Šta je novo?

Sakrivanje IP adrese?

meni hide ip platinum da neku adresu iz neke daleke drzave
ali mi u firefox-u ostaje ona ista od provajdera

zanima me kada recimo odem na http://www.ip2location.com/ on mi pokaze odakle sam stvarno i preko kog proxy-ja idem i bla bla.... ali me zanima kad bi neko drugi hteo da vidi moj stvarni ip da li bi mogao>>??? and btw koristim operu i hideIP 3.2, da li to ima nekakve veze(da li mi radi ispravno ili moram firefox),ako ima kakve

skinuo sam i tor sa neta pa mi malo tu podesavanja nisu jasna,nasao sam podesavanja na stranici na kojoj sam inace skinuo taj program ali i dalje ne kontam kakva je ono mapa u vidalia programu,zna neko da mi to pojasni ??

u napred hvala na odgovorima

Instalirao sam Hide IP,ali mi mnogo usporava otvaranje stranica,i da li može da se otkloni taj problem?Primetio sam isto kad sam merio brzinu Download-a i Upload-a,da mi je i jedno i drugo dosta slabije kad radi Hide IP.Ima li neko da ima isto ovakvih problema?:type:

Poslednja izmena:
Magic21, evo, ja potpuno normalno pokrenuo download JAP-a. Moguce je da vec "vozis" pod nekim proxijem, i to arapskim, cim prikazuje ovakvo upozorenje. Desavalo mi se da mi par puta neki od upload sajtova pokaze slicnu poruku, kada mi HideID postavi na proxi iz SaudiArabije.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ma,deinstaliraosam Hide Ip,ovo me se dešava posle...:p
Otvori mi se ona strana gde piše da ako ne počne download u skorije vreme da kliknem na odredjeni link,ali on kad učita ono zeleno,ne počinje da skida već mi otvori onu stranu
Malo pre sam probao da nešto drugo skinem sa onog sajta i sve je ok,ali taj "JAP" me zeza

Poslednja izmena:
"Vozim" u FF...:type:

Poslednja izmena:
Moja je verzija 2.0 i ne piše mi ništa za proxy...

JAP HideID

Evo isprobavam,ali mi na nekim mestima pokazuje pravu Ip adresu,a i ne znam kako se tačno ovo podešava.Malo sam experimentisao,ali slabo ide,ako je neko upoznat sa ovim programom neka javi.Ako neko zna neka objasni sliku desno:type:

Poslednja izmena:
Hide IP Platinum je djubre jer svaki iole bolji sajt detektuje da si na proksiju. JAP sasvim fino radi, sa njim se ne detektuje da si na proksiju, ali prvo morate da ga podesite kao sto pise (cini mi se da se za proksi ukuca 127.0.0.1 u browseru koji koristite). Isto i Torpark koji je sam po sebi anonimni web browser odlicno radi posao.

Sad vidim, stvarno JAP prema HideIP-u izgleda mnogo mocnije, bar na prvi pogled. Evo, upravo sam na forumu preko njega i trebalo bi da sam u Germaniji (moderatori, jel tako pise?). Lepo je sto mogu bilo koji browser da podesim da koristi JAP.

Magic21, na kojim sajtovima/mestima/cemuvec prepoznaje tvoj pravi IP?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Kako si podesio i možeš li da objasniš prvi sliku koju sam ja postavio?

Magic, ti negde drugde imaš podešen taj proxy iz Saudijske Arabije i dok to ne rešiš ne vredi ti ni JAP ni bilo šta slično. Ne može to niko da reši umesto tebe jer niko ne zna šta si ti sve instalirao i podešavao.

2Magic21: Da objasnim sliku ne umem (nadam se da je neko na topic-u upuceniji... Crash, javi se :)), a podesavanja uopste nema nista posebno. Pri instalaciji, proveo me kroz onaj wizard, gde mi rekao prvo da stavim JAP na off, malo da surfujem i da mu napisem odgovor (bio je onaj zadnji, zeleni odgovor). Posle je bilo jos neko pitanjce... isto sam odradio kako je rekao. I mislim da je od onda sve bilo podeseno. Nista drugo nisam cackao, osim sto sam u omiljenom browsweru podesio kako kaze - za http, https i ftp sam stavio 127.0.0.1 a za port 4001.

2Wiz011: To za Arabiju sam i ja primetio. Sta je to, odakle je... ne mozemo da znamo :(

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Pre njega sam koristio Hide Ip Platinum,ali sam njega izbacio i u FF-u sam obrisao ono što je ostalo posle njega,i tek tada sam instalirao JAP,i opet mi pokazuje da sam iz S.Arabije i ujedno i moju pravu Ip adresu.

2Magic21: Da objasnim sliku ne umem (nadam se da je neko na topic-u upuceniji... Crash, javi se :)), a podesavanja uopste nema nista posebno. Pri instalaciji, proveo me kroz onaj wizard, gde mi rekao prvo da stavim JAP na off, malo da surfujem i da mu napisem odgovor (bio je onaj zadnji, zeleni odgovor). Posle je bilo jos neko pitanjce... isto sam odradio kako je rekao. I mislim da je od onda sve bilo podeseno. Nista drugo nisam cackao, osim sto sam u omiljenom browsweru podesio kako kaze - za http, https i ftp sam stavio 127.0.0.1 a za port 4001.

2Wiz011: To za Arabiju sam i ja primetio. Sta je to, odakle je... ne mozemo da znamo :(

Pozdrav!
MrBigJump.gif
Da li si sve obelezio gde je obeleženo zelenim?
To me baš zanima šta tu treba obeležiti.

Da li si sve obelezio gde je obeleženo zelenim?
To me baš zanima šta tu treba obeležiti.

Uh uh, sad se ne secam. Al to je bilo u onom wizardu, pri prvom pokretanju JAP-a. Znaci, procitao sam pitanje, odradio kako trazi, obelezio ono sto se desilo (ispade da je u prvom pitanju bilo zeleno, drugog se ne secam)... i to je to. Kasnije u settings-ima nista nisam dirao.

Ali kao sto rece Wiz011, tebe nesto drugo cacka... neka "mrlja iz proslosti" ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Sta reci osim - ljudi - stace vam sve ovo ??
Jap je izgleda ok - ne koristim ga jos, nije mi potreban, ali ne vidim u cemu je problem.
magic21 - tebi je naleteo neki providni tj transparentni proxi, sto znaci da nisi anoniman :)
Sve u svemu - meni stvarno nije jasno stace vam ovo ... al dobro

Sredio sam tu mrlju iz prošlosti,i sad je sve ok,ali mi nije još jasno kako JAP radi,jer ima nešto što me zanima,a evo i slike
Ima li još nekih servisa,a neki od ovih ne rade ili šta već...
I od čega zavisi gde će strelica biti-slika br.2

Poslednja izmena:
Hahaha :d O srnj, sad smo na istom IP-u. Pomislice da smo isti korisnik koji pise pod dva naloga :laugh:

Crash, ljudima je jednostavnije da stave nesto u pozadini da im menja IP i da ne misle. Jes' da je lako "provaljivo", al mnogima ne treba jaca anonimnost.

I od čega zavisi gde će strelica biti-slika br.2

Koliko vidim, isti smo IP sada, a meni ta strelica stoji ispod fair - izmedju low i fair.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Može li se menjati ova adresa ili ne?
Sad nas ko zna koliko ima ovu Ip adresu...:p
Izgleda da je upitanju da što više User-a ima,strelica je bliža visokom nivou,mada mi opet nije jasno što ona govori

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno