na W2K ide ovako:

Start -> Run pa ukucas gpedit.msc i pritisnes OK.

Posle toga ces se vec sam snaci...

Pozdrav
Да тако се позива и преко њега може да искључи доста тоага, а за СТАРТ мени нисам баш сигуран.

Wolfman samo da ti kazem da se kod mene taj lh sat dize sa winom uvek.

Koliko se sećam, u policy editor stavkama ima i takva opcija kao i milion drugih, svašta se može ograničiti.

http://www.kassl.de/dwinlock/index.html

dWinlock offers the following functions:

Disable keystrokes, for example:
Ctrl Alt Del
Ctrl Esc
Alt Tab
Alt Esc
Alt F4
Win Key
Application Key
Mouse buttons
...
Hide or replace following desktop elements:
Windows Taskbar
Windows Desktop
Windows Start Button
Tray Icons in the Windows Taskbar
Application Links in the Windows Taskbar
Replacement of Windows Start menu with own menu

Ovaj, ne znam da li ste primetili, ali deca su u pitanju, ne treba neko ultra-mega-giga hakerisanje da bi ste ih zeznuli :d.

Za decu je najbolje kreirati novog usera sa ograničenim pravima, dopustiti mu pisanje samo u TMP i po nekom njihovom direktorijumu, sakriti sistemske, isključiti u exploreru prikaz hidden/system fajlova, u policy editoru poisključivati šta ne treba, npr. setovanje sistemskog sata (omiljena zabava moje tada 2.5-godišnje ćerke), pravo na shutdown računara, skloniti njima nepotrebne programe (naročito sistemske) iz njihove verzije start direktorijuma (ili im isključiti start dugme skroz u težim slučajevima). Njihove programe im staviti direktno na desktop sa krupnim ikonama i velikim slovima (naravno, zabraniti im i menjanje desktop direktorijuma da ih ne obrišu svaki čas), ali im dozvoliti menjanje slike na desktopu (to vole), otvoriti njihove My Pictures, My Music... u Profiles/user/my documents da tu snimaju i rade šta hoće... Ograničiti Internet explorer na high security da ne pokrenu neki activex virus sa interneta...

Moje dete se igra pod svojim userom već 2 godine na PCu i nikad mi ništa nije zbrljalo... što se za suprugu baš i ne može reći, njoj ću isto da pozatvaram. :d

Nazad
Vrh Dno