Za decu je najbolje kreirati novog usera sa ograničenim pravima, dopustiti mu pisanje samo u TMP i po nekom njihovom direktorijumu, sakriti sistemske, isključiti u exploreru prikaz hidden/system fajlova, u policy editoru poisključivati šta ne treba, npr. setovanje sistemskog sata (omiljena zabava moje tada 2.5-godišnje ćerke), pravo na shutdown računara, skloniti njima nepotrebne programe (naročito sistemske) iz njihove verzije start direktorijuma (ili im isključiti start dugme skroz u težim slučajevima). Njihove programe im staviti direktno na desktop sa krupnim ikonama i velikim slovima (naravno, zabraniti im i menjanje desktop direktorijuma da ih ne obrišu svaki čas), ali im dozvoliti menjanje slike na desktopu (to vole), otvoriti njihove My Pictures, My Music... u Profiles/user/my documents da tu snimaju i rade šta hoće... Ograničiti Internet explorer na high security da ne pokrenu neki activex virus sa interneta...
Moje dete se igra pod svojim userom već 2 godine na PCu i nikad mi ništa nije zbrljalo... što se za suprugu baš i ne može reći, njoj ću isto da pozatvaram. :d